Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

«Γυρίζει σελίδα στην ιστορία της»

Για τον πατέρα, το Αλκαζάρ αποτέλεσε τη «σκηνή» στην οποία έζησε στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό του. Για τον υιό, αποτέλεσε τον χώρο στον οποίο κατέθεσε τα διαπιστευτήρια για να ανοίξει στη συνέχεια τα φτερά του.

Οι Γιάννης και Γιώργος Γκαλίτσιος μίλησαν στην «Εξέδρα» για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ, εξέφρασαν την άποψή τους για το όνομα, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στη νέα εποχή.

Ο πατέρας Γκαλίτσιος, που μεγαλούργησε με τη φανέλα της ΑΕΛ τη δεκαετία του '80, σχολίασε σχετικά με αυτούς που ενδεχομένως να ήθελαν να υπάρχει κάτι από... Αλκαζάρ στο όνομα του νέου γηπέδου:

«Το Αλκαζάρ ήταν και είναι ένα. Γι' αυτό και διαφωνούσα με κάποια ονομασία του τύπου 'Νέο Αλκαζάρ' για το νέο γήπεδο. Το νέο όνομα, στο οποίο υπάρχει και αυτό της ομάδας, σηματοδοτεί και το πέρασμα στη σύγχρονη εποχή. Αυτό που καταφέραμε εμείς στο Αλκαζάρ να γίνει και σε ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο. Κοιτάμε μπροστά... Η φιλοδοξία και η ευχή είναι να ξαναζήσουμε ανάλογες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και στο 'AEL FC ARENA'. Θα είμαι και εγώ εκεί».

Ο υιός Γκαλίτσιος, που φόρεσε τη βυσσινί φανέλα από το 2004 μέχρι το 2008, παίρνοντας εν συνεχεία μεταγραφή στον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Νομίζω ότι το νέο όνομα ταιριάζει και συμβαδίζει με τα δεδομένα της νέας εποχής. Μου αρέσει ως ιδέα. Σίγουρα θα ήθελα να υπάρχει και κάτι που να παραπέμπει στο Αλκαζάρ ή σε αδικοχαμένους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Θα μπορούσε να γίνει αυτό είτε με κάποιες αίθουσες του νέου γηπέδου που θα φέρουν τα ονόματά τους είτε στο αθλητικό μουσείο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο κίνητρο που δίνει το όλο πρότζεκτ σε κάθε ποδοσφαιριστή: «Πρόσφατα, για να πάω στο πατρικό μου σπίτι, πέρασα από το νέο γήπεδο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο παλάτι που προδιαθέτει τον ποδοσφαιριστή να παίξει μπάλα και του προσφέρει όλα όσα χρειάζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου