Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Γ. Παπακώστας: Αυτή η ομάδα έχει σπουδαίο μέλλον


«Όλη την εβδομάδα κι από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε την παραμονή μας στην κατηγορία η φιλοσοφία μας ήταν να μπουν νέα παιδιά και να πάρουν τη δυνατότητα της συμμετοχής. Έμεινα ευχαριστημένος πάρα πολύ και από τον Σωτηρίου και από τον Κολοβέτσιο, ο οποίος βγήκε λόγω τραυματισμού και από τον Σιατραβάνη, ο οποίος ήταν μπλοκαρισμένος αλλά είναι σπουδαίο ταλέντο για την ομάδα.

Χτύπησαν την πόρτα πολύ δυνατά. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Σιμιτς, που έκανε τεράστια προσπάθεια όλο το μήνα και τον Αμπουχατζίρα. Είναι παίκτης που τον είχα δει μόνο σε DVD, αλλά είναι σπουδαίος παίκτης για το μέλλον αυτής της ομάδας. Θα δώσω συγχαρητήρια σε όλους για την αγωνιστικότητά τους.

Είναι φυσιολογικό να μην έχουμε την τον ίδιο ρυθμό στο παιχνίδι μας. Στο δεύτερο ημίχρονο στο μεγαλύτερο διάστημα ήμασταν μια ομάδα που προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι και πιστεύω ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, Καθοριστική ήταν η φάση του Τουάμα στο 1-1.

Τελειώνει μια δύσκολη χρονιά, όμως το συμπέρασμα μου είναι ότι αυτή τη ομάδα έχει σπουδαίους παίκτες. Εχουμε ενάμισι μήνα όπου θα δώσουμε τέσσερα φιλικά παιχνίδια για να βγάλουμε συμπεράσματα ασφαλή για το υλικό και για ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει πολύ φέτος και για παιδιά από την ομάδα Νέων. Υπάρχει ένα διάστημα μέχρι τέλη Μαΐου για να βγάλουμε συμπεράσματα και να ξεκινήσει παράλληλα ο σχεδιασμός. Για επιλογές όσον φορά θέσεις, θα μιλήσουμε στην επόμενη συνέντευξη Τύπου. Υπάρχει άνεμος αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά και το μέλλον είναι εδώ. Πιστεύω ότι η ΑΕΛ δεν θα παρουσιάσει ξανά τέτοια εικόνα. Θα μιλάμε για πιο υψηλούς στόχους, για άλλα πράγματα από εδώ και στο εξής. Θα κάνουμε πράγματα για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και τη διοίκηση και φυσικά και εμάς τους ίδιους.

Ευχαριστώ τον κόσμο για μια ακόμη φορά. Ήρθαν σήμερα στο γήπεδο λες και πετύχαμε κάτι σπουδαίο. Αξίζει μια τεράστια προσπάθεια. Αυτή η ομάδα έχει σπουδαίο μέλλον, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε με πράξεις και όχι λόγια»

-Για τα φιλικά;

«Από Δευτέρα θα ξέρουμε σίγουρα. Να φιξαριστούν πρώτα. Το σίγουρο είναι ότι τον επόμενο 1,5 μήνα θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να βγάλουμε συμπεράσματα για νεαρούς παίκτες και για ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων».

-Για τις ανανεώσεις;

«Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις και είμαστε σε καλό δρόμο. Σε ενάμιση μήνα θα γίνουν αυτά που είναι να γίνουν για να έχω πλήρη εικόνα, ενώ θα προχωρήσουμε και σε κάποιες δοκιμές. Θα μιλήσουμε στο μέλλον και για στόχους. Αν οι στόχοι που είναι πρώτης επιλογής και δεχτούν νωρίς να ανανεώσουν τότε θα είναι το ιδανικό για εμάς. Του χρόνου θα εμφανιστεί μια διαφορετική ΑΕΛ».

-Σας μένει πικρία για την ήττα;

«Από τη μία φυσικά και την ήττα δεν τη θέλει κανένας Από την άλλη όμως όταν βλέπει ένα παίκτη όπως τον Σωτηρίου που του δίνεται η ευκαιρία και την αρπάζει, φυσικά και αυτόν τον παίκτη θα τον υπολογίζω. Όταν βλέπω επίσης αυτό τον Κολοβέτσιο, επίσης χτυπάει την πόρτα. Ο Σιατραβάνης δεν έπρεπε να είναι τόσο τρακαρισμένος. Επίσης ο Σίμιτς και ο Αμπουχατζίρα είναι παίκτες που θα συμμετάσχουν δυνατά στη νέα προσπάθεια. Την ήττα δεν τη θέλει κανείς. Ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά τώρα πάμε γι’ άλλα».

Από την πλευρά του ο τεχνικός ηγέτης του Λεβαδειακού, Δημήτρης Φαράντος, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν. Σήμερα πήραμε μία νίκη χωρίς αντίκρισμα. Οπως αποδείχτηκε στην πράξη η κατηγορία χάθηκε με την ΑΕΚ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η ομάδα με τις εμφανίσεις και το υλικό δεν άξιζε αυτή την τύχη. Είναι μια δύσκολη μέρα για εμάς. Από αύριο θα πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς γιατί η ζωή συνεχίζεται.

Συγχαρητήρια στην Λάρισα. Είναι η πιο ποδοσφαιρική πόλη στην Ελλάδα. Καταφέρνει και μαζεύει τόσο κόσμο που είναι τόσο κοντά και είναι παράδειγμα και για τις άλλες πόλεις να μπορούν να έχουν την βοήθεια του κόσμου που έχει αυτή η πόλη.

-Αισθάνεστε ότι δεν παίχτηκε η παραμονή εντός των τεσσάρων γραμμών

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω γενικά αυτό που λέγεται παρασκήνιο. Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Μένω στα ματς που έγιναν εντός των τεσσάρων γραμμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου