Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

"Φιλική" ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό Β.


Το πρώτο της φιλικό παιχνίδι στο Αλκαζάρ έδωσε η ΑΕΛ αλλά αυτό δεν είχε και το αναμενόμενο αποτέλεσμα και δεν αναφερόμαστε μόνο στο τελικό σκορ (0-2).

Οι «βυσσινί» ναι μεν ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα… Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στη συνολική εικόνα της ομάδας του Γιάννη Παπακώστα που έκανε μία προβληματική εμφάνιση, χωρίς ταχύτητα στην σκέψη αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας, μία ομάδα χωρίς έμπνευση που έδειξε «δέσμια» σε ένα σύνολο, όπως αυτό που δημιούργησε ο Σάκης Τσιώλης, με καλή αμυντική λειτουργία και κυρίως με παίκτες που ήξεραν τι έπρεπε και πώς να το κάνουν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΛ δεν μπήκε καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μακρινές αποστάσεις στις γραμμές της, ενώ στα πρώτα είκοσι λεπτά ο Κανόμπιο δεν κατάφερε να γίνει ο ιθύνων νους των «βυσσινί» και αυτό ήταν ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη λαρισινή ομάδα που δεν είχε τη δυνατότητα της καλής ανάπτυξης.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έβγαιναν εύκολα στην επίθεση, μιας και η μεσαία γραμμή της λαρισινής ομάδας έδειχνε να είναι απούσα και από την αμυντική δραστηριότητα. Τα πολλά λάθη, η νωθρότητα και η έλλειψη κίνησης από την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» του Σάκη Τσιώλη να γίνονται απειλητικοί και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου να ανοίξουν το σκορ με τον Ούμπιντες που εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος διώξιμο του Ταλ, σε προσπάθεια του Μονζέ.

Η επανάληψη

Η εικόνα της επανάληψης ήταν διαφορετική, μιας και οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν διάθεση να πιέσουν περισσότερο τους αντιπάλους τους και κυρίως να κυκλοφορήσουν με περισσότερη ταχύτητα και προσοχή τη μπάλα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η άνοδος του Ρομέου που ανέλαβε πρωτοβουλίες σο χώρο της μεσαίας γραμμής και έδινε τη δυνατότητα στην ομάδα του να βγαίνει με περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός Βόλου, έδειξε διάθεση να κρατήσει το σκορ και δεν είχε την φρεσκάδα του πρώτου ημιχρόνου, μιας και οι Ούμπιντες και Μονζέ δεν κατάφεραν να πάρουν προσπάθειες.

Στη συνέχεια όμως ο Γιάννης Παπακώστας έκανε πολλές αλλαγές οι «βυσσινί» αποσυντονίστηκαν με τη συμμετοχή πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών και αυτό έφερε και το δεύτερο γκολ για τους «ερυθρόλευκους».

Οι καλύτερες φάσεις

7’ Σουτ Ούμπιντες η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Αμπάρη

14’ Ωραία ατομική προσπάθεια του Μπλάζεκ και χαμηλή σέντρα αλλά το σουτ του Πούρι σταμάτησε στην προβολή του Τόμας

23’ Σέντρα Ούμπιντες κεφαλιά του Μάρτιν, λίγο άουτ η μπάλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Αμπάρη

45’ 0-1 Σέντρα του Μονζέ, ο Ταλ έδιωξε λάθος στρώνοντας ουσιαστικά τη μπάλα στον Ούμπιντες που με δυνατό σουτ νίκησε τον Αμπάρη ανοίγοντας το σκορ.

48’ Δυνατό σουτ του Ιγκλέσιας εντυπωσιακή απόκρουση του Γιακούποβιτς

50’ Λάθος του Ταυλαρίδη, ο Βιέρα σωτήρια με τα πόδια απέκρουσε το σουτ του Μπρέσκα

55’ Καλή επιθετική ανάπτυξη της λαρισινής ομάδας και σουτ του Πούρι, αλλά ο Γιακούποβιτς ήταν και πάλι εκεί και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ

59’ Φάουλ του Τουμέρ νέα σωτήρια επέμβαση του Γιακούποβιτς

69’ Νέο φάουλ του Τουμέρ αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ

76’ Κεφαλιά του Πλιάγκα, η μπάλα κατέληξε άουτ

77’ 0-2 Νέο λάθος των «βυσσινί», ο Μονζέ έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του Καμπάνταη και αυτός με εύκολο τρόπο νίκησε τον Βιέρα

84’ Κάθετη μπαλιά του Τουμέρ στον Αμπουχατζίρα που σούταρε εν κινήσει αλλά η μπάλα πέρασε άουτ Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Θάνος (Γρεβενών) με βοηθούς τους κ.κ. Πασχάλη και Χαρίση του συνδέσμου Ηπείρου. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ζαραδούκας (65’), Κατσιαρός (74’)

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης (46’ Βιέρα), Ταλ (46’ Γκαμπέτας), Ταυλαρίδης (82’ Κολοβέτσιος), Νταμπίζας, Κατσιαρός, Ρομέου, Ιγκλέσιας (74’ Καρανίκας), Κανόμπιο (46’ Μετίν), Μπλάζεκ (68’ Βούζας), Μακίνουα (65’ Αμπουχατζίρα), Πούρι (59’ Ρέντζας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Αλβάρεζ (88’ Σκάρος), Μάρτιν (69’ Καμπάνταης), Μονζέ, Σανκάρε, Σελέζι (80’ Ψυχογιός), Τόμας, Ούμπιντες (90’ Μητρόπουλος), Ρίκκα (61’ Ζαραδούκας), Ρόκας (69’ Πέρεζ Κάστρο0, Μπρέσκα (58’ Πλιάγκας).

Εκτός γραμμών

Ένα μαύρο πανί στο κεντρικότερο σημείο της θύρας των οργανωμένων και ένα ακόμη που έγραφε «Καλό ταξίδι ρε Πάνο» ήταν ο τρόπος που επέλεξαν οι φίλαθλοι της λαρισινής ομάδας για να αποχαιρετήσουν τον Παναγιώτη Μπαχράμη. Μάλιστα έκαναν σύνθημα το όνομά του μόλις ολοκληρώθηκε η ενός λεπτού σιγή και για τον αδικοχαμένο Καλαματιανό, αλλά και τον Στέλιο Καντώνια.

Καταχειροκροτήθηκε ο Σάκης Τσιώλης μόλις εισήλθε στο στάδιο Αλκαζάρ με τους φιλάθλους της ΑΕΛ να μην ξεχνούν φυσικά την τεράστια προσφορά του Καρδιτσιώτη στην επίτευξη του μεγαλύτερου άθλου της λαρισινής ομάδας, την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1988.

Ανάλογης ισχύς ήταν και τα χειροκροτήματα που εισέπραξαν και οι Γιάννης Παπακώστας και Τουμέρ Μετίν, καθώς κατευθυνόταν στον πάγκο της ομάδας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου