Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Παπακώστας: Τεράστια νίκη, παλικάρια οι παίκτες


«Τεράστιας σημασίας νίκη. Θέλαμε το αποτέλεσμα, το δείξαμε. Αγχωμένοι μεν, παθιασμένοι δε και στον τελευταίο λεπτό πήραμε μία πολύτιμη νίκη για τη δύσκολη συνέχεια. Η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά έκανε μια από τις πρώτες φάσεις της, γκολ πάλεψε όλο το πρώτο ημίχρονο. Παρότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες, απειληθήκαμε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 43ο λεπτό.

Στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ και φυσιολογικά πίεσε για να μπει ξανά στο παιχνίδι. Εμείς, όμως, είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αναγκαστική αλλαγή του Βελάσκο από το πρώτο ημίχρονο, αλλά και του Μπλάζεκ. Μάλιστα ο τελευταίος παραπονιόταν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά παρόλα αυτά έσφιξε τα δόντια όσο μπορούσε γιατί είχε μεγάλη θέληση να παίξει και να βοηθήσει. Το ίδιο και ο Βελάσκο. Του Μπλάζεκ ήταν μια σημαντική απουσία λόγω της ταχύτητας και της ικανότητας του στο ανοιχτό παιχνίδι. Όμως όλοι όσοι κλήθηκαν να αγωνιστούν έκαναν τα πάντα για να κερδίσουμε.

Σαφώς και ο ΠΑΟΚ έχει ποιοτικούς παίκτες και όσοι μπήκαν αλλαγή ήταν ισάξιοι αν όχι καλύτεροι αυτών που αντικατέστησαν. Εμείς προσπαθήσαμε να μειώσουμε τον κίνδυνο και σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε την κατοχή, αλλά εμείς κάναμε τις τρεις ευκαιρίες. Το ξαναλέω. Αγχωμένοι, αλλά παθιασμένοι. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο, διότι παίξαμε μπροστά σε ένα υπέροχο κοινό. Πρέπει να συνεχίσουμε τις δουλειά αυτές τις δύο εβδομάδες για το επόμενο ματς ώστε να οριστικοποιήσουμε την παραμονή μας».

Ακολούθως ο Γιάννης Παπακώστας απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ

Μιλήσατε για άγχος, αλλά ένα μεγάλο μέρος του δεν αποβλήθηκε από το πρώτο γκολ;

«Όταν είχε να κάνεις με τον ΠΑΟΚ και ξέρεις ότι η νίκη είναι σημαντική, τότε από τη μια προσπαθείς να προσέξεις στην άμυνα κι από την άλλη προσπαθείς με αντεπιθέσεις να πετύχεις γκολ. Φυσικά ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, αλλά η αμυντική λειτουργία μας έπιασε το άριστο. Απειληθήκαμε μόνο από μακριά. Αν δεν μπορείς να πετύχεις δεύτερο γκολ – κι εδώ μέτρησε πολύ η αναγκαστική αποχώρηση του Μπλάζεκ – είναι λογικό να έχεις προβλήματα μέχρι το τέλος. Προσέχαμε πολύ, κάναμε δυο-τρεις ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να πετύχουμε 2ο γκολ. Είχαμε και άλλα προβλήματα με τραυματισμούς και μπορώ να πω ότι οι ποδοσφαιριστές κατέθεσαν την ψυχή τους. Είναι παλικάρια. Μπράβο τους. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έχει νίκες στα τελευταία ματς, αλλά παραμένει ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Πήραν παλικαρίσια νίκη. Ήθελε ο Θεός και στην τελευταία φάση να σκοράρουμε αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σε κάποια ματς έχεις την εύνοια, σε κάποια όχι».

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα ποιο είναι το βαθμολογικό όριο της παραμονής;

«Εγώ είχα πει 37-38 τώρα μπορεί να κατέβηκε λίγο το όριο στους 35 με 36. Εμείς κοιτάμε μόνο την ομάδα μας και την αποτελεσματικότητας μας. Μην περιμένετε τη σούπερ μπάλα. Το αποτέλεσμα μετράει και η νίκη είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή».

Η απουσία του Νταμπίζα στο ματς με τον Πανιώνιο σας προβληματίζει;

«Σαφώς, αλλά ευτυχώς έχουμε 15 μέρες και θα δουλέψουμε να το λύσουμε. Θα ελαττώσουμε τις μέρες αδείας για να είμαστε στο γήπεδο».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην Λάρισα για νίκη της. Αλλά νομίζω ότι εμείς θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά διότι αυτό το αποτέλεσμα είναι πισωγύρισμα. Πριν δύο χρόνια συνέβαιναν αυτά και κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα όσα με κόπο προσπαθήσαμε τη χρονιά. Θα πρέπει να είμαστε ομάδα υπεύθυνη που ξέρει τη θέλει και να το κατακτήσει. Παίξαμε χωρίς καμία ευθύνη πάνω μας όπως πριν δύο χρόνια. Ενα όμορφο παιχνίδι ,να κερδίσουμε να χάνουμε χωρίς κόστος. Αλλά αυτή δεν είναι η δική μου φιλοσοφία, δεν είναι αυτό που θέλω. Και ενώ αυτές τις 2 εβδομάδες χτυπήσαμε το καμπανάκι του κινδύνου δεν πρέπει να ψάξουμε για δικαιολογίες. Συγχαρητήρια στην Λάρισα ήθελε την νίκη την πήρε και πλέον αυτό το ματς για εμάς έχει τελειώσει».

Που το αποδίδεται αυτό στα τρία τελευταία παιχνίδια;

«Νομίζω ότι ξεκάθαρα χάσαμε το αίσθημα της ευθύνης. Όλο αυτά τα 2 χρόνια δημιουργήσαμε μια ομάδα με ρεαλισμό που είχε συνείδηση των δυνατοτήτων της και των τρωτών της σημείων. Σε κάθε ματς είχαμε στόχο τη νίκη αλλά ήξερε ότι αν αυτό δεν ήταν δυνατό δεν χάναμε τουλάχιστον. Και κυρίως σε αυτό το ματς είχαμε δείγματα ομάδας όπως πριν 2 χρόνια. Που όπως θυμάστε κερδίζαμε 3-0 και χάσαμε 4-3».

Πάντως, με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο, στο προηγούμενο διάστημα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος;

«Που και ήμασταν καλύτεροι τι να το κάνουμε από τη στιγμή που χάσαμε. Αυτή ήταν η παλιά θεωρία. Νομίζω ότι πολλοί μένουν ικανοποιημένοι επειδή έπαιζε καλά η ομάδα. Εμείς όμως θέλουμε τις νίκες και τους βαθμούς. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε γκολ έτσι όπως τα δεχτήκαμε. Πρέπει να κάνουν ν περισσότερα πράγματα σε 3 ματς δεχτήκαμε τα μισά γκολ από όλη τη χρονιά».

Το γεγονός ότι είναι τρίτο σερί ματς που δέχεται πρώτος γκολ ο ΠΑΟΚ παίζει ρόλο;

«Από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό θα πρέπει να το αποφύγουμε. Κάτι που κάναμε πολύ καλά στα προηγούμενα παιχνίδια».

Μήπως οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές τελικά βάσει των αποτελεσμάτων;

«Δεν ξέρω ίσως κάποιοι παίκτες αυτό τον καιρό σκέπτονται κάποια άλλα πράγματα».

Μήπως φορτωθήκαν με άγχος οι παίκτες όταν ήταν κοντά στο κυνήγι του τίτλου;

«Νομίζω εάν συνέβη κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβαίνει. Όποιος θέλει να γίνει πρωταθλητής δεν κάνει τέτοια πράγματα. Θα έπρεπε να διατηρήσει αυτά τα στοιχεία μέχρι το τέλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου