Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

«Να φανούμε αντάξιοι της προσπάθειας μας»

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

«Μετά το θετικό αποτέλεσμα και την καλή εμφάνιση κόντρα στην Ξάνθη, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι. Η νίκη της περασμένης αγωνιστικής μας έδωσε αυτοπεποίθηση, μας έδωσε αυτό που μας έλειπε. Δείξαμε πάθος και αποφασιστικότητα στον βαθμό που δεν είχαμε δείξει αυτά τα στοιχεία στους προηγούμενους αγώνες. Με οδηγό το ματς με την Ξάνθη συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και αυτή την εβδομάδα. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι των τελευταίων μας εμφανίσεων και της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει. Όσον αφορά στα προβλήματα τραυματισμών πλην του Αμπουχατζίρα, θα στερηθούμε και τους Βενετίδη, Βελάσκο, οι οποίοι – εκτός απροόπτου – θα είναι στη διάθεσή μας για το επόμενο ματς, ενώ αντίθετα σε κανονικό πρόγραμμα έχει μπει ο Μακίνουα. Έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές – είτε είναι βασικοί, είτε έρχονται από τον πάγκο, είτε είναι εκτός αποστολής – και όλοι, ανάλογα με την τακτική που χρειάζεται σε κάθε παιχνίδι, είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν. Βλέποντας την προσήλωση των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας είμαι αισιόδοξος ότι θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

-Ποιος είναι ο στόχος για το δευτεριάτικο παιχνίδι;

«Ανεξαρτήτως ονόματος αντιπάλου και έδρας ο στόχος μας είναι ο ίδιος. Ναι μεν σεβόμαστε τους πάντες, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να αποδώσουμε πάρα πολύ καλά και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

-Το γεγονός ότι η ομάδα έχει απουσίες στα άκρα, εκεί που θεωρητικά ο Άρης είναι πολύ δυνατός, σας προβληματίζει;

«Όπως τόνισα και πριν, έχω τεράστια εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Αυτοί θα έρθουν να αντικαταστήσουν τους απόντες είναι ισάξιοι και θα μπορούσαν κι εκείνοι ανά πάσα στιγμή να ξεκινούν τα παιχνίδια. Είναι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και περιμένουν πως και πως την ευκαιρία για να αγωνιστούν. Είδαμε στο ματς με την Ξάνθη ότι ο Ταλ ανταπεξήλθε πολύ καλά όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Βελάσκο, ενώ ο Κατσιαρός είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, βρίσκεται στην ομάδα πάρα πολλά χρόνια, την αγαπάει και θέλει να προσφέρει. Οπότε ο προβληματισμός δεν υφίσταται, αφού έχουμε ισάξιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν ανά πάσα στιγμή στις απαιτήσεις της ομάδας».

-Με δεδομένο ότι ο Άρης μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπίσει θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους σε Ελλάδα και Ευρώπη, σας προβληματίζει το γεγονός ότι η ΑΕΛ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα πολύ πιο «ψημένη» σε δύσκολα ματς;

«Εμένα με ενδιαφέρει η δική μου ομάδα και οι δικοί μου ποδοσφαιριστές. Με ενδιαφέρει να δω πως θα αντεπεξέλθουν σε ένα παιχνίδι με τέτοιο βαθμό δυσκολίας. Δε με προβληματίζει. Δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτό το κομμάτι για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, για να ανταγωνιστούμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Άρης. Φυσικά και έχουν περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους οι ποδοσφαιριστές, αλλά εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό και έχουμε συνέχεια στις προηγούμενες καλές εμφανίσεις με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα και πάρουμε από τους ποδοσφαιριστές αυτό που περιμένουμε, τότε και θα έχουμε ένα καλό παιχνίδι και θα ανταγωνιστούμε μέχρι το τελευταίο λεπτό τον Άρη. Η ΑΕΛ είναι μια μεςγάλη ομάδα με μεγάλους, σε αξία, παίκτες. Είναι καλή η ερώτησή σας, αλλά η απάντηση θα μπορεί να δοθεί μετά το ματς. Μιλώντας τώρα, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ομάδα είναι έτοιμοι. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, έχουν δουλέψει όλοι οι ποδοσφαιριστές και είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους. Τους έχω τεράστια εμπιστοσύνη και είμαι αισιόδοξος. Ναι μεν δεν έχουμε στα πόδια μας τα παιχνίδια που έχουν οι παίκτες του Άρη, αλλά έχουμε κίνητρο, φιλοδοξίες και στόχους. Η ομάδα παλεύει για να βρει αυτό που της ταιριάζει, είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να βγάλουμε περισσότερα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γιατί οι δυνατότητές μας είναι μεγαλύτερες. Περιμένουμε αυτό το παιχνίδι για να δούμε, συν τοις άλλοις, και τις δυνατότητές μας απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο».

-Η προηγούμενη εβδομάδα με επιστέγασμα τη νίκη επί της Ξάνθης, πιστεύετε ότι ανοίγει την πόρτα μίας πιο ήρεμης περιόδου;

«Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πεις τίποτα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλεύεις όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται για να μπορέσεις να γνωρίζεις αλλά και να διαχειριστείς τις δύσκολες καταστάσεις. Δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιες ομάδες μετά από μία ή δύο αγωνιστικές θα αντιμετωπίζουν προβλήματα και ποιες όχι. Ούτε όμως μπορείς να γνωρίζεις στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος – που είναι στα μισά του δευτέρου γύρου – ποιες ομάδες θα είναι σε καλή κατάσταση και ποιες ομάδες θα τις έχει πάρει από …κάτω. Αυτό που μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση εμάς, είναι να έχουμε κάποιες βάσεις και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι στο ματς με τον Άρη να παρουσιάσουμε μία συμπαγή ομάδα, που θα έχει πάθος, αποφασιστικότητα και φυσικά αποτελεσματικότητα για να μπορεί να πάρει αυτό που της αξίζει στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε αγκαλιάσει τους ποδοσφαιριστές, αλλά σίγουρα περιμένουμε περισσότερα και από αυτούς, γιατί δίνοντας αυτοί τα περισσότερα η ομάδα θα φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Η ουσία για μας είναι στο δευτεριάτικο παιχνίδι να καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Θέλουμε η εικόνα μας να συνδυάζεται με τις τελευταίες εμφανίσεις μας, όπου είχαμε και την αποτελεσματικότητα».

-Είναι για σας ένα θέμα το γεγονός ότι ο Άρης συνηθίζει να κάνει πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του από αγώνα σε αγώνα;

«Υπάρχουν διαφορετικές φιλοσοφίες στο ποδόσφαιρο για το πώς αντιμετωπίζουν οι ομάδες που είχαν συχνά παιχνίδια. Άλλες κάνουν πολλές αλλαγές και άλλες όχι και κάθε «πρακτική» έχει και τα θετικά της αλλά και τα αρνητικά της. Για μας φυσικά είναι ερωτηματικό για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα του Άρη, μιας και δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα των αντιπάλων μας. Εμάς, όμως, μας ενδιαφέρει η δικιά μας απόδοση και μόνο και θέλουμε να έχει συνέχεια αυτή η απόδοση για να χτίσουμε και κάτι περισσότερο στο πρωτάθλημα. Η διάρκεια μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση».

-Πιστεύετε ότι η κούραση του Άρη θα βοηθήσει την ΑΕΛ;

«Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να είναι κουρασμένες οι ομάδες. Δεν είναι ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος για να μιλάμε για κούραση. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι η κόπωση θα παίξει ρόλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

-Ένα στοιχείο που κρατά ψηλά το φρόνημα των φιλάθλων είναι η είσοδος στο νέο γήπεδο. Συζητούνται οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτό στα αποδυτήρια; Υπάρχει κάποια ψυχολογική επιρροή και μέσα στην ομάδα;

«Είναι ένα θέμα που κουβεντιάζεται γιατί και το αγωνιστικό τμήμα θέλει να αποχαιρετήσει το ένδοξο Αλκαζάρ με επιτυχίες για να μπει στο νέο γήπεδο με επιτυχημένα αποτελέσματα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε νικηφόρα παιχνίδια τώρα, ξεχνώντας το παρελθόν και κοιτώντας μόνο το παρόν. Και το παρόν θέλει μία ομάδα πανέτοιμη από κάθε άποψη σε αυτόν τον μήνα που διανύουμε για να μπούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο νέο γήπεδο. Μπαίνοντας σε αυτό θα γυρίσουμε στη νέα σελίδα με μία ομάδα πιο δυνατή και αποφασιστική. Τώρα όμως πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα, έστω και μικρό, συνεχίζοντας να βελτιώνουμε την καλή εικόνα των τελευταίων μας ημερών».

-Σας βλέπουμε αισιόδοξο έστω και αν ο μήνας που ξεκίνησε για την ΑΕΛ είναι ιδιαίτερα δύσκολος…

«Αισιόδοξοι θα πρέπει να είναι όλοι όσοι αγαπάνε την ομάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα όσα βλέπω. Οι παίκτες έχουν δείξει ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων τους και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα δούμε και άλλα σπουδαία πράγματα. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με μία μεγάλη ομάδα, αλλά και εμείς είμαστε μία μεγάλη ομάδα, έχουμε μεγάλους παίκτες και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας αλλά δεν τον φοβόμαστε».

-Πιστεύετε ότι θα σας ωφελήσει το γεγονός ότι στα επόμενα παιχνίδια δεν θα έχει πίεση η ομάδα, όσο στα πρώτα ματς;

«Η πίεση είναι μέρος του παιχνιδιού και εμείς πρέπει να λειτουργούμε κάτω από αυτήν. Ίσως η πίεση στο δευτεριάτικο παιχνίδι να είναι χειρότερη από την πίεση του αγώνα με την Ξάνθη, για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

-Ένα σχόλιο για την κλήρωση του Κυπέλλου με την ΑΕΚ;

«Είναι καλό που το συγκεκριμένο ματς θα γίνει στο νέο μας γήπεδο και θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με μία επιτυχία. Έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε γι’ αυτό το ματς. Ο θεσμός του Κυπέλλου μας ενδιαφέρει και θεωρώ ότι αν δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα, σε ένα ματς-γιορτή στη νέα μας έδρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου