Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου η ΑΕΛ δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα της στο καινούριο της σπίτι, το AEL FC ARENA, και καλεί όλους τους φίλους της να δώσουν το «παρών» σε αυτή την ιστορική όσο και δύσκολη συγκυρία της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ (17:15).
 
Τα εισιτήρια του πρώτου αγώνα της ομάδας μας στο AEL FC ARENA θα διατίθενται από αύριο Τρίτη 30/11 από τις 11 το πρωί από το Vissini Store στις ακόλουθες τιμές:
 
Θύρες 11-12-13-23: 12 ευρώ
Θύρες 3 & 10: 20 ετρώ
Θύρες 4-5 & 8-9: 25 ευρώ
Θύρα 6-7 COSMOTE: 30 ευρώ
Θύρες 14-15 & 21-22: 35 ευρώ
Θύρες 16-17 & 19-20 VIP: 45 ευρώ
Θύρα 18 VVIP: 90 ευρώ
 
Επίσης διατίθενται παιδικά εισιτήρια για όλες τις θύρες για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών με συνοδό.
 
Η παιδική κερκίδα θα λειτουργήσει στο άνω διάζωμα της θύρας 22.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ LARISSAFC.COM

Δύο ημέρες μετά την ήττα της ΑΕΛ (ή έστω αυτής της ομάδας που δανείστηκε και φόρεσε τα βυσσινί) στην Κρήτη, η ΠΑΕ ΑΕΛ έδειξε πως αφουγκράζεται την αγωνία των οπαδών και, κάνοντας ένα πρώτο βήμα για να εξέλθουμε από την κρίση, έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία της με τον προπονητή κ.Παπακώστα.
Η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον επόμενο προπονητή είναι το επόμενο και πιο δύσκολο βήμα.
Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι το ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΑΛΟΓΟ της Βασίλισσας δεν έχει χαλινάρια. Για αυτό έχει ύψιστη σημασία το σε ποιον θα δοθούν τα ηνία της ομάδας που θα μπει στο καινούριο γήπεδο.
Η φημολογούμενη πρόσληψη κάποιου εξ αυτών που από σήμερα κιόλας εμφανίζονται από τα ΜΜΕ ως "επικρατέστεροι", γνωστών για την αποτυχημένη προσπάθειά τους να πείσουν το πανελλήνιο ότι είναι υποσχόμενοι προπονητές θητεύοντας στους πάγκους του πάλαι ποτέ ΠΟΚ, μας βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ αντίθετους.
Η Ο.Δ. του LARISSAFC.COM ορμώμενη από την αγάπη για την ΑΕΛ και συνυπολογίζοντας την βαθμολογική κρισιμότητα, παροτρύνει τη Διοίκηση της ΠΑΕ και δη τον Πρόεδρο και μεγαλομέτοχό της κ. Κ. Πηλαδάκη να αναζητήσει το διαδόχο του κ.Παπακώστα στο εξωτερικό.

Αρκετά με τους μαθητευόμενους μάγους, αρκετά με τα "αποφάγια" του ποκ.
Αρκετά με τα αποτυχημένα πειράματα.
Η ΑΕΛ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ΞΕΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ-ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΛ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ-ΤΗΝ ΑΕΛ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
Η ΑΕΛ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΕΙΛΑΟΥ ΤΟΥ 20

Νιόπλιας, Λίνεν, Δερμιτζάκης και… άλλοι δύο!

Πυρετωδώς δουλεύουν στη Λάρισα προκειμένου να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Παπακώστα και θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας στο πρώτο της παιχνίδι στο νέο «AEL FC ARENA». Οι ιθύνοντες του συλλόγου του Κάμπου εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό!

Τα δεδομένα για την περίπτωση του Νίκου Νιόπλια ανατράπηκαν. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, αν και φερόταν ως το απόλυτο φαβορί λόγω του ότι αποτελούσε τον πρώτο στόχο της διοίκησης, πολύ δύσκολα θα δεχθεί να αναλάβει την ΑΕΛ. Το «διαζύγιό» του με τους «πράσινους» είναι πολύ πρόσφατο και δεν θέλει στο άμεσο μέλλον να αναλάβει την τύχη οποιασδήποτε ομάδας.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες περιπτώσεις από την Ελλάδα, αυτή που φέρεται ως επικρατέστερη, είναι του Παύλου Δερμιτζάκη. Οι διοικούντες την ΑΕΛ όμως δεν πρόκειται να πάρουν βιαστικές αποφάσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του visinifanela.blogspot.com/, έχουν κάνει προτάσεις σε δύο προπονητές από το εξωτερικό και περιμένουν τις απαντήσεις τους, οι οποίες θα παίξουν και καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Τα ονόματα των δύο ξένων τεχνικών δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα. Λέγεται όμως πως πρόκειται για δύο εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν έχουν ξαναδουλέψει στη χώρα μας, αλλά πολύ δύσκολα θα πουν το «ναι».

Τις τελευταίες ώρες έχει μπει στο «παιχνίδι» και το όνομα του Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος μπορεί να μην κατάγεται από τη χώρα μας, αλλά έχει πάρει αρκετή δόση από τη… γεύση της ελληνικής πραγματικότητας.

Εύχομαι η ΑΕΛ να πετύχει τους στόχους της…


«Μετά από τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο κο Κώστα Πηλαδάκη, αποφάσισα να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεση της διοίκησης της ΠΑΕ. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δεν ήταν ανάλογα των προσδοκιών που είχαμε όλοι μας για την ΑΕΛ της νέας εποχής, γι’ αυτό και θεωρώ την αποχώρησή μου από την τεχνική ηγεσία την πιο ενδεδειγμένη – στην παρούσα φάση – λύση για το καλό της ομάδας. Είμαι βέβαιος ότι η ΑΕΛ θα βρει τον δρόμο της και εξακολουθώ να έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στη δυναμική της ομάδας και τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών. Τους ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία, όπως ευχαριστώ και τους άμεσους συνεργάτες μου, όλα τα στελέχη της ομάδας, τον κόσμο και ιδιαιτέρως τον κο Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος μου έδωσε τη δυνατότητα να εργαστώ σε έναν σύλλογο με ξεχωριστή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου η ΑΕΛ να πετύχει τους στόχους της γιατί και το μπορεί και το αξίζει».
Γιάννης Παπακώστας

ΤΕΛΟΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ....

«Οι οριακές καταστάσεις, απαιτούν καίριες αποφάσεις. Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 και ο προπονητής, Γιάννης Παπακώστας, αποφάσισαν την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και την άμεση αγωνιστική ανάκαμψη.
Η ΑΕΛ ευχαριστεί τον Γιάννη Παπακώστα και εύχεται καλή συνέχεια σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Το έργο του κ. Παπακώστα τους τελευταίους εννέα μήνες, μας αφήνει ικανοποιημένους όσον αφορά στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας και παράλληλα πικραμένους επειδή η εικόνα αυτή δεν συνδυάστηκε με τα ανάλογα αποτελέσματα.
Τώρα είναι η στιγμή να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα και να οδηγήσουμε την ομάδα μας στη νίκη την Κυριακή, εναντίον του ΠΑΟΚ. Εκεί, στο AEL FC ARENA, δώδεκα παίκτες θα παλέψουν ενωμένοι για να ξεφύγει η ομάδα μας από την πλασματική θέση στην οποία βρίσκεται».

Παίρνει άδεια

Μέσα στη «σκοτεινιά» της αγωνιστικής αλλά και της βαθμολογικής κατάστασης της ΑΕΛ (βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας), για ένα και μόνο πράγματα μπορούν να αισθάνονται αισιόδοξοι οι φίλαθλοι της «Βασίλισσας» και αυτό δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση του “AEL FC ARENA”.
Το νέο γήπεδο που μόλις μία εβδομάδα πριν άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί τους φίλους της λαρισινής ομάδας ετοιμάζεται πλέον να υποδεχτεί και την πρώτη του ποδοσφαιρική αναμέτρηση, που δεν είναι άλλη από το ματς των «βυσσινί» με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.
Η πρώτη επίσκεψη Οι εργασίες ολοκλήρωσης των εσωτερικών κυρίως χώρων του γηπέδου «τρέχουν» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και εντός των επομένων ωρών θα έχουν ολοκληρωθεί για να είναι έτοιμοι προς χρήση από τους ποδοσφαιριστές των ομάδων.
Χθες μάλιστα επισκέφθηκε το “AEL FC ARENA” επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας αλλά και γιατρός και επιθεώρησαν όλους τους χώρους, για να διατυπώσουν στο τέλος την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ολοκλήρωση των εργασιών.
Οι όποιες παρατηρήσεις έχουν γίνει θα πρέπει να διορθωθούν ως και την Τετάρτη(1/12), όταν η ίδια επιτροπή θα επισκεφθεί εκ νέου το λαρισινό στάδιο για να δώσει την τελική της έγκριση και φυσικά την αδειοδότησή της για τη φιλοξενία από δω και πέρα των εντός έδρας αναμετρήσεων της ΑΕΛ.

Εκκαθαρίσεις «πρωτοκλασάτων»;

Ποιες θα είναι οι κινήσεις ανόρθωσης της ομάδας; Θα φύγει ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας; Θα ρίξει πρόστιμο στους παίκτες ο πρόεδρος; Είναι πληρωμένοι οι ποδοσφαιριστές από τον πρόεδρο; είναι μερικά από τα ερωτήματα που υπήρχαν, μετά την κατηφόρα της ΑΕΛ στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε αθλητικά σάιτ που μιλούσαν για «αποκεφαλισμούς» και για απλήρωτους ποδοσφαιριστές.
Αυτά βέβαια μπορεί να τα λύσει κάποιος με δημόσια τοποθέτησή του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΑΕΛ έχει πάρει τις αποφάσεις της για το μέλλον της ομάδας και τις ενέργειες που θα κάνει ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Η πιο εντυπωσιακή ενέργεια είναι το γεγονός ότι θα αποτελέσουν παρελθόν και παίκτες πρωτοκλασάτοι θεωρητικά όχι ως προς την αγωνιστική παρουσία αλλά ως προς τα ονόματα.
Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για έναν παίκτη σε κάθε γραμμή(σε μια θα είναι δύο) και το σύνολο θα είναι πέντε ή έξι. Μάλιστα οι προσθέσεις της ΠΑΕ θα φανούν από το προσεχές κιόλας παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ όπου θα υπάρχουν εκπλήξεις στην αποστολή αλλά και στην τελική ενδεκάδα. Κάποιοι που θεωρούνται αναντικατάστατοι και έπαιρναν καλά χρήματα θα γίνει προσπάθεια επίλυσης του συμβολαίου τους. Και τα ονόματα έχουν διαρρεύσει, θα προκαλέσουν αίσθηση και θα τα δούνε σύντομα στην πράξη οι φίλαθλοι.
Στο μεταξύ ο προπονητής απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του προέδρου παρά το γεγονός ότι η ομάδα είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει είναι πώς μια χρονική περίοδο θεωρείται καλός προπονητής και την άλλη άσχημος με το ίδιο σχεδόν έμψυχο δυναμικό.
Πάντως και ο Παπακώστας κρίνεται στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όπως διέρρεαν κύκλοι της ομάδας.
Του Σωτ. Κέλλα
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Οδεύει προς την έξοδο;

Ανατροπή δεδομένων φαίνεται πως υπάρχει στην παραμονή του Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο της ΑΕΛ. Τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά τη συνάντηση Πηλαδάκη – Παπακώστα κατά τη διάρκεια της Δευτέρας διαφοροποιήθηκαν και φαίνεται πως ο 42χρονος τεχνικός οδεύει(;) προς την έξοδο. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις εντός των επομένων ωρών.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

Μία εκτός έδρας νίκη και μία εντός έδρας ήττα ήταν ο απολογισμός
των ομάδων Νέων της ΑΕΛ. Οι U-20 πήραν διπλό στο Μαρτινέγκο από τον
Εργοτέλη με σκορ 1-0, ενώ οι U-17 ηττήθηκαν 3-2 από τον Άρη.
Η ομάδα U-20 πήρε το πολύτιμο τρίποντο χάρη σε γκολ του Νόνη, στο
τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
ΑΕΛ: Μπαταβάνης, Καρανίκας, Λούγκος, Νόνης, Γκαλίτσιος, Κουσιώρας,
Παπαθανασίου (85’ Τόλιος), Ελευθεριάδης (46’ Τζιόλης), Συκιώτης (75’
Τσένος), Τσιρογιάννης, Παπαϊωάννου
* Στο γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνας» οι Νέοι U-17 βρέθηκαν να χάνουν νωρίς,
ανέτρεψαν το σκορ, αλλά δεν κατάφεραν να το κρατήσουν με συνέπεια
να γνωρίζουν την 4η συνεχόμενη ήττα τους. Για τους «βυσσινί» τα γκολ
πέτυχαν οι Σπανός (32’) και Γκουντρουμπής (35’), ενώ για τον Άρη σκό-
ραραν οι Γεωργιάδης (28’), Τουλκερίδης (41’) και Παλιάτσος (59’).
ΑΕΛ: Παπαγιάννης, Παπαγεωργίου (82’ Δαλαμπύρας), Τέγος, Τηλιό-
πουλος, Ψωμολιάς (70’ Μπαρούτας), Τσιλούλης (65’ Παναγιώτου), Κρη-
τικός, Αγρόδημος, Γκουντρουμπής, Καμπέρης (32’ Καραθανάσης), Σπανός
(70’ Βερβέρας)

Monsters : Ζητείται ΑΕΛ

Να παρακολουθείς αυτό το φάντασμα να διασύρεται από τον καθέναν έχει αρχίσει να γίνεται κάτι περισσότερο από ανθυγιεινό για τον κόσμο της ΑΕΛ. Να συνεχίζεις να διαβάζεις και να ακούς τις ίδιες δικαιολογίες και προσδοκίες καταλήγει να είναι πιο γελoίο και "ξύλινο" και από την γλώσσα των πολιτικών σε μια χώρα που σήμερα βαδίζει προς την καταστροφή. Έτσι ακριβώς είναι σήμερα και η ΑΕΛ: αγωνιστικά χρεωκοπημένη και στελεχωμένη από ανθρώπους με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που δεν μεταφράζουν τις αμοιβές τους σε ανάλογη προσφορά...
Η παιδική χαρά της ΑΕΛ συνεχίζει την τσουλήθρα προς τα κάτω... Τα πυροτεχνήματα της τελετής στο AEL FC ARENA συνεχίζουν να νανουρίζουν το σκάφος που βυθίζεται... Η λάθος αντίληψη και αντιμετώπιση όλων αυτών των χρόνων που συζητήθηκε, σχολιάστηκε, επισημάνθηκε τόσες φορές μοιάζει φέτος ικανή να μας εκτρέψει για τα καλά... Η άλλοτε τιμημένη φανέλα της ΑΕΛ βρωμάει σαν πτώμα και την χλευάζουν όλοι οι ουραγοί και οι διαιτητές. Φυσικό κι επόμενο, αφού εμείς είμαστε οι πρώτοι που δεν τη σεβόμαστε...
Αυτό που βλέπουμε και ζούμε δεν μας αρέσει... Κι όχι απλώς δεν μας αρέσει, αλλά μας αρρωσταίνει και μας αηδιάζει... Μας ξενερώνει... Μας διώχνει από το ποδόσφαιρο. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;
(Οι συνθέσεις και οι φάσεις είναι πια μόνο για ψύχραιμους δημοσιαγράφους...)

ΣΦΑ : Τι 'χες Γιάννη.....

Η απόλυτη δοξολογία της ήττας.
Aυτή τη φορά οι έμμισθοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους.
Έχασαν και από τον Εργοτέλη που τους αντιμετώπισε με μεγαλύτερο σεβασμό από όσο θα έπρεπε, με βάση την αριθμητική του υπεροχή και το προβάδισμά του στο σκορ. Αλλά γιαυτούς ο αυτοσεβασμός παρέμεινε και θα παραμείνει άγνωστη λέξη.
Νομίζαμε ότι δεν μπορούν να πέσουν πιό κάτω, έλα όμως που κάναμε λάθος. Και πολύ φοβόμαστε ότι έχουν ακόμα δρόμο μέχρι τον πάτο.
Άνθρωπέ μου......
Ότι δεν είσαι σχετικός το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή που ήρθες, το δεχθήκαμε όμως γιατί δεν ήταν αυτό το ζητούμενο τότε και πορευτήκαμε μαζί τόσα χρόνια.
Ότι δυσκολεύεσαι να μάθεις από τα λάθη σου, το γνωρίζουμε εξ εμπειρίας πια.
Ότι είσαι τόσο εγωϊστής και ξεροκέφαλος, που αρνείσαι να κοιτάξεις, γιατί δεν αντέχεις αυτό που θα δεις, μακάρι να μπορούσαμε να το αλλάξουμε.
Αλλά πες μας σε παρακαλούμε, στο Θεό που πιστεύεις ...... ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΛΥΠΑΣΑΙ;
Τι στην ευχή θα την κάνεις την FC ARENA αφού αρνείσαι να φτιάξεις την ΑΕΛ;
Κινηματόγραφο;

Τσιμπιόμαστε να ξυπνήσουμε όσο τη φανέλα της ΑΕΛ φορούσαν οι: @@****!!!&^%$# $$#@@#@>>***&***@@@

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΑEL FC Arena ή Αλκαζάρ;

Τη Δευτέρα, σε επαφή με την αστυνομία, θα αποφασιστεί εάν ο πρώτος επίσημος αγώνας της Λάρισας στο νέο της γήπεδο θα είναι αυτός με τον ΠΑΟΚ στις 5 Δεκεμβρίου. Εναλλακτική το Αλκαζάρ!
Από την πρώτη στιγμή είχε αποφασιστεί το ντεμπούτο της ΑΕΛ στο νέο της γήπεδο να γίνει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα θα υπάρξει επικοινωνία της διοίκησης της θεσσαλικής ομάδας με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να συζητηθούν κάποια θέματα που προκαλούν ανησυχία.


Καταρχάς, έξω από το AEL FC Arena υπάρχουν ακόμα οικοδομικά υλικά και επικίνδυνοι χώροι που προκαλούν ανησυχία για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Επίσης, στα εγκαίνια της περασμένης Τρίτης δημιουργήθηκαν προβλήματα στην προσέλευση και στην αποχώρηση του κόσμου, ενώ δημιουργήθηκε κομφούζιο στους γύρω δρόμους.

Η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του συγκεκριμένου αγώνα έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη και για αυτό θα προηγηθεί η επαφή της διοίκησης της ΑΕΛ με την Αστυνομία. Εναλλακτική λύση αποτελεί φυσικά το Αλκαζάρ, αν και αυτό μοιάζει... βομβαρδισμένο μετά τον τελευταίο αγώνα με τον Πανιώνιο, λόγω των σουβενίρ που πήραν οι οπαδοί!

Ορφανός: «Σημασία η νίκη»

Ο Δημήτρης Ορφανός τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ότι σημασία έχει που ο Εργοτέλης πήρε τη νίκη και όχι το πώς ήρθε αυτή.
Η Λάρισα πίεσε τον Εργοτέλη στο δεύτερο ημίχρονο, ώστε να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας, όμως οι Κρητικοί πήραν και αυτό έχει σημασία γι’ αυτούς, όπως είπε και ο Δημήτρης Ορφανός μετά το τέλος του αγώνα, και όχι τον τρόπο με τον οποίο πήραν το «τρίποντο». «Θέλαμε μια νίκη. Την είχαμε ανάγκη και το καταφέραμε.

Θα έπρεπε να πετύχουμε ένα ακόμα τέρμα, όμως η νίκη ήταν αυτή που μας ενδιέφερε. Αυτό έχει σημασία. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν πετύχαμε το τρίτο γκολ, η Λάρισα είχε τον αέρα και μας πίεσε παρά το ότι έπαιζε με δέκα παίκτες. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε και τρίτο τέρμα δεν το κάναμε, όμως η νίκη ήρθε και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό», είπε ο 28χρονος μέσος του Εργοτέλη. 

«Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση»

«Ήρθαμε να δώσουμε ένα καθοριστικό ματς, γιατί ήμασταν και παραμένουμε χαμηλά κι αυτό είναι το άσχημο. Σε ένα ματς χωρίς φάσεις δεχόμαστε 2 γκολ από καθοριστικά προσωπικά λάθη. Στο πρώτο καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, όπως στο δεύτερο μείναμε με δέκα παίκτες και παρά την μεγάλη προσπάθεια δεν καταφέραμε να βάλουμε άλλο γκολ. Πολλές φορές καταφέραμε να φτάσουμε στην περιοχή του αντιπάλου κάνοντας παράλληλα προσπάθεια να μην κινδυνεύσουμε, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Είναι πάρα πολύ άσχημο για μας. Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν εναντίον, παρά την καλή προσπάθεια που κάναμε με 10 παίκτες. Είναι δύσκολο να βλέπεις την ομάδα εκεί, ενώ δεν την αξίζει και δεν τη σέβεται κανείς. Από την αρχή της χρονιάς. Μιλάω γενικά, όχι αποκλειστικά για σήμερα. Η ΑΕΛ πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να τελειώσει το θέμα με την εκτελεστική της ικανότητα».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Γιάννης Παπακώστας στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα με την ΑΕΚ κι ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των ΜΜΕ.

-Για τον ρόλο της διαιτησίας στο παιχνίδι
«Γενικά στο 1ο ημίχρονο δεν είχαμε αυτά που έπρεπε. Μετά το 2-1 και κυρίως στο 2ο ημίχρονο ισορρόπησε. Γενικά μιλάω. Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή για μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΛ»

-Για τη συνέχεια:
«Ακολουθούν δύσκολα ματς. Πρέπει να εντείνουμε την  προσπάθειά μας μέχρι να δούμε τι λύσεις μπορεί να υπάρξουν μετά»

-Είχατε μιλήσει για την ασθένεια του Αλκαζάρ, όμως η ομάδα χάνει και εκτός έδρας εσχάτως…
«Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Δεν προσέξαμε καθόλου σε 2 φάσεις, ενώ δεν ήταν πραγματικές φάσεις για γκολ. Έπαιξε ρόλο και ο αέρας στον υπολογισμό από τους ποδοσφαιριστές, Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο έστω και με 1-0, αλλά…»

-Βλέπετε φως στο τούνελ;
«Η ομάδα έχει δείξει ότι έχει δυνατότητες για να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

-Η διαιτησία είναι η μοναδική ευθύνη για την πορεία της ομάδας;
«Καταρχήν φταίμε εμείς. Όταν δεν μπορείς να πάρεις αυτό που σου αξίζει μέσα στο γήπεδο, ο πρώτος που φταίει είσαι εσύ»

-Η ΑΕΛ έχει θεωρητικά το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων, αλλά παρόλα αυτά κάνει τη χειρότερη πορεία. Έχετε εξήγηση; Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που καθόταν σήμεαρ στον πάγκο και κοστίζουν εκατομμύρια…

«Εγώ εκτιμώ το ρόστερ για τη φετινή χρονιά. Δεν ξέρω για τις προηγούμενες. Σήμερα, είχαμε την ατυχία με τον Μετίν, ενώ  Μπλάζεκ δεν ήταν έτοιμος για  90 λεπτά».

-Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία την παικτών;
«Φυσικά και όχι. Φυσικά και περιμένω περισσότερα»

-Να περιμένουμε αλλαγές;
«Φυσικά»

Δεν ...μπορεί με τίποτα !!!

Μόλις μία εβδομάδα πριν και μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της ΑΕΛ με τον Πανιώνιο στο στάδιο Αλκαζάρ, ερωτηθείς για τα φαινόμενα της διαιτησίας ο Κώστας Πηλαδάκης είχε δηλώσει «βαρέθηκα να ασχολούμαι», θεωρούμε όμως ότι μετά και το σημερινό στο Παγκρήτιο ο ισχυρός άνδρας της λαρισινής ΠΑΕ όχι απλά θα πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του, αλλά να ξεκινήσει έναν ανένδοτο ενάντια σε αυτά τα άσχημα φαινόμενα, που σε συνδυασμό και με τις μέτριες εμφανίσεις της ΑΕΛ, την διατηρούν σε ιδιαίτερα χαμηλά βαθμολογικά επίπεδα.
Ο κ. Σταθόπουλος για ένα ακόμη παιχνίδι της ΑΕΛ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης επιδεικνύοντας ένα ιδιαίτερο μένος ενάντια στους «βυσσινί» στο πρώτο ημίχρονο και μία ελαστικότητα άνευ προηγουμένου στους γηπεδούχους (που ήξεραν για ποιον λόγο φώναζαν για τη διαιτησία μετά το ματς με τον Ολυμπιακό) στην επανάληψη, επιτρέποντάς τους να ολοκληρώσουν το παιχνίδι με 11 ποδοσφαιριστές, αν και θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον όσοι ήταν και οι παίκτες της ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο.
Αναφορικά με τη φάση του πρώτου πέναλτι, ήταν μεν μία δύσκολη φάση, από αυτές που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν «οριακές» και που φέτος έχουν «κάψει» στην κυριολεξία τη λαρισινή ομάδα, μιας και οι υπέρ της οριακές φάσεις καταδεικνύονται ως οφσάιντ (με τελευταίο παράδειγμα την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο) και οι κατά «παίζουν» κανονικά. Όμως επειδή ο Σταθόπουλος δεν ήταν και η μόνη αιτία που η ΑΕΛ οδηγήθηκε στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της και έπιασε …πάτο. Και η δική της απόδοση δεν ήταν η αναμενόμενη και «πληγώθηκε» από τα λάθη μίας γραμμής που θεωρούνταν και από τις κορυφαίες της, την αμυντική, που σήμερα πελαγοδρόμησε πάρα πολλές φορές.
Το «πείραμα» Βούζας…
Ο Γιάννης Παπακώστας χάνοντας την τελευταία ημέρα πριν από την αναχώρηση της ομάδας του τον Τουμέρ Μετίν από ίωση και έχοντας ήδη στα «πιτς» τον Αμπουχατζίρα, προτίμησε να ρίξει στη «μάχη» τον Αντώνη Βούζα, που έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση, αφήνοντας και τον Γιάν Μπλάζεκ (που ήταν ανέτοιμος) αλλά και τον Σάντερ Πούρι, εκτός. Κάτω από τα δοκάρια του είχε για μία ακόμη φορά τον Γιώργο Αμπάρη, στην άμυνα και από δεξιά προς αριστερά τους Ιμπραήμ Ταλ, Νίκο Νταμπίζα, Στάθη Ταυλαρίδη και Στέλιο Βενετίδη, Ρομέου και Ιγκλέσιας ήταν στη γραμμή των μέσων, έχοντας μπροστά τους, τους Βούζα, Φαμπιάν Κανόμπιο, Αλεκσάνταρ Σίμιτς και στην κορυφή τον Ντάνιελ Κουζάν. Από τη δική του πλευρά ο Νίκος Καραγεωργίου ξεκίνησε με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Γιαλούση, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι και Φραγκουλάκη στην άμυνα, Μπέτο, Ολίσε και Ρουμπάκη στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση τους Λεάλ, Ρομάνο και Μπούντιμιρ.
Η συμμετοχή του νεαρού έδειξε να αδυνατίζει τη δεξιά πτέρυγα των «βυσσινί», μιας και δεν συμμετείχε ενεργά στο παιχνίδι και αυτό προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, έχοντας «σύμμαχο» και τον δυνατό αέρα.
Πρώτη φάση και γκολ
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού μας έδωσε την εικόνα μίας ΑΕΛ που μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να «ανιχνεύσει» το παιχνίδι του αντιπάλου της, διατηρώντας τον έλεγχο της αναμέτρησης. Αλλά τα πάντα ανατράπηκαν πάρα πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα μόλις στο ένατο λεπτό. Ο κ. Σταθόπουλος «επινόησε» φάουλ του Κανόμπιο πάνω στον Γιαλούση λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και προς την εστία του Αμπάρη, η μπάλα κατέληξε στον Λεάλ, που απέφυγε όμορφα τον Ταλ (το πρώτο ολέθριο λάθος του Σενεγαλέζου) και από πλάγια θέση δοκίμασε να αιφνιδιάσει τον Αμπάρη, σουτάροντας προς την εστία του. Τα κατάφερε, έστω και κατά το ήμισυ, μιας και ο πορτιέρο της ΑΕΛ μπόρεσε να γυρίσει το σώμα του και με γροθιές να διώξει τον κίνδυνο, όχι όμως να απομακρύνει τη μπάλα μακριά. Η ολιγωρία όμως των «βυσσινί» είχε και συνέχεια… Ο Ταυλαρίδης έφτασε καθυστερημένα στη μπάλα, τουλάχιστον μετά από τον Ρομάνο που έβαλε την προβολή και από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Αμπάρη, κάνοντας το 1-0 στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη των γηπεδούχων στα «βυσσινί» καρέ
Η αντίδραση
Η λαρισινή ομάδα δεν έδειξε να πτοείται και προσπάθησε να «πατήσει» τη μπάλα και να διεκδικήσει την ισοφάριση, χωρίς να δείχνει σημάδια άγχους και …αποσύνθεσης. Έτσι λοιπόν στο 18ο λεπτό, ο Κανόμπιο βρήκε τον Σίμιτς από αριστερά και παράλληλα ο Ουρουγουανός άρχισε να κινείται κάθετα προς την περιοχή του Εργοτέλη. Ο Σέρβος του έδωσε ξανά τη μπάλα και ο Κανόμπιο, με το αριστερό την πέρασε κάτω από το σώμα του εξελθόντα Δασκαλάκη, στέλνοντάς την στα δίχτυα και κάνοντας το 1-1, δίνοντας μία νέα τροπή στην αναμέτρηση και ουσιαστικά επιβραβεύτηκε με αυτό το γκολ η συνολική παρουσία των «βυσσινί» ως εκείνη την ώρα στο παιχνίδι.
Ολέθριο λάθος
Και όμως αν η ΑΕΛ ήταν λιγάκι πιο προσεκτική θα μπορούσε να περάσει μπροστά στο σκορ, ή να διατηρούσε το ισόπαλο σκορ που είχε ως εκείνη τη στιγμή. Ήταν το 26ο λεπτό όταν ο Λεάλ έκανε μία σέντρα (έχοντας κερδίσει τη μπάλα με φάουλ) στο ύψος της λαρισινής περιοχής, εκεί που ο Ταλ ούτε που σκέφτηκε να τραβηχτεί για να βγάλει σε θέση οφσάιντ τον Μπούντιμιρ (ελέγχεται πάντως αν έστω και οριακά ο επιθετικός του Εργοτέλη δεν ήταν «ακάλυπτος»). Ο παίκτης της γηπεδούχου ομάδα έβαλε στην πλάτη του τον Σενεγαλέζο αμυντικό της ΑΕΛ, που συνεχίζοντας το λάθος του αντί να τον αφήσει να κάνει την τελική τον «γκρεμίζει», υποπίπτοντας σε πέναλτι και δεχόμενος την «καθαρή» κόκκινη κάρτα του Σταθόπουλου, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Άμεσα ο Παπακώστας έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Βελάσκο και έβγαλε τον Βούζα, τη στιγμή που ο Λεάλ νικούσε τον Αμπάρη, κάνοντας το 2-1, που έμελλε να είναι και το σκορ του ημιχρόνου, μιας και οι «βυσσινί» το μόνο που κατάφεραν ήταν να ελέγξουν τον ρυθμό χωρίς να δημιουργήσουν ευκαιρία.
Η δεύτερη κίνηση
Με την έναρξη της επανάληψης ο Γιάννης Παπακώστας έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιάν Μπλάζεκ, βγάζοντας εκτός τον Σίμιτς και δίνοντας εντολή στον Τσέχο να κινείται και από τις δύο πλευρές της επίθεσης, ενώ μετά το 60ο λεπτό έδωσε εντολή να παίξει η ομάδα του μόνο με τρεις αμυντικούς, με τον Στέλιο Βενετίδη να γίνεται κι αυτός χαφ για να μπορέσει η ΑΕΛ να βρει τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Η εντολή αυτή βοήθησε σημαντικά τη λαρισινή ομάδα που προσπάθησε με περισσότερους πλέον παίκτες στην επίθεση να κάνει κάτι καλό, την ώρα που ο Εργοτέλης δεν είχε τις δυνάμεις να αλλάξει περισσότερες από δύο πάσες, με το αρνητικό για τους φιλοξενούμενους να είναι η απουσία σουτ εκτός περιοχής, για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν και τον ευνοϊκό τους αέρα. Στο 62ο λεπτό ο Κανόμπιο εκτέλεσε το φάουλ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή με τον Νταμπίζα να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Δασκαλάκη και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βενετίδης με διείσδυση από αριστερά έκανε το το γύρισμα στη μικρή περιοχή, όμως ο Ρουμπάκης κατάφερε να απομακρύνει πριν η μπάλα καταλήξει στα πόδια του Ντάνιελ Κουζάν που βρισκόταν μόνος μπροστά από τον Δασκαλάκη.
Έλεγχος αλλά…
Η λαρισινή ομάδα συνέχισε να έχει το πάνω «χέρι» στον ρυθμό του παιχνιδιού, με τον Παπακώστα να ρίχνει στη «μάχη» και τον Μακίνουα, που για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να βοηθήσει και στο 81ο λεπτό ο Βενετίδης εκτελεί πολύ ωραία ένα ακόμη φάουλ λίγο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και κατέληξε ελάχιστα εκατοστά άουτ. Οι γηπεδούχοι που έδειξαν στα τελευταία λεπτά να εκμεταλλεύονται την κόπωση των αντιπάλων τους κέρδισαν ένα ακόμη πέναλτι στο 86’ όταν ο Νταμπίζας ανέτρεψε τον Μπούντιμιρ μέσα στην περιοχή. Ο Λεάλ ανέλαβε την εκτέλεση όμως το αριστοτεχνικό χτύπημα του Ουρουγουανό βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη και κατέληξε άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή για τη λαρισινή ομάδα καταγράφηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Μπλάζεκ να εκτελεί το φάουλ αναγκάζοντας τον Δασκαλάκη να διώξει σε κόρνερ με διπλή επέμβαση, διατηρώντας το υπέρ της ομάδας του 2-1.

ΣΚΟΡΕΡ: 9' Ρομάνο, 27' Λεάλ-18' Κανόμπιο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30' Μπούντιμιρ, 39' Μπέτο, 65' Γιαλούσης, 68' Ολίσε, 80' Φραγκουλάκης -11' Κουζέν, 30' Ταυλαρίδης, 31' Ιγκλέσιας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 26' Ταλ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρομάνο, Μπέτο (76' Ορφανός), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης (90+4 Βίσιο), Μπούντιμιρ, Λεάλ (89' Σαρρής).

ΑΕΛ: Αμπάρης, Νταμπίζας, Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς (46' Μπλάζεκ), Ταλ, Βούζας (28' Βελάσκο), Ρομέου, Κουζέν, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας (78' Μακίνουα).
www.sportlarissa.gr

Ιγκλέσιας: «Μου κόπηκε η ανάσα!»

Εκστασιασμένος από το νέο γήπεδο της ΑΕΛ παραμένει ο Ματίας Ιγκλέσιας, όπως εξομολογείται στο gazzetta.gr, μία μέρα μετά τα... αποκαλυπτήρια του AEL FC Arena.
- Ματίας, καλησπέρα. Πώς ένιωσες στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΛ;

Δεν μπορώ να βρω λόγια να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Ήταν φανταστικά. Μου κόπηκε η ανάσα από το όλο θέαμα. Όλα ήταν φοβερά: από τους παίκτες μέχρι τον κόσμο και την πόλη γενικότερα.

- Πώς σου φαίνεται το νέο γήπεδο;

Είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο. Είναι τέλειο από όλες τις απόψεις. Θα μας βοηθήσει πολύ.

- Θεωρείς πως θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω πορεία σας;

Πιστεύω ότι θα συμβάλει. Εξάλλου η ομάδα μας είναι πια σε καλό δρόμο. Βελτιωνόμαστε συνέχεια. Σίγουρα θα μας βοηθήσει πολύ αλλά είμαστε καλά αυτήν τη στιγμή.

- Πόσο σημαντικό είναι για την ΑΕΛ ότι θα παίζει πλέον σε νέο γήπεδο;

Είναι πολύ σημαντικό. Εγώ είμαι εδώ αρκετό καιρό. Εκτός του ότι είμαι πολύ καλά στην ομάδα, την ξέρω πολύ καλά. Γνωρίζω το πως αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο στη Λάρισα αλλά και πως το αγαπούν πολύ, όπως αγαπούν πολύ και την ομάδα.

- Θεωρείς πως το γήπεδο θα αποτελέσει μία νέα αρχή για την ομάδα σου; Ένα νέο ξεκίνημα;

Όπως είπα και πριν μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα μας. Παίζουμε όμως και καλά τώρα τελευταία. Θέλουμε βέβαια και λίγη τύχη αλλά είμαστε σε καλό δρόμο.

- Για το παλιό σας γήπεδο τι σχόλιο μπορείς να κάνεις;

Ήταν και αυτό ένα ιδιαίτερο γήπεδο. Εκεί η ΑΕΛ έδωσε πολλά παιχνίδια. Σε αυτό έχουν παίξει πολλοί και μεγάλοι παίκτες για πολλά χρόνια. Σε αυτό το γήπεδο αγωνίστηκαν πολλές και διαφορετικές ομάδες.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Με 19αδα στην Κρήτη


Με πρωινή προπόνηση υπό βροχή ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΛ για την αυριανή (Σάββατο 27/11) αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (17:15). Ο Γιάννης Παπακώστας ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται οι ασθενείς Μετίν, Κατσιαρός (ίωση), όπως επίσης και ο ανέτοιμος Αμπουχατζίρα. Την 19άδα απαρτίζουν οι: Αμπάρης, Βιέρα, Βενετίδης, Ταλ, Βελάσκο, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Γκέρεμι, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Κανόμπιο, Πούρι, Σίμιτς, Μακίνουα, Κουζάν, Μπλάζεκ, Βούζας, Ρέντζας.

Η αποστολή του Εργοτέλη

Η προετοιμασία του Εργοτέλη ολοκληρώθηκε σήμερα με μία πρωινή προπόνηση, στη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Καραγεωργίου εστίασε σε ασκήσεις τακτικής. Μετά την ολοκλήρωσή της ο Έλληνας τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία συμπεριέλαβε τους Δασκαλάκη, Αθανασίου, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Μπερτόσα, Γιαλούση, Χρυσοφάκη, Σαρρή, Ολίσε, Ορφανό, Βίσιο, Ρουμπάκη, Χαντί, Φραγκουλάκη, Καρέλη, Λεάλ, Μπέτο, Βερπακόφσκις, Ρομάνο και Μπούντιμιρ.

«Ούτε ευρώ η Πολιτεία»

«Η Πολιτεία δεν έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ», δήλωσε ο Κώστας Πηλαδάκης, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για το ''AEL FC Arena''. Ο πρόεδρος της Λάρισας τόνισε ότι η αποπληρωμή θα γίνει μετά από 20 χρόνια και ξεκαθάρισε πως ακόμα και αν ο ίδιος αποχωρήσει, η ομάδα απλά θα καταβάλλει ενοίκιο, όπως έκανε πάντα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Κώστας Πηλαδάκης:


«Οι μισές σουίτες έχουν δοθεί και υπάρχει μεγάλη ζήτηση παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη κρίση. Στις τιμές περιλαμβάνονται και άλλες χρήσεις εκτός από την παρακολούθηση των αγώνων της ΑΕΛ, όπως η παρακολούθηση συναυλιών. Σε κανένα προηγμένο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς ομάδες χωρίς γήπεδο. Αν θες να αυξήσεις τα έσοδά σου και να προσελκύσεις νέο κόσμο, γυναίκες παιδιά, χρειάζεσαι γήπεδο».

Για τη χρηματοδότηση του έργου, ξεκαθάρισε:

«Η Πολιτεία δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ. Για ένα τέτοιο εγχείρημα που προσελκύει τόσο κόσμο, θεωρούμε ότι όποιος αποφασίσει να επενδύσει θα έχει κέρδος. Οποιοσδήποτε συνδέσει το όνομά του με αυτό το γήπεδο μόνο να κερδίσει θα έχει. «Το έργο έχει ξεκινήσει πριν από έξι χρόνια. Η κρίση μας βρήκε στη μέση. Είναι το πρώτο και το μόνο έργο Μεσογειακών Αγώνων που έχει ολοκληρωθεί. Είχαμε δώσει ήδη πολλά χρήματα και έπρεπε να το παραδώσουμε. Όλα έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό. Αν έχεις καταφέρει να κάνεις τις σωστές συμφωνίες, για παράδειγμα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες να αποπληρώνεις μόνο τόκους και όχι κεφάλαιο, μπορείς να φτιάξεις γήπεδο. Και μάλιστα ένα τέτοιο που μπορεί να φιλοξενήσει τελικό Europa League. Όποιος βρέθηκε στα εγκαίνια μπορεί να καταλάβει πόση ώθηση θα δώσει στην ομάδα. Η ακουστική είναι απίστευτη λόγω της βύθισης, ο κόσμος είναι πολύ κοντά στους παίκτες και θυμίζει Αγγλία. Έχουμε βάλει χαμηλές τιμές στα εισιτήρια ώστε να έρχεται κόσμος στα παιχνίδια».

«Απόσβεση θα γίνει σε 15-20 χρόνια ανάλογα με τα έσοδα, τα οποία δεν υα προέρχονται μόνο από την ομάδα, αλλά και άλλες δραστηριότητες. Επίσης υπάρχει και έκταση 22 στρέμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες χρήσεις. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο και σε μια πλήρως αναπτυσσόμενη περιοχή. Η χρήση του θα πρέπει να έχει και άλλα event, όπως οι συναυλίες. Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες μπορούν να φιλοξενηθούν και να αποτελέσουν πρόσθετη πηγή εσόδων».

Για την Εθνική ομάδα, που θα το χρησιμοποιεί ως έδρα είπε:

«Είναι η ιδανική έδρα για την Εθνική ομάδα, όποιος βρεθεί εδώ μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα. Ο κόσμος μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στους διεθνείς».

Στόχος, η προσέλκυση νέων Ελλήνων παικτών:

«Πλέον είναι μεγαλύτερη η όρεξη των παικτών και η προσέλευση του κόσμου. Πάντα οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Μας ανεβάζει το γήπεδο γιατί δίνει κίνητρο σε παίκτες να έρθουν να αγωνιστούν στην ΑΕΛ. Ειδικά νέα παιδιά, που θα ξέρουν ότι έχουν την δυνατότητα να παίξουν. Αυτός είναι και ο στόχος μας. Να στελεχώσουμε, δηλαδή, την ομάδα με πολλούς νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Για το τι θα συμβεί, αν ο ίδιος αποχωρήσει:

«Η ΑΕΛ θα πρέπει απλά να πληρώνει το ενοίκιό της, όπως κάνει και τώρα ή έκανε και στο Αλκαζάρ. Η Λάρισα δεν μπορούσε να εγγυηθεί ώστε να δανειστεί, οπότε το έκανα εγώ».

Για το Αλκαζάρ:

«Το Αλκαζάρ ανήκει στη γ.γ.Α. Υπάρχει ο στίβος και φαντάζομαι θα μείνει το γήπεδο, αλλά αυτά τα ξέρει καλύτερα ο κ. Μπιτσαξής».

Πρόστιμο 6.000 ευρώ για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο

Με πρόστιμο 6.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΑΕΛ για τα όσα συνέβησαν στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Αλκαζάρ. Επίσης στον Ολυμπιακό επιβλήθηκε το υψηλότερο πρόστιμο από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι της 11ης ημέρας με τον ΠΑΟΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" τιμωρήθηκαν με 9.000 ευρώ, ενώ πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου και 2.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό. Τέλος ΑΕΚ και Καβάλα, που είχαν συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο δεν τιμωρήθηκαν

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

«Άπαντες κρίνονται και καλούνται να... ματώσουν τη φανέλα»

Μπορεί να πέρασαν  πέντε ημέρες από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, αλλά ο Γιάννης Παπακώστας παραμένει πικραμένος με τον τρόπο που οι παίκτες του εμφανίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του συγκεκριμένου αγώνα μη δείχνοντας διάθεση για να παίξουν ποδόσφαιρο και κυρίως να ανατρέψουν το σε βάρος τους σκορ. Μάλιστα χαρακτήρισε «ασθένεια» την αδυναμία της ΑΕΛ να κατακτά τους βαθμούς στο γήπεδό της, ελπίζοντας και ο ίδιος ότι η «ασθένεια» αυτή θα θεραπευτεί με την είσοδο της ομάδας στο νέο της γήπεδο. Αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη την χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα δύσκολη, κόντρα σε μία ομάδα η οποία έχει άμεση ανάγκη βαθμών:

«Μετά το τελευταίο  άτυχο αποτέλεσμα, που ήταν εκτός  ρυθμού για μας, μιας και προήρθε  μετά από μία σειρά καλών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, που σαν αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αν δεν υπήρχε εκείνο το δοκάρι ή μία  διαιτητική απόφαση. Ήρθαμε λοιπόν σε ένα παιχνίδι που ήμασταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και έπρεπε με «νύχια και με δόντια» να το κατακτήσουμε και είχαμε συγκεντρωθεί μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Μπαίνοντας στο πρώτο ημίχρονο είδαμε μία ομάδα που είχε ζωντάνια, είχε κίνηση, προσπαθεί και κάνει «καθαρές» ευκαιρίες, αλλά βρίσκεται πίσω στο σκορ από μία φάση. Στη συνέχεια προσπαθεί να αντιδράσει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά αδικείται από μία διαιτητική απόφαση. Στο δεύτερο ημίχρονο, υπάρχει μία αδικαιολόγητη και ανεξήγητη εμφάνιση, από παίκτες που δεν είχαν ενέργεια και διάθεση, δεν υπήρχε το απαραίτητο πάθος μέσα στην έδρα μας. Αυτό τελικά είναι «ασθένεια» να μην μπορείς να κερδίσεις μέσα στην έδρα σου και πρέπει να τη θεραπεύσουμε επειγόντως. Ας ελπίσουμε ότι η είσοδός μας στο νέο γήπεδο θα θεραπεύσει αυτή την ασθένεια. Να πούμε ότι έφταιγε η φυσική κατάσταση; Στα προηγούμενα παιχνίδια, η ομάδα πίεζε τον αντίπαλο ή άντεχε στην πίεση του αντιπάλου και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Να πούμε για τακτική; Μα δεν αλλάξαμε κάτι και τα πρόσωπα ήταν τα ίδια που κατάφεραν να κάνουν τις εμφανίσεις των τεσσάρων αγωνιστικών. Είναι πάντως μία αδικαιολόγητη εμφάνιση και ένα μεγάλο θέμα που συζητάμε στα αποδυτήρια και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί ποτέ. Εμείς όμως έχουμε μπροστά μας ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι, αυτό με τον Εργοτέλη, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως αντιμετωπίσαμε τα εκτός έδρας παιχνίδια των προηγούμενων αγωνιστικών, για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και τη βαθμολογική «ανάσα» για να ξεφύγουμε από τις θέσεις που δεν μας αξίζουν. Οι ικανότητες υπάρχουν, οι δυνατότητες υπάρχουν, αλλά πρέπει να τις βγάλουμε στην επιφάνεια και φυσικά να έχουμε διάρκεια. Η διάρκεια είναι το ζητούμενο και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε κάποια θετικά αποτελέσματα ή εμφανίσεις. Εκτός από τον Αμπουχατζίρα που μπήκε αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν είναι στο 100% και κάποιων προβλημάτων του Βελάσκο, τα οποία και θα δούμε την Παρασκευή, θα κάνουμε τα τελικά μας σχέδια».
«Να μην ξανασυμβεί»
-Έχετε να μας δώσετε μία εξήγηση για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου με τον Πανιώνιο;
«Αν το …πιάσουμε  ότι είχαμε πρόβλημα φυσικής κατάστασης, οι ενδείξεις είναι διαφορετικές και ερχόταν από τα προηγούμενα  παιχνίδια. Αν φαινόταν ότι είναι  θέμα τακτικής, δεν αλλάξαμε κάτι. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα είχε ενέργεια, έκανε ευκαιρίες και θα μπορούσε να σκοράρει και να δούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Αντέδρασε μετά το γκολ και εκεί υπάρχει μία ακόμη διαιτητική απόφαση καθοριστική για μας… Αν συμβεί και στα επόμενα παιχνίδια να μην έχουμε φρεσκάδα, διάθεση ή και πάθος μπορεί να βρω και μία αιτία. Στην παρούσα φάση δεν μπορώ να βρω κάτι… Πολλά έπρεπε να κάνουμε, αλλά τίποτα δεν κάναμε».
-Πιστεύετε ότι  η ομάδα έχει πρόβλημα όταν  καλείται να αντιμετωπίσει κλειστές  άμυνες;
«Στο πρώτο ημίχρονο βρήκαμε και πάλι μία κλειστή  άμυνα και είχαμε καλές ευκαιρίες. Δεν αντιμετωπίσαμε μία ομάδα  που προσπάθησε να βγει οργανωμένα στις αντεπιθέσεις, απλά έδιωχνε τη μπάλα. Δεν αλλάξαμε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο».
-Υπάρχει στην ομάδα ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής όπως ο Τουμέρ, αλλά η σύμπτωση είναι ότι στα καλά μας δεύτερα ημίχρονα ο Τούρκος έμπαινε ως αλλαγή…
«Για το ματς με τον  Πανιώνιο, δεν υπήρχαν συγκεκριμένες  λύσεις για να ξεκινήσουμε, από τη στιγμή που ο Αμπουχατζίρα ήταν εκτός και ο Μπλάζεκ δεν ήταν στην κατάσταση που θα θέλαμε να είναι, μετά την εγχείρηση και την απουσία 35 ημερών από τις προπονήσεις. Με δεδομένες αυτές τις απουσίες, αλλά και την παρουσία μας στο δεύτερο ημίχρονο με τον Άρη που κλείστηκε και μας έδωσε γήπεδο, ξεκινήσαμε με τις καλύτερες επιθετικές μας λύσεις σε πρόσωπα για να μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι. Εγώ δεν πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές δεν αντέχουν για 90 λεπτά».
-Θεωρείται τελικά  ότι ο Τουμέρ είναι πιο χρήσιμος  ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο;
«Σε κάποια παιχνίδια  ναι, σε κάποια άλλα όχι. Κόντρα στον Πανιώνιο θα το τονίσω και πάλι έπαιξαν οι καλύτεροι αγωνιστικά παίκτες που είχε η ομάδα. Αν πάλι συνέβαινε το αντίθετο και ερχόταν το ίδιο αποτέλεσμα θα λέγαμε γιατί δεν έπαιξε… Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση αναφορικά με τις δυνάμεις του. Αν όμως έμπαινε ένα γρήγορο γκολ είμαι βέβαιος ότι τώρα θα μιλάγαμε διαφορετικά. Η μη αποτελεσματικότητά μας ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, μιας και είχαμε «καθαρές» ευκαιρίες».
-Κάνατε λόγο για  έλλειψη πάθους στα εντός έδρας παιχνίδια. Μήπως ήρθε η ώρα να ληφθούν γενναίες αποφάσεις;
«Έχει ξεκινήσει αυτό και γίνεται ήδη. Το θέμα είναι  ότι όλοι κρίνονται, το νέο γήπεδο και η επένδυσή του χρειάζεται παίκτες και ομάδα με νοοτροπία  νικητή 100%. Εγώ εμπιστεύομαι πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές και είναι τα επόμενα παιχνίδια καθοριστικά για όλους, ματς στα οποία θα πρέπει να ματώσουν τη φανέλα».
-Λέγοντας γενναίες  αποφάσεις αναφερόμαστε στη μεταγραφική  περίοδο του Ιανουαρίου…
«Όταν έρθει η ώρα… Σίγουρα θα γίνουν προσθετικές κινήσεις, αλλά τώρα το ζητούμενο είναι άλλο, στα παιχνίδια που απομένουν ως και τον Ιανουάριο η ομάδα να δείξει τις ικανότητες που έδειξε στη σειρά των προηγούμενων τεσσάρων παιχνιδιών».
-Μήπως τελικά τα  τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια  ήταν η παρένθεση στην απόδοση της ομάδας;
«Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό. Η ομάδα μας έδειξε τις δυνατότητές της, αν δεν τις είχε δείξει θα είχαμε πρόβλημα. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σε αυτές τις ικανότητες, αλλά η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ήταν ένα πισωγύρισμα και πλέον πιστεύω ότι στη νέα σειρά των αγώνων που έχουμε μπροστά μας η ομάδα θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των παιχνιδιών και των δύσκολων συνθηκών».
-Τη χρονιά που  η ομάδα έχει το πιο «γεμάτο»  ρόστερ και έχοντας δαπανήσει  πολλά χρήματα, έχοντας διανύσει το 1/3 του πρωταθλήματος βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Εξήγηση υπάρχει γι’ αυτό;
«Σίγουρα έχουν  γίνει και λάθη στον σχεδιασμό. Το θέμα είναι να γίνει ο απολογισμός  στην κατάλληλη χρονική στιγμή, όταν πρέπει και όπως πρέπει. Έχουμε μία σειρά παιχνιδιών και παράλληλα έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μας και περιμένουμε να βγάλουν τις ικανότητές οι παίκτες και κυρίως να πάρουμε τους απαραίτητους βαθμούς. Να κάνουμε έναν επανασχεδιασμό αν κάπου έχουμε κάνει λάθη».
-Θέμα υποτίμησης  αντιπάλων υπάρχει;
«Πιστεύω ότι η  ομάδα ήταν συγκεντρωμένη στο  πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο  δεν ήταν. Όμως κάποιες μονάδες  μας που μας είναι ιδιαίτερα  χρήσιμες δεν ανταπεξήλθαν στον βαθμό  που έπρεπε. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει το επόμενο παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό για μας για να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε».
-Φοβόσαστε αποπροσανατολισμό  των παικτών, μιας και η τρέχουσα  εβδομάδα μοιάζει και με την  προηγούμενη;
«Είναι επαγγελματίες  και έχουν περάσει ανάλογες καταστάσεις και γεγονότα και δεν μπορούν να φύγουν ούτε και στο ελάχιστο από το παιχνίδι του Σαββάτου».
-Που πιστεύετε  ότι θα κριθεί η αναμέτρηση  με τον Εργοτέλη;
«Είναι ένας δύσκολο  παιχνίδι και ο αντίπαλος έχει ανάγκη τους βαθμούς. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αμυντικά αλλά και επιθετικά, να μπορέσουμε να βρούμε τους διαδρόμους, να κάνουμε ένα γκολ και να πάρουμε το παιχνίδι».
-Έχουμε δεχτεί  τις λιγότερες τελικές προσπάθειες,  αλλά δεχόμαστε σχετικά εύκολα  γκολ…
«Γκολ μπορεί να δεχτείς και παίζοντας με μία ομάδα τοπικού πρωταθλήματος. Το θέμα είναι να βάζεις γκολ… Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις γκολ στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι έχουμε καλή αμυντική λειτουργία και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να βάζουμε το γκολ. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι να βγάλει η ομάδα τον χαρακτήρα και την αντίδραση που έβγαλε και στα προηγούμενα ματς. Το νέο γήπεδο, που είναι ένα σημαντικό γεγονός, θα πρέπει να μας βοηθήσει να αλλάξουμε την εποχή, με μία νικηφόρα νοοτροπία».
-Πως είναι το  νέο γήπεδο από μέσα;
«Έχει φοβερή ακουστική  και πιστεύω ότι η ενθάρρυνση που θα δίνει στους ποδοσφαιριστές θα είναι ένα σημαντικό κίνητρο  για να επιβληθεί του αντιπάλου».

Ο Σταθόπουλος στο Παγκρήτιο

Ο Γιώργος Σταθόπουλος της ΕΠΣ Αχαΐας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής μεαξύ της ΑΕΛ κιαι του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο το Σάββατο 27/11 στις 17:15.

Αναλυτικά, οι διαιτητές και οι βοηθοί των αγώνων της 12ης ημέρας:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΚΑΒΑΛΑ (28/11, Πανθεσσαλικό στάδιο)
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Α' Βοηθός: Χρήστος Ακριβός (Αθηνών)
Β' Βοηθός: Νίκος Δημόπουλος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Δημήτρης Ντάμπωσης (Πιερίας)

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (27/11, ΟΑΚΑ)
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Α' Βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Β' Βοηθός: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Παρατηρητής: Γιάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΞΑΝΘΗ (28/11, Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης)
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Α' Βοηθός: Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας)
Β' Βοηθός: Κώστας Ποντίκης (Πρέβεζας)
4ος Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Παρατηρητής: Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών)

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (28/11, Γήπεδο Τούμπας)
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Α' Βοηθός: Πέτρος Τρύφων (Δράμας)
Β' Βοηθός: Παναγιώτης Αργυρός (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Γιώργος Δούρος (Κορίνθου)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ (27/11, Δημ. στάδιο Σερρών)
Διαιτητής: Σπύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Α' Βοηθός: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών)
Β' Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταρας (Αιτ/νίας)
4ος Διαιτητής: Γιάννης Τοπουζης (Θράκης)
Παρατηρητής: Γιώργος Μπίκας (Χαλκιδικής)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΕΛ(27/11, Παγκρήτιο στάδιο)
Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαϊας)
Α' Βοηθός: Χρήστος Μπαλτας (Αχαϊας)
Β' Βοηθός: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)
4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Βασίλης Σκουφίτσας (Αθηνών)

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (28/11, ΕΑΚ Κέρκυρας)
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Α' Βοηθός: Δημήτρης Σαραιδάρης (Μακεδονίας)
Β' Βοηθός: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας)
4ος Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)
Παρατηρητής: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (28/11, Γήπεδο Νέας Σμύρνης)
Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Α' Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Β' Βοηθός: Γιάννης Τουμπακάρης (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Παρατηρητής: Ηλίας Χατζής (Καρδίτσας)

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία ενόψει Εργοτέλη

Μπορεί όλη η  Λάρισα και την Τετάρτη να κινήθηκε σε «ρυθμούς» AEL FC ARENA, αλλά υπήρχε ένα κομμάτι της το οποίο προσπαθούσε να «απαγκιστρωθεί» και να συνεχίσει απρόσκοπτο τη δουλειά του και αυτό δεν ήταν άλλο από το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΛ, που καλείται να βρει την ηρεμία του και να δουλέψει ενόψει Εργοτέλη.
Οι παίκτες της  λαρισινής ομάδας είχαν την ευτυχία  να ζήσουν την Τρίτη το βράδυ την  αποθέωση από 15000 φιλάθλους τους στα εγκαίνια του νέου τους γηπέδου, έδειξαν να συνειδητοποιούν στον απόλυτο βαθμό το «βάρος» της προσπάθειάς τους από εκείνο το σημείο και μετά, αλλά ξέρουν επίσης ότι πρέπει να ξεχάσουν την αποθέωση και τις γιορτές και να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά για να κατορθώσουν να ανατρέψουν την εικόνα που παρουσίασαν στο τελευταίο τους παιχνίδι στο Αλκαζάρ.
Πρωί, πρωί
Ο Γιάννης Παπακώστας βρέθηκε με τους παίκτες του το πρωί της Τετάρτης στο αθλητικό κέντρο των Δένδρων και ουσιαστικά προσπάθησε να τους επαναφέρει στη πραγματικότητα, γνωρίζοντας ότι οι αποθεωτικές στιγμές της Τρίτης μπορούν εύκολα να ξεχαστούν αν οι παίκτες δεν δείξουν καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο Παγκρήτιο και δεν πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Οι συνομιλίες που είχε με ορισμένους ποδοσφαιριστές, πάνω σε αυτό το «μοτίβο» κινήθηκαν (συνομιλίες που θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης της Πέμπτης), ενώ ζήτησε να μην παρασυρθούν από το κλίμα των ημερών και να κάνουν τα πάντα με σκοπό να επιστρέψουν και πάλι στις καλές τους εμφανίσεις και φυσικά στα θετικά αποτελέσματα.
Δύσκολη θέση
Η ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων καταδεικνύει και  τη δύσκολη θέση στην οποία και  βρίσκεται η ΑΕΛ μετά και την  ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής, στη ζώνη του υποβιβασμού και έχοντας μπροστά της τέσσερα ματς ως και τη λήξη του πρώτου γύρου, που έχουν υψηλό δείκτη δυσκολίας κι αυτά. Μία βαθμολογική συγκομιδή που αναμφίβολα δεν ταιριάζει με τις αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας, αλλά που είναι η σκληρή πραγματικότητα και αυτή που καλείται να ξεπεράσει πλέον η λαρισινή ομάδα για να μπορέσει να πείσει ότι μπορεί να πετύχει τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Και για να καλύψει το χαμένο βαθμολογικό έδαφος, δεν μπορεί να δει κανένα ματς «μοιρολατρικά», τουναντίον, θα πρέπει να γεμίσει με νοοτροπία νικητή και να διεκδικήσει και στα τέσσερα εναπομείναντα όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.
Χωρίς προβλήματα
Το ευχάριστο για  τον Γιάννη Παπακώστα και τους συνεργάτες του, είναι ότι στην προτελευταία ουσιαστικά προπόνηση της εβδομάδας δεν υπάρχουν έντονα αγωνιστικά προβλήματα για να αντιμετωπίσει. Ο Χουάν Βελάσκο ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα και θέτει ευατόν στη διάθεση της ομάδας, όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές (να θυμίσουμε ότι οι τιμωρημένοι Κουζάν και Βενετίδης θα εκτίσουν την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών, στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα), επιτρέποντας στον προπονητή του να επιλέξει τους καλύτερους 11 για τη «μονομαχία» στο Παγκρήτιο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι και με βάσει όλα όσα έχει δουλέψει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Έλληνας τεχνικός αναμένονται ορισμένες αλλαγές. Βελάσκο και Ταλ θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα με τον Ισπανό να έχει ένα μικρό προβάδισμα, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Στάθη Ταυλαρίδη στην αρχική 11άδα, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος θα ξεκινήσει στην επίθεση, ανάμεσα στους Μετίν Τουμέρ και Γιάν Μπλάζεκ, που μέρα με την μέρα παρουσιάζεται και πιο δυνατός.
 wwww.sportlarissa.gr

Οι hot παρουσίες του «AEL FC Arena»

Η Βάλια Κακούτη και η ενδιαφέρουσα παρέα της, έκλεψαν τις εντυπώσεις στα εγκαίνια του «AEL FC Arena» που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (23/11) συγκεντρώνοντας περισσότερους από 13.000 προσκεκλημένους.

Πλέον τα sexy μοντέλα θα είναι τακτικοί θαμώνες του νέου «παλατιού» της Λάρισας, μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον από τον αγωνιστικό χώρο και τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στις εξέδρες.

Και τυπικά τέλος ο Μάλαρζ

Την λύση της συνεργασίας τους αποφάσισαν από κοινού ΠΑΕ ΑΕΛ και Αρκάντιους Μάλαρζ. Στην τελευταία της συνεδρίαση η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ (ΕΕΟΔ) επικύρωσε τη συναινετική λύση του συμβολαίου του Πολωνού τερματοφύλακα με τους «βυσσινί».

ΣΦΑ : Σπίτι μας

Η χτεσινή μέρα ήταν άλλη μια χρυσή σελίδα στο λεύκωμα της ΑΕΛ. Ήταν η μέρα την οποία η Ομάδα μας απέκτησε το δικό της σπίτι, το AEL FC Arena. Η βραδιά ήταν ξεχωριστή για όλους μας, καθώς είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ποδαρικό πλέον στο πέταλο της Θύρας 1, όπου και θα βρισκόμαστε σε κάθε αγώνα στο πλευρό της Βασίλισσας. Ο ενθουσιασμός και η προσμονή για τον 1ο επίσημο αγώνα είναι από χτες ακόμη μεγαλύτερος και με τη λήξη της εκδήλωσης το ραντεβού δόθηκε για το κυριακάτικο απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Παπακώστας: «Έγινε μια μεγάλη αρχή»

Λόγο για μια νέα μεγάλη αρχή έκανε ο Γιάννης Παπακώστας μιλώντας σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό μετά τα εγκαίνια στο νέο γήπεδο της Λάρισας.
Ο τεχνικός της ΑΕΛ μίλησε στον Sentra FM 103,3:

Για το νέο γήπεδο: «Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Αυτό το γήπεδο είναι ένα καταπληκτικό εγχείρημα και ένα πραγματικό στολίδι, που θα δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα και καλύτερη ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλος ο κόσμος που είναι απόψε εδώ χαίρεται μια υπέροχη βραδιά και απολαμβάνει ένα γήπεδο που έχει όλες τις ανέσεις. Αυτή τη στιγμή έγινε μια μεγάλη αρχή, δημιουργούμε νέα σελίδα για τον σύλλογο».

Για το γεγονός ότι η γιορτή χάλασε στο Αλκαζάρ με την ήττα από τον Πανιώνιο και αν φοβάται ότι θα συμβεί το ίδιο στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Έχουμε θετική ενέργεια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η νέα σελίδα που ανοίγει για το σύλλογο. Όπως το Αλκαζάρ είχε φέρει επιτυχίες, έτσι πρέπει να φέρει και αυτό το γήπεδο. Αυτή η ομάδα είναι δομημένη για να φέρνει επιτυχίες. Με τις προσπάθειες του προέδρου η ομάδα θα γίνει πλήρως ανταγωνιστική και θα έχει μόνο νίκες σε αυτό το γήπεδο. Δεν είναι απλά ένα παιχνίδι , είναι η διαδρομή που θα κάνει η ομάδα από εδώ και πέρα».

Για το αν μπορεί να πανηγυρίσει η Λάρισα ξανά την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος: «Όταν μια ομάδα έχει πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, τότε ξέρει τον τρόπο να το κάνει ξανά». 

Μετίν: Από τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα μου


Για το «βυσσινί στολίδι» της ΑΕΛ μίλησε ο Τουμέρ Μετίν. Ο μεγάλος άσος της ομάδας τόνισε μεταξύ άλλων στο sport.gr: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για τη νέα μέρα, που ανατέλλει για την ομάδα. Τo AEL FC ARENA αποτελεί επίτευγμα όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και τους ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», δήλωσε αρχικά ο εκ των αρχηγών της ΑΕΛ Τουμέρ Μετίν.
Μπορεί ο τούρκος να έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους στα χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο, ωστόσο την ώρα που θα πατήσει στο νέο γήπεδο της ΑΕΛ τη συγκαταλέγει στις σημαντικότερες εμπειρίες, που έχει ζήσει στην καριέρα του.
«Ανάμεσα σε όλους τους τίτλους, που έχω κατακτήσει στην καριέρα μου, αλλά και στις μεγάλες διοργανώσεις, στις οποίες έχω συμμετάσχει, θεωρώ πως η συγκεκριμένη ώρα αποτελεί εξίσου μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου. Το νέο γήπεδο ως έδρα αποτελεί το μεγάλο όπλο για την εκπλήρωση των στόχων μας. Από εδώ και στο εξής, η ευθύνη είναι δική μας (των ποδοσφαιριστών), ούτως ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό το ατού», τόνισε ο Μετίν.

Φόρεσε τα γιορτινά της!

Το νέο «στολίδι» της Λάρισας, «AEL FC Arena», άνοιξε την Τρίτη (23/11) τις πύλες του, όπου περισσότεροι από 10.000 οπαδοί των Βυσσινί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το πανέμορφο γήπεδο που θα στεγάζει από την 5η Δεκεμβρίου (13η αγωνιστική με ΠΑΟΚ) την αγαπημένη τους ομάδα, ελπίζοντας ότι με την κατασκευή του η ΑΕΛ θα ξαναζήσει μεγάλες στιγμές του παρελθόντος.

Η βροχή που έπεφτε στη διάρκεια της παρουσίασης του νεοσύστατου γηπέδου, δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, άνθρωποι της πολιτικής και του θεάματος, έδωσαν το «παρών», ενώ από τον χώρο του αθλητισμού ξεχώρισαν ο Σοφοκλής Πιλάβιος (πρόεδρος της ΕΠΟ) και ο εκτελεστικός διευθυντής της Superleague, Πατρίκ Κομνηνός.

Η ηθοποιός Μαρία Σολωμού έκανε την παρουσίαση, η μπάντα του δήμου έδωσε το δικό της τόνο, ενώ η βραδιά έκλεισε με τη συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα, στην οποία συμμετείχε και ο Δ. Τσακνής.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, καθώς επί των ημερών του κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο σπουδαίο έργο.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3», ο τεχνικός της θεσσαλικής ομάδας, Γιάννης Παπακώστας, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι φοβερά τα συναισθήματα, είναι ένα καταπληκτικό εγχείρημα σε μια δύσκολη εποχή. Το γήπεδο είναι πραγματικό στολίδι, δίνει άλλη δυναμική στην ομάδα και καλύτερη ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κόσμος χαίρεται μια υπέροχη στιγμή σήμερα, απολαμβάνουμε το γήπεδο που έχει όλες τις ανέσεις και χαιρόμαστε που είμαστε σε αυτή την ομάδα.

Εγινε μια μεγάλη αρχή, ένα νέο γήπεδο, μια νέα σελίδα στην ομάδα. Όπως το προηγούμενο γήπεδο είχε επιτυχίες, έτσι και αυτή η ομάδα πρέπει να γίνει πλήρως ανταγωνιστική, με τη στήριξη του κόσμου μας.

Εχουμε θετική ενέργεια, είναι μια νέα σελίδα, έχουμε τη δυναμική που δίνει το γήπεδο και πρέπει να φτιαχτεί μια νέα ομάδα αντάξια των προσδοκιών του κόσμου».

«Ενα μικρό θαύμα το γήπεδο!»

Ο τραγουδιστής κι ένθερμος υποστηρικτής της ΑΕΛ, Φίλιππος Πλιάτσικας, μίλησε στον «Sentra 103,3» για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ, για τους δεσμούς του με την ομάδα, τον Κώστα Πηλαδάκη και την νοοτροπία που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών των «βυσσινί».

Αναλυτικά μίλησε:

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ και τη σημερινή του συναυλία:
Δεν πίστευα ότι θα γίνει τόσο γρήγορα το γήπεδο. Είναι για όλους εμάς ένα μικρό θαύμα. Θα αφιερώσω σήμερα στους φιλάθλους, που θα γιορτάσουμε μαζί το άνοιγμα του νέου γηπέδου και πάλι το τραγούδι ?Στην πόλη των τρελών?.
Το συγκεκριμένο κομμάτι το αφιερώνω γιατί έχω καταγωγή από τη Λάρισα. Γεννήθηκα στην Αθήνα και ήμουν ένας άνθρωπος που ερχόμουν στην πόλη ως τουρίστας. Την έμαθα μ' ένα μάτι πιο αντικειμενικό.
Για τους φιλάθλους της ΑΕΛ:
Ο τρόπος που λειτουργούν στο γήπεδο οι φίλαθλοι της μοιάζει με αυτόν του Αστερίξ και του Οβελίξ, δηλαδή τους Γαλάτες. Εχω παρακολουθήσει φαινόμενα απείρου κάλους που η ομάδα ήταν στη Γ' Εθνική, να κληρώνεται με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο και να φωνάζει ο κόσμος γιατί δεν αποκλείσαμε τον ΠΑΟΚ.
Αυτή είναι μια νοοτροπία που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην ομάδα, ο κόσμος αισθάνεται - κι αυτό το μεταλαμπαδεύει και στους διοικούντες - ότι έχει μπροστά του μια μεγάλη ομάδα, όχι της επαρχίας, χωρίς προσδιορισμό.
Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή η ομάδα κατάφερε, έστω και μια φορά, να σπάσει αυτό που λέμε κατεστημένο και να στεφθεί πρωταθλήτρια. Εκτός των δύο κυπέλλων και τους τελικούς που 'χει παίξει. Κι απόψε σπάει και πάλι το κατεστημένο με το γήπεδο.
Για τον Κώστα Πηλαδάκη:
Ο Κώστας Πηλαδάκης δεν ήταν ΑΕΛ, μεγάλωσε στην Αθήνα όπως κι εγώ. Είδε ότι η ομάδα έχει μέλλον. Ο Κώστας είναι ένας υγιής παράγοντας και η ομάδα κάνει φέτος κάτι πρωτοποριακό. Είναι ένα εξωαγωνιστικό θέμα, όχι αγωνιστικό αυτή τη φορά.
Εφτιαξε ένα γήπεδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις όπως συναυλίες και θέατρο. Αυτό μπορεί να είναι μια πρωτοποριακή κίνηση που μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο το ποδόσφαιρο της πόλης, αλλά και άλλα πράγματα.

«Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Βαρέθηκα!»

Το νέο «κόσμημα» της ΑΕΛ, το AEL FC Arena, ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά στο κοινό την Τρίτη , με τον Κώστα Πηλαδάκη να ξεναγεί περήφανα κόσμο και εκπροσώπους των ΜΜΕ στο γήπεδο.  «Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως από αυτό που είχαμε πέρυσι με μια μακέτα και μετά 14 μήνες βλέπουμε αυτό το αριστούργημα δεν έγινε αναίμακτα, ούτε το κράτος το έκανε. Εγινε με θυσίες και πρέπει να αποπληρωθεί, τίποτα δεν γίνεται χαριστικά, τα έχετε ακούσει τα παράπονά μας», τόνισε, μιλώντας στον Sentra 103,3.
«Είμαι πολύ περήφανος σαν άνθρωπος και εκκλήσεις δεν κάνω. Αν θεωρούν ότι αυτό που κάναμε εδώ αξίζει ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ούτε λόγια, ούτε τίποτα. Εγώ βαρέθηκα. Είμαι ένας νέος άνθρωπος και μπούχτισα», ήταν η απάντησή του όταν ρωτήθηκε για την πολιτεία ενώ πρόσθεσε: «Η πολιτεία το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να αλλάξει τη διαδικασία και να διευκολύνει τη γραφειοκρατία. Γιατί για να εκτελέσεις ένα τέτοιο έργο χρειάζεται πολλές άδειες».
Το νέο στολίδι των «βυσσινί» αναμένεται να επισκεφτούν το απόγευμα περίπου 15.000 φίλοι της ομάδας, ώστε να θαυμάσουν από κοντά το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από τον Μάιο του 2009. «Εχουν γίνει πράγματα που δεν προβάλλονται, όπως το φωτοβολταϊκό στο σκέπαστρο», ανέφερε ο Πηλαδάκης.
Στις 19:00 έχει προγραμματιστεί η έναρξη του τελετουργικού των εγκαινίων, που θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία των Φίλιππου Πλιάτσικα, Διονύση Τσακνή και Πάνο Μουζουράκη.
Ο Κώστας Πηλαδάκης σε ερώτηση για τη διάθεση των εισιτηρίων σε φιλοξενούμενους εξήγησε πως «ως φιλοσοφία θέλουμε να δίνουμε εισιτήρια σε όλες τις ομάδες. Στα πρώτα παιχνίδια μας όμως δεν ξέρω αν θα δώσουμε. Θέλουμε απλώς να σιγουρευτούμε πως αυτό το γήπεδο έχει μια ασφαλή προσέγγιση, θέλουμε να έχουμε μηδενίσει κάθε πιθανότητα, να μη ρισκάρουμε το παραμικρό με κάθε ανεγκέφαλο που ίσως νομίζει πως μπορεί να έρθει εδώ».
Οσο για το επόμενο όνειρο του προέδρου της Λάρισας; «Είναι να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η επαναστατική ιδιότητα της ομάδας. Να πρωταγωνιστούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως ήταν η πρώτη ομάδα περιφέρειας που πήρε πρωτάθλημα και είναι η πρώτη τώρα με τέτοιο γήπεδο - βέβαια έχει κάνει και ο Πανόπουλος πριν χρόνια άλλων προδιαγραφών - να συνεχίσουμε έτσι».

Βαλαώρας: "Έζησα όμορφες στιγμές"

Ιδιαίτερα συγκινημένος δηλώνει ο Γιάννης Βαλαώρας με την προχθεσινή βράβευση του στον αγώνα Λάρισα-Πανιώνιος και την δημιουργία του νέου γηπέδου.
Ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ, με δηλώσεις του στον "Sentra 103,3" τόνισε ότι η καλύτερη στιγμή της καριέρας του ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1988, ενώ μεταξύ άλλων αναγνώρισε την προσφορά του Κώστα Πηλαδάκη στην ομάδα.
Για την προχθεσινή βράβευση των παλαιμάχων στο ημίχρονο του αγώνα Λάρισα-Πανιώνιος: "Είναι μεγάλη συγκίνηση να σε βγάζουν από το σπίτι σου, αλλά να σε πάνε σ ένα καλύτερο, σ' ένα παλατάκι. Στον αγώνα με τον Πανιώνιο το γήπεδο μου θύμισε παλιές εποχές που ήταν γεμάτο. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα να σου αναγνωρίζουν τι πρόσφερες εσύ στο ποδόσφαιρο της Λάρισας".

Για την καλύτερη και χειρότερη στιγμή της καριέρας του: "Η πολύ καλή εικόνα ήταν όταν πήρε η Λάρισα το πρωτάθλημα, το 1988 και η πιο άσχημη στο θάνατο του φιλάθλου κυρίου Μπλιόνα. Δύο πράγματα που μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό, αλλά ζήσαμε πολύ καλές στιγμές. Τη δεκαετία του 80' η Λάρισα πραγματικά δίδασκε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό όταν συμμετείχαμε σε Ευρωπαϊκούς αγώνες σταθήκαμε αντάξιοι του ονόματος μας".

Για το πιο βασικό στοιχείο της ομάδας τη δεκαετία του 80': "Το βασικότερο στοιχείο αυτής της ομάδας ήταν ότι το 99% των παικτών ήταν Θεσσαλοί. Ήμασταν φίλοι, μια οικογένεια. Να σας πω και μία λεπτομέρεια, μετά από μια ισοπαλία στο Αλκαζάρ μαζευόμασταν στο σπίτι μου με τον συγχωρεμένο το Μητσιμπόνα, τους Πατσιαβούρα, Γκαλίτσιο, Καραπιάλη και αναλύαμε τι έφταιξε ως το πρωί. Καταλαβαίνεται τι αγάπη είχαμε για την ομάδα της Λάρισας".

Για τους αδικοχαμένους παίχτες της ΑΕΛ: "Είναι πολλοί αυτοί που έφυγαν. Ίσως ο Σεπτέμβρης είναι η κατάρα των Λαρισαίων. Η ζωή συνεχίζεται, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Βέβαια, δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ κι αυτοί θα “γυρίζουν” γύρω από το Αλκαζάρ. Και πιστεύω ότι θα “βλέπουν” από πάνω το νέο γήπεδο".

Για τον Κώστα Πηλαδάκη: "Ήρθε ένας άνθρωπος που δεν είναι Λαρισαίος, αλλά αγάπησε την ομάδα από τότε που ήταν στη Β' Εθνική. Έχει δώσει πολλά, έχει φτιάξει πραγματικά ένα παλατάκι. Μιλάμε για ένα κόσμημα στη Λάρισα. Κάνει τ' αδύνατα δυνατά για την ομάδα και τον ευχαριστούμε πολύ. Κι οι παλαίμαχοι κι ο φίλαθλος κόσμος, που έχει μεγάλη υπομονή στο πρόσωπο του Πηλαδάκη".

Κατσιαρός: «Το γήπεδο θα μας δώσει ώθηση»

Ενθουσιασμένος που θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται στο υπερσύγχρονο νέο γήπεδο της Λάρισας δήλωσε ο Παναγιώτης Κατσιαρός μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πολύπειρος αριστερός μπακ, που αγωνίζεται στους «βυσσινί» από το 2005, θεωρεί πως η νέα έδρα θα δώσει επιπλέον ώθηση στην ομάδα του για να πετύχει τους στόχους της.

«Όταν ήρθα στην ΑΕΛ υπήρχε το όραμα από τη διοίκηση για την κατασκευή νέου γηπέδου και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, έχει πλέον υλοποιηθεί. Θα έχω την τύχη να αγωνίζομαι σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, ίσως το ομορφότερο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής παίζει σε ένα όμορφο γήπεδο, έχει την προδιάθεση να παίξει ακόμη καλύτερα και να προσφέρει θέαμα στον κόσμο, αλλά το διασκεδάζει και ο ίδιος περισσότερο. Μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι», δήλωσε ο 32χρονος άσος.

Όσο για το πόσο θα βοηθήσει αγωνιστικά τη Λάρισα το νέο «παλάτι», είπε: «Είναι αλήθεια πως δεν έχουμε αποδώσει ακόμη τα αναμενόμενα, αλλά ελπίζω πως με την ώθηση του νέου γηπέδου θα τα πάμε ακόμη καλύτερα. Η Λάρισα πάντα έχει υψηλούς στόχους, ειδικά φέτος με τις μεταγραφές που έγιναν. Όμως μια ομάδα δεν μπορεί να δημιουργηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Ήρθαν πολλοί καινούριοι παίκτες και ο χρόνος είναι σύμμαχός μας».

Το «αντίο» στην ιστορική έδρα της Λάρισας, το «Αλκαζάρ», δεν ήταν ενδεδειγμένο με την ήττα από τον Πανιώνιο, αλλά οι φίλοι της ομάδας αποχαιρέτισαν όπως έπρεπε το γήπεδο όπου πέρασαν πολλές στιγμές της ζωής τους. «Τα τελευταία πέντε χρόνια ο κόσμος είναι μαζί μας, στις καλές και τις κακές στιγμές. Όταν η ομάδα τούς χρειάζεται, είναι εκεί. Παρότι δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, ο κόσμος μάς χειροκρότησε, είπε ένα μεγάλο αντίο στο γήπεδο και πλέον κοιτάμε όλοι μαζί το μέλλον», δήλωσε ο Παναγιώτης Κατσιαρός.

Ζήτησε εισιτήρια ο ΠΑΟΚ στο AEL FC ARENA

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε από τη διοίκηση της ΑΕΛ εισιτήρια για την αναμέτρηση των δύο ομάδων στις 5 Δεκεμβρίου στο AEL FC ARENA. Είναι αμφίβολο αν το αίτημα θα γίνει δεκτό, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι «βυσσινί» θα παίξουν για πρώτη φορά στο νέο τους γήπεδο και ότι η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν δίνει εισιτήρια στους οπαδούς της ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η αρχή και το τέλος…

Όταν οι Κινέζοι έλεγαν «μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις» δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ποτέ πως μπορεί να ισχύει και το αντίστροφο δηλ. μια λέξη ίσον χίλιες εικόνες. Στη Λάρισα όμως από το 1965, όταν φτιάχτηκε το γήπεδο ΑΛΚΑΖΑΡ, έχουμε καταλάβει πόσο εύκολο είναι αυτό. Γιατί η λέξη ΑΛΚΑΖΑΡ φέρνει σε όλους μας χιλιάδες και εκατομμύρια εικόνες.
Τι σημαίνει όμως η λέξη αυτή που τραγουδήθηκε και αγαπήθηκε όσο λίγες? Η ονομασία αυτή καθ’αυτή σημαίνει «κάστρο» στα αραβικά και για τους χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΛ σημαίνει το 2ο σπίτι τους…. Άλλωστε όταν μιλάμε για ΑΛΚΑΖΑΡ, μιλάμε για ΑΕΛ και το αντίστροφο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι αλλιώς, όταν σ’αυτό το γήπεδο έχουμε ζήσει όλα τα συναισθήματα που μπορούν να προκληθούν σ’έναν άνθρωπο. Χαρά, λύπη, οργή, κλάμα, γέλιο, τα πάντα «κατατέθηκαν» ως φόρος τιμής στα τσιμέντα που μας φιλοξένησαν τόσα χρόνια. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει στιγμές όπως το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ του ‘88, το ΚΥΠΕΛΛΟ του ’85 και του 2007 αλλά και λιγότερο «σημαντικές» στιγμές όπως οι 2 άνοδοι την δεκαετία του ’70, η άνοδος μετά τα πέτρινα χρόνια της ΑΕΛ το 2005, αλλά και διάφορα- λιγότερο ή περισσότερο- «κομβικά» ματς για τους στόχους της ομάδας κάθε φορά. Φυσικά υπήρξαν οδυνηρές ήττες και υποβιβασμοί που πλήγωσαν προσωρινά τον εγωισμό και τις ψυχές μας, αλλά μας «όπλισαν» με αστείρευτο πείσμα για την συνέχεια.
Πέρα από τα αγωνιστικά όμως, στις κερκίδες του ΑΛΚΑΖΑΡ έχουν γραφτεί μικρές και μεγάλες ιστορίες. Και είναι αυτές οι ιστορίες που έχουν σημαδέψει τον καθένα μας και έχουν δώσει την μαγεία που συνοδεύει την συγκεκριμένη λέξη. Ο καθένας μας έχει να θυμηθεί πρόσωπα και καταστάσεις που έχουν μείνει ανεξίτηλες στην μνήμη του. Τον κόσμο να ξεσπάει σε ιαχές βλέποντας την βυσσινί φανέλα (ανεξαρτήτως ποιοι την φορούσαν), τα διάφορα πανό που κοσμούσαν τις κερκίδες και ομόρφαιναν τα άψυχα τσιμέντα (αλλά και πανό που με την πολυμορφία τους έστελναν κατά καιρούς τα δικά τους μηνύματα), καθώς και τις χορογραφίες από τους οπαδούς που ζέσταιναν την ατμόσφαιρα. Κανείς δεν θα ξεχάσει τον αείμνηστο Καλαμάρα να σκαρφαλώνει τα κάγκελα του ΑΛΚΑΖΑΡ και να δίνει τον δικό του τόνο στα συνθήματα των οπαδών. Την πίεση που ένιωθαν οι αντίπαλοι βλέποντας όλον αυτόν τον κόσμο κρεμασμένο σαν τα τσαμπιά από τα κάγκελα, να δημιουργεί μια αίσθηση μέγγενης στα πόδια και τις ψυχές τους. Κανείς δεν θα ξεχάσει την μαγική στιγμή της Πρωτομαγιάς του ’88 και τον αείμνηστο Μητσιμπόνα, που με το πανέμορφο γκολ του σφράγισε μια από τις λαμπρότερες ιστορίες που γράφτηκαν στο γήπεδο αυτό. Κανείς δεν θα ξεχάσει την ανατριχίλα που ένιωθε όλη τη βδομάδα περιμένοντας να βρεθεί στο ΑΛΚΑΖΑΡ. Και είναι τέτοια η αύρα του γηπέδου που ακόμα και οι αλλόθρησκοι, ακόμα και στα χρόνια που η ομάδα δεν βρισκόταν στα καλύτερά της, θεωρούσαν (και εξακολουθούν να θεωρούν) την εκδρομή στο ΑΛΚΑΖΑΡ από τις καλύτερες της χρονιάς.
Πέρα από τις όμορφες στιγμές γράφτηκαν και άσχημες ιστορίες που μας έχουν σημαδέψει όλους με σημαντικότερη όλων την δολοφονία του Μπλιώνα. Κανείς δεν θα ξεχάσει την φονική κροτίδα να διασχίζει τον αγωνιστικό χώρο και να καρφώνεται στον λαιμό του Χαράλαμπου. Το αίμα που ανάβλυσε και χύθηκε στα τσιμέντα του ΑΛΚΑΖΑΡ ωσάν «ανθρωποθυσία» στον «βωμό» του γηπέδου, οι αγωνιώδεις προσπάθειες των ανθρώπων δίπλα του να τον βοηθήσουν, το σοκ που διαπέρασε όλους τους οπαδούς της ΑΕΛ βλέποντας να μεταφέρεται πάνω σε μια διαφημιστική πινακίδα και η οργή που ξεχείλιζε για τους δολοφόνους του -οργή που δεν έχει καταλαγιάσει ακόμα και σήμερα- είναι σκηνές που θα μείνουν αναλλοίωτες στην μνήμη όλων.
Αυτό που τελικά θα μείνει σε όλους μας είναι ότι σ’αυτό το γήπεδο γνωρίσαμε τι σημαίνει να έχεις δίπλα σου αδέρφια. Τι σημαίνει χιλιάδες καρδιές να χτυπούν στον ίδιο ρυθμό. Τι σημαίνει να ξεσπάς σε χαρά αγκαλιάζοντας κάποιον που πιθανόν να μην τον ήξερες ποτέ και να κλαις μαζί με κάποιον που σου είναι άγνωστος.
Οι ιστορίες αυτές πλέον μεταφέρονται σ’ έναν καινούργιο χώρο. Το νέο γήπεδο της ΑΕΛ είναι γεγονός, η ονομασία του παραπέμπει σαφώς στην ευρωπαϊκή «ταυτότητα» που θέλει ν’ αποκτήσει η ομάδα. Εκεί θα γραφτούν άλλες ιστορίες, μικρές και μεγάλες που σε λίγα χρόνια θα σταθούν δίπλα σ’αυτές που έχουν ήδη γραφτεί.
Όμως τίποτα δεν θα μπορεί να σβήσει από το μυαλό και την ψυχή μας, το γεγονός ότι σε αυτό το γήπεδο με το όνομα ΑΛΚΑΖΑΡ γνωρίσαμε την χαρά του να είσαι οπαδός της ΑΕΛ. Και γι’αυτό τα τσιμέντα του ΑΛΚΑΖΑΡ θα είναι πάντα το 2ο σπίτι μας…

Το AEL FC ARENA ανοίγει τις πύλες του

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Αύριο Τρίτη 23 Νοεμβρίου η ΑΕΛ ανοίγει τις πύλες του AEL FC ARENA και καλεί όλους τους φίλους της ομάδας για να περάσουμε μαζί στη νέα εποχή, γιορτάζοντας την είσοδο στο νέο μας γήπεδο.
Στο opening & test event, που θα έχει ως επίκεντρο τη συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα με special guests τους Δ. Τσακνή και Π. Μουζουράκη, θα ισχύσουν κανονικά τα εισιτήρια διαρκείας.
Οι κάτοχοί τους θα έχουν το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου στις αντίστοιχες θύρες με την επίδειξη της σχετικής κάρτας.
Ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, οι κάτοχοι διαρκείας στις θύρες 11 & 12 του ΑΕΛ FC ARENA θα φιλοξενηθούν στην παρακείμενη θύρα 9 (κάτω διάζωμα), αφού στη βόρεια πτέρυγα θα στηθεί η σκηνή.
Η είσοδος για τους φιλάθλους στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, θα γίνεται από την κεντρική νοτιοδυτική πύλη της εγκατάστασης, ενώ περιμετρικά του γηπέδου θα διατίθενται από pop-up καταστήματα αναμνηστικά της εκδήλωσης (t-shirt, κασκόλ, κονκάρδες).
Οι θύρες ανοίγουν στις 6μ.μ.
Ώρα προσέλευσης: 7μ.μ.

«Το αίμα μου είναι… βυσσινί!»

Ο κ. Πηλαδάκης μίλησε στον Sentra 103.3 για το νέο γήπεδο της ομάδας, την προσπάθεια που έκανε ώστε οι «βυσσινί» να αλλάξουν επίπεδο, ενώ ακόμη αναφέρθηκε στα όσα ακούστηκαν πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (λόγω του δανείου που πήρε η ΑΕΛ από την MARFIN), χαρακτηρίζοντας «παπαγάλους» όσους σπιλώνουν συνειδήσεις.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Sentra 103.3 o κ. Πηλαδάκης:
Για την ήττα από τον Πανιώνιο: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για τον αποχαιρετισμό που είχαμε στο παλιό μας γήπεδο, όπως άλλωστε είμαι στενοχωρημένος κάθε φορά που η ΑΕΛ χάνει ή δεν κερδίζει»
Για το αντίδρασή του στις αποδοκιμασίες των οπαδών στον επόπτη στο γκολ του Νταμπίζα: «Πραγματικά έγινα έξω φρενών. Χάσαμε τέσσερα λεπτά από αυτή τη φάση. Δεν είναι δυνατό να κάνουμε εμείς καθυστερήσεις υπέρ του Πανιωνίου. Ολοι ξέρουν τι αγώνα έχω κάνει. Δεν ήταν άγιο το κοινό μας. Μαζί με τους οργανωμένους αποβάλαμε όσους δεν θέλαμε να έρχονται στο γήπεδο. Πλέον μπορών να πω ότι βάλαμε σε αρκετά μεγάλη τάξη τον κόσμο».
Για την απόφασή του να αφήσει τον Ηλυσιακό για την ΑΕΛ: «Ημασταν μια καλή παρέα που ξεκινήσαμε την προσπάθεια στον Ηλυσιακό. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι έπρεπε να προχωρήσω παραπέρα. Η περιφέρεια σε αγκαλιάζει περισσότερο, παρά η Αθήνα. Αρχικά είναι δύσκολα γιατί όλοι σε περιμένουν στη γωνία για την στραβή ώστε να πουν ήρθε ο ξένος και έκανε αυτό. Μετά όμως όταν δείξεις έργο σε αγκαλιάζουν».
Για το νέο γήπεδο: «Αισθάνομαι ότι δικαιώνεται όλος αυτός ο αγώνας των 5.5-6 ετών που έχουμε κάνει. Περάσαμε γραφειοκρατίες, υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Δημιουργήθηκαν 500 νέες θέσεις εργασίας που στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό. Το γήπεδο δεν το έκανε το κράτος ή ο πλούσιος μπαμπάς μου. Κόστισε 40-41 εκατ. ευρώ αν υπολογίσουμε και τους περιβάλλοντες χώρους. Το 30% είναι προσωπική μου χρηματοδότηση και το υπόλοιπο ομολογιακό δάνειο από τη MARFIN. Πρέπει πάντως να γίνει ένας νόμος ώστε να παρακάμπτεται όλη αυτή η γραφειοκρατία. Είχαμε δώσει 3.5 εκατ. ευρώ σε μελέτες και δεν είχαμε πάρει ακόμη την άδεια. Γενικότερα περάσαμε πολλά, από τη σύνδεση του ρεύματος μέχρι το σήμερα? Επίσης θέλω να πω ότι έχω μπουχτίσει από τις παρατάξεις και τις διάφορες υποσχέσεις τους κατά καιρούς. Πλέον είμαι υπέρ των προσώπων και όχι τον κομμάτων».
Για τις ομάδες της περιφέρειας και το τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία ώστε να προσελκύσει νέους επενδυτές στο ποδόσφαιρο: «Με δεδομένο ότι ο πλούτος έχει συγκεντρωθεί στην Αθήνα, οι ομάδες της περιφέρειας θα πρέπει να δημιουργήσουν τα δικά τους έσοδα. Υπάρχουν συγκεκριμένα βαλάντια στην επαρχία. Αν στην Αθήνα ένα εισιτήριο 10-12 ευρώ θεωρείται σχεδόν τζάμπα, στην επαρχία θεωρείται υψηλό το πόσο. Γενικότερα θέλει δόση επιχειρηματικότητας το εγχείρημα που έκανε εγώ στην ΑΕΛ. Τα λεφτά δεν μου περίσσευαν, έβαλα δάνεια στα οποία πρέπει να είναι συνεπής και να τα πληρώνω.
Θα πρέπει επίσης και η Πολιτεία να δώσει κίνητρα σε ιδιώτες ώστε να μπουν στο ποδόσφαιρο και να υπάρξουν παράλληλα οφέλη, όπως η καταπολέμηση της βίας. Ακουσα ότι το Πανθεσσαλικό στοίχισε στο κράτος 60εκατ. ευρώ, ενώ σε το δικό μας γήπεδο που είναι ιδιωτική πρωτοβουλία στοίχισε σχεδόν 30 εκατ. λιγότερο. Είναι τόσο απλές οι κινήσεις, που πρέπει να γίνουν ένας απλός νόμος με συγκεκριμένα κριτήρια τόσο απλά. Επίσης πιστεύω ότι η σημερινή διοίκηση του ΟΠΑΠ θέλει να προσφέρει και είναι ανοιχτή σε συζητήσεις».
Για τα όσα ακούστηκαν πριν από το ματς Παναθηναϊκός-Λάρισα 1-1: «Υπάρχουν διάφοροι παπαγάλοι και δημοσιογράφοι που πριν από τέτοια ματς λένε πολλά. Επειδή πήραμε ένα δάνειο από την MARFIN, ιδιοκτησίας του κ. Βγενόπουλου. Μετά όμως δεν τους είδα να λένε ένα συγγνώμη για την τεράστια βλακεία που είπαν. Μα είναι δυνατό να θέλω η ομάδα μου να μην κερδίσει. Θέλω να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό απαιτεί η βαρύτητα της φανέλας της ΑΕΛ. Δεν θέλω να λαϊκίσω, αλλά το αίμα μου έχει χρώμα... βυσσινί!».
Για τη στήριξη στον Παπακώστα και για τις αδικές που έχει υποστεί η ΑΕΛ: «Η συνέπεια και αξιοπρέπεια δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα κάθε Κυριακή. Ο πρόεδρος δεν είναι αλάθητος ώστε να τα ρίχνει όλα στον προπονητή. Αν κρίναμε μα βάση το αποτέλεσμα, τότε κάθε ένας θα έπρεπε να απολύσει τους άλλους μισούς κάθε εβδομάδα. Οσο για το αν έχουμε αδικηθεί, πιστέψτε με ότι αν άλλες ομάδες είχαν υποστεί αυτά που έχουμε υποστεί εμείς τότε δεν θα γινόταν το πρωτάθλημα».

Το Novasports στην "AEL ARENA"

Αφιερωμένη στη Λάρισα και στο… πέρασμα από το Αλκαζάρ στο… “AEL ARENA” θα είναι το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής (21.30) εκπομπής “Super League Experts” η οποία θα μεταδοθεί από το Νovasports 2.

Από studio στη Λάρισα ο Δημήτρης Κανελλάκης θα έχει δίπλα του τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Κώστα Πηλαδάκη. Ζωντανά θα μιλήσει ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Παπακώστας αλλά και ποδοσφαιριστές της για το νέο γήπεδο και την εποχή που αλλάζει στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Στην Αθήνα ο Δημήτρης Παπανικολάου θα έχει καλεσμένο του, τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ και πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, Στέλιο Γιαννακόπουλο, ενώ στην εκπομπή θα μιλήσουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές για την σπουδαία αλλαγή σελίδας στην ΑΕΛ.

Μην χάσετε –επίσης- την ξενάγηση στο νέο γήπεδο της Λάρισας και το αφιέρωμα στις θρυλικές ημέρες του Αλκαζάρ.

Super League Experts: Απόψε στις 21.30 από το Novasports 2.

Για πάντα κομμάτι της ιστορίας μας



Η ΑΕΛ γιόρτασε με τον κόσμο της σε ένα κατάμεστο Αλκαζάρ τον τελευταίο επίσημο αγώνα στην ιστορική της έδρα. Το τελετουργικό ξεκίνησε πριν από τη σέντρα του αγώνα, συνεχίστηκε στο ημίχρονο και ολοκληρώθηκε λίγο μετά από το τέλος αναμέτρησης.
Όλοι ήταν εκεί για να θυμηθούν όσα έζησαν σχεδόν μισό αιώνα στο Στάδιο Αλκαζάρ, να τιμήσουν όλους όσοι έγραψαν ιστορία αγωνιζόμενοι και να πάρουν τη σκυτάλη για τη νέα εποχή που ξεκινά στο AEL FC ARENA.
Οι εκδηλώσεις τιμής ξεκίνησαν με βίντεο από την ιστορία του Αλκαζάρ, γεμάτο από μνήμες άλλων εποχών.
Στο ημίχρονο η ΑΕΛ τίμησε τους μεγάλους πρωταγωνιστές… Από τη γέννηση της βυσσινί ιδέας το 1964, στον πρώτο τίτλο το Κύπελλο του 85, το πρωτάθλημα του ’88, το δεύτερο Κύπελλο του 2007 και μέχρι σήμερα…
Δημήτρης Ζάμπας, Γιώργος Βουτσιλάς, Βασίλης Τσολάκης, Δημήτρης Παραφέστας, Θεολόγης Παπαδόπουλος, Ηλίας Σελιώνης, Θωμάς Δράμαλης, Βαγγέλης Νασιάκος. Θοδωρής Βουτυρίτσας, Γιώργος Παπαντωνίου, Νίκος Βλαχούλης, Ευθύμης Μαουσίδης, Οράσιο Μοράλες, Χαράλαμπος Ντόσας, Γιάννης Αλεξούλης, Βασίλης Ράμμος, Βαγγέλης Βουρούκος, Κώστας Σταματίου, Θανάσης Τσιτσιλής, Γιάννης Γκαλίτσιος, Χρήστος Ανδρεούδης, Δημήτρης Τζιότζιος, Θόδωτος Κυριακούλης, Μίμης Τσακμακίδης, Γιάννης Τσακμακίδης, Γιάννης Βαλαώρας, Κώστας Κολομητρούσης, Γιώργος Πλίτσης, Φώτης Πλίτσης, Οικογένεια Γιώργου Μητσιμπόνα, Θόδωτος Εμμανουήλ, Θωμάς Κυπαρίσσης και Γιόζεφ Κόζλεϊ, ήταν εκεί και εκπροσώπησαν όλους όσοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι από το 1964 μέχρι σήμερα, για να γίνει η ΑΕΛ αυτό που αγαπήσαμε κι αυτό που μας κάνει να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε…
Κρατώντας 5 σημαίες με σημείο αναφοράς τους κορυφαίους σταθμούς στην 46χρονη διαδρομή της ομάδας (ίδρυση το 1964, Κύπελλο ’85 και 2007, πρωτάθλημα ’88 και σήμερα) και τα τρία μεγάλα τρόπαια, έκαναν τον γύρο του γηπέδου σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους χιλιάδες θεατές, που έβλεπαν από μπροστά τους να περνά η ζωντανή ιστορία της ΑΕΛ και μαζί του Σταδίου Αλκαζάρ, για να αποθεωθούν υπό τους ήχους του ύμνου.
Την ίδια στιγμή στις ηλεκτρονικές πινακίδες του γηπέδου εμφανιζόταν το μήνυμα: ΑΛΚΑΖΑΡ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ
Στο φινάλε, με ένα τραγούδι και ένα ζεστό χειροκρότημα, άπαντες αποχαιρέτισαν το Στάδιο Αλκαζάρ, όπως αξίζει σε ένα γήπεδο που επί 46 χρόνια στέγασε τα όνειρά μας και μερικές από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία της ομάδας μας.