Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

«Να συνεχίσουμε έτσι...»


Το “διπλό” στα Πηγάδια έχει φέρει και πάλι την ψυχολογία των «βυσσινί» σε υψηλά επίπεδα. Η ΑΕΛ πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα», όμως αυτό που μετράει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι η συνέχεια. Να μην μείνει η θεσσαλική ομάδα σε αυτό το “τρίποντο” αλλά να έχει και συνέχεια. Αυτό τόνισαν οι ποδοσφαιριστές των «βυσσινί» (σ.σ. Κυριακίδης, Μελίσσης και Μπλάζεκ) μετά τον αγώνα στην Ξάνθη.

Ανεξάρτητα αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον χρησιμοποίησε για λίγη ώρα, η συμβολή του Ηλία Κυριακίδη ήταν πολύτιμη. Κράτησε μπάλα, “πάγωσε” το ρυθμό και κέρδισε αρκετά φάουλ, σε καίρια σημεία του ματς. Ο μέσος της ΑΕΛ αναφερόμενος στον αγώνα με την Skoda, επισήμανε: «Η νίκη στην Ξάνθη ήταν σημαντική νίκη. Μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο για τη συνέχεια. Σίγουρα, θα έχουμε πλέον ανεβασμένη ψυχολογία κι αυτό θα μας βοηθήσει».

Με αυτό το αποτέλεσμα δώσατε μια χείρα βοηθείας στον προπονητή σας;

«Αυτό είναι λογικό κι αμφίδρομο. Όπως βοηθάει εμάς ο προπονητής μας, έτσι κάνουμε κι εμείς. Έτσι να φέρονται οι επαγγελματίες. Το είχαμε πει και στους φιλάθλους, πως όλοι μαζί ενωμένοι θα προσπαθήσουμε για να βγει η ομάδα από τη δύσκολη θέση. Όχι θεωρητικά, αλλά με πράξεις. Έγινε η αρχή με μία, αλλά πρέπει να έχουμε και ανάλογη συνέχεια».

Είδαμε ένα ξέσπασμα από την πλευρά των παικτών με τον κόσμο. Ήταν απόρροια του άγχους και της πίεσης;

«Ήταν κάτι αυθόρμητο. Από την αρχή έχουν γίνει τόσα… στραβά, οπότε είναι λογικό να εκτονώνεσαι κάπου. Θέλαμε να πανηγυρίσουμε με τους λίγους φιλάθλους μας που ήταν στα Πηγάδια αυτή τη μεγάλη νίκη. Μας δίνει το δικαίωμα να εκτιμούμε ότι η ομάδα δεν θα κινδυνέψει στη συνέχεια».

«Πάθος, δύναμη, θέληση...»

Μια ακόμα καλή παρουσία από τον Χρήστο Μελίσση. Ο κεντρικός αμυντικός των «βυσσινί» μιλώντας για την επιτυχία στην Ξάνθη, υπογράμμισε: «Ήταν μια “καθαρή” νίκη για την ΑΕΛ, η οποία βασίστηκε σε τρεις άξονες. Στο πάθος, τη δύναμη και τη θέληση για τη νίκη. Δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε. Ήδη κοιτάμε τον προσεχή αγώνα με τον Πανθρακικό. Εκεί πρέπει να πάρουμε το “τρίποντο” για να έχει αξία το “διπλό” στην Ξάνθη, αλλά παράλληλα για να ξεφύγουμε από τις επικίνδυνες θέσεις».

Αυτή η νίκη σας δίνει μια έξτρα ώθηση για τη συνέχεια;

«Σίγουρα ήταν μια σημαντική επιτυχία, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτή. Οφείλουμε να έχουμε και συνέχεια. Μόλις φύγει το άγχος για την παραμονή, και καλύτερη μπάλα θα παίξουμε και σε ψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα θα βρεθούμε. Πρέπει να μην χάσουμε την ευκαιρία και να πάρουμε το ματς της Κυριακής. Ο Πανθρακικός μπορεί να είναι ουσιαστικά ομάδα Β’ Εθνικής, αφού είναι απίθανο να σωθεί. Όμως, με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο, έχει κάνει ζημιές. Είναι απαραίτητο να είμαστε σοβαροί για να μην πάθουμε κι εμείς κάτι ανάλογο».

«Πάνω απ’ όλα η ομάδα…»

Ο «χρυσός» σκόρερ της αναμέτρησης στα Πηγάδια ήταν ο Γιάν Μπλάζεκ. Ο Τσέχος επιθετικός έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Ξάνθη, δείχνοντας πως μπορεί να δώσει πολύτιμες βοήθειες, στους «βυσσινί», για τη συνέχεια. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του: «Σημασία δεν έχει ότι πέτυχα εγώ το γκολ κόντρα στην Skoda, αλλά ότι η ομάδα μου έφτασε σε μια μεγάλη νίκη. Ελπίζω κι εύχομαι αυτό το αποτέλεσμα να είναι ένα νέο ξεκίνημα για μια καλύτερη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου