Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Δεν φεύγει, περιμένει να τον διώξουν!


Η ήττα από τον ουραγό Πανθρακικό μέσα στο Αλκαζάρ φέρνει, όπως είναι φυσικό δραματικές εξελελίξεις στην Λάρισα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βρίσκεται με το... ενάμιση πόδι εκτός ομάδας. Ο εβρίτης τεχνικός παρουσιάστηκε στην συνέντευξη Τύπου με ένα απολογιστικό ύφος, αλλά δεν δήλωσε παραίτηση. Επανέλαβε πολλές φορές ότι πρέπει να παρθούν αποφάσεις για να βοηθηθεί η ομάδα, δίχως να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις, ωστόσο ουσιαστικά είναι σαν να έστειλε το μήνυμα στον Κώστα Πηλαδάκη για να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της λαρισινής ομάδας τόνισε πως ίσως να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι το βράδυ...

"Είναι ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για εμάς, γιατί θέλαμε πολύ τη νίκη. Δυστυχώς, όμως, ήμασταν υπερβολικά νευρικοί με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που έπρεπε. Είχαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε το σκορ με το πέναλτι και όχι μόνο δεν το καταφέραμε, αλλά βγήκαμε εντελώς έξω από το παιχνίδι, λες και το ματς τελείωσε για εμάς σε εκείνο το σημείο. Ήμασταν νευρικοί, κάναμε λάθη και χάσαμε το παιχνίδι. Η ήττα ήρθε σε πολύ κακή στιγμή, ακριβώς μετά από ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα", είπε αρχικά ο Ουζουνίδης που προσήλθε καθυστερημένος στην συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

"Πρέπει να καθίσουμε και ήρεμα να πάρουμε αποφάσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα. Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το πώς θα βοηθηθεί η ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος και με το δίκιο του. Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων αυτού του αγώνα, είναι απογοήτευση για όλους μας. Είχαμε τη δυνατότητα με νίκη να κάνουμε πιο εύκολα για εμάς τα πράγματα όσον αφορά στην παραμονή στην κατηγορία, αλλά τελικά τα κάναμε πιο δύσκολα, λόγω των παιχνιδιών που ακολουθούν, αλλά και της ψυχολογικής πίεσης. Λυπάμαι πολύ. Ο κόσμος έχει δίκιο". Κατόπιν αποχώρησε, δίχως να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, την ώρα που το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τα αποδυτήρια του Αλκαζάρ ζητούσε την κεφαλί του επί πίνακι...

Δερμιτζάκης: Σημείο κλειδί το χαμένο πέναλτι
Ευχαριστημένος από τη νίκη του Πανθρακικού εμφανίστηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη και δίκαιη νίκη. Νομίζω ότι όλη η προετοιμασία που κάνουμε μέσα στην εβδομάδα – με πολύ συγκέντρωση, ενημέρωση και χαρά, γιατί δεν έχουμε άγχος – μας βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Σημείο κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το χαμένο πέναλτι, γιατί δεν ξέρω πως θα αντιδρούσαμε αν βρισκόμασταν εμείς πίσω στο σκορ. Μετά από την απώλεια αυτής της ευκαιρίας η ΑΕΛ έπεσε ψυχολογικά, εμείς βρήκαμε χώρους και φτάσαμε σε δίκαιη νίκη".

Παράλληλα ευχήθηκε στην ΑΕΛ να σωθεί, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ουζουνίδη, παρότι βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα στην Λάρισα, λέγοντας: "Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΛ. Όλοι ξέρουμε την ιστορία της και συμφωνούμε ότι η θέση της είναι πλασματική. Εύχομαι να πετύχει τον στόχο της. Θέλω να πω, επίσης, ότι εδώ στη Λάρισα έχετε έναν προπονητή που είχα την χαρά και την τιμή να είμαι μαζί του στη σχολή. Ξέρω καλά πόσο δουλεύει για την ομάδα, πόσο την αγαπάει και πόσο θέλει η ΑΕΛ να έχει υγεία. Μπράβο στη διοίκηση που τον στηρίζει. Έτσι φαίνονται οι πραγματικά υγιείς ομάδες".

Για το αν προλαβαίνει να σωθεί ο Πανθρακικός, ο Δερμιτζάκης απάντησε με ειλικρίνεια: "Όχι. Είναι δύσκολο. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με ψηλά το κεφάλι. Να μην μπορεί να πει κανείς τίποτα για την ομάδα μας".

Καταλήγοντας μίλησε για τον Στιβ Μπελέκ, λέγοντας: "Είναι μόλις δεκαεπτά ετών και δεν πρέπει να μιλάμε πολύ για εκείνον, γιατί δεν θέλει πολύ ένας ποδοσφαιριστής σε τόσο μικρή ηλικία να χάσει τον δρόμο του. Έχει τεράστιες δυνατότητες και περιθώρια βελτίωσης. Είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι. Εύχομαι να τον δούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα είναι τιμή να λέω ότι κάποτε είχα αυτόν τον ποδοσφαιριστή στην ομάδα μου και τον προπονούσα. Είναι μεγάλος παίκτης".

Μπέλεκ: Δεν εξαρτάται από μένα η μεταγραφή μου
Από την πλευρά του ο πρωταγωνιστής της νίκης των κομοτηναίων, Στιβ Μπέλεκ, είπε αρχικά για το ματς "πέτυχα δύο γκολ και βοήθησα πολύ την ομάδα μου να πάρει τη νίκη". Ο 17χρονος καμερουνέζος βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς πολλά ακούγονται για το θέμα της μεταγραφής του ότι τον θέλει η Τότεναμ και ο Παναθηναϊκός, αλλά εκείνος δηλώνει άγνοια: "Δεν ξέρω τίποτα. Όλα τα ξέρει και τα χειρίζεται ο ατζέντης μου. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Ανήκω στον Πανθρακικό και πρέπει να δώσει η ομάδα τη συγκατάθεσή της για να φύγω. Είναι τι θα μου πει και ο ατζέντης μου. Εγώ αυτή τη στιγμή θέλω να παίζω μπάλα και δεν ασχολούμαι με ό,τι λέγεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου