Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ο Γιάννης Παπακώστας στο Sport24.gr


Ο Γιάννης Παπακώστας μίλησε για την πρώτη του επαφή με τον Κώστα Πηλαδάκη στις αρχές Φεβρουαρίου, την πρόκληση να αναλάβει την ΑΕΛ και το θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του.
Η ήττα της ΑΕΛ με 3-0 μέσα στο Αλκαζάρ, ήταν ουσιαστικά και το τέλος της συνεργασίας των βυσσινί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Μια μέρα μετά, η ομάδα του Κάμπου ήρθε σε συμφωνία με τον Γιάννη Παπακώστα. Μια συμφωνία που όπως αποδεικνύεται ήταν πέρα για πέρα επιτυχής.

Το Sport24.gr μίλησε με τον προπονητή της ΑΕΛ, σχετικά με την πρώτη του επαφή με τον κ. Πηλαδάκη και την πρόκληση του να αναλάβει μια δύσκολη αποστολή.

"Το βράδυ μετά την ήττα από τον Πανθρακικό είχαμε την πρώτη μας συζήτηση. Ήταν πρόκληση για εμένα, γιατί ο κ. Πηλαδάκης είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας και άνθρωπος.

Πάνω στην αγωνία του λοιπόν, μου έκανε μια πρόταση την οποία και δέχθηκα γιατί μην ξεχνάμε πως η Λάρισα είναι μια μεγάλη ομάδα".

"Δεν μπορείς να πεις όχι σε ομάδα όπως η ΑΕΛ"

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για το αν το γεγονός πως η ομάδα ήταν στην ζώνη του υποβιβασμού, επηρέασε την απόφαση του.

"Αυτό που άμβλυνε λίγο την πρόκληση, ήταν το γεγονός πως η ομάδα εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. 'Όμως δεν μπορείς να πεις "όχι", σε μια πρόταση από μια τόσο μεγάλη ομάδα.

Είχαμε μια "ξηγημένη" συζήτηση με τον πρόεδρο, συν το γεγονός της εμπιστοσύνης που έχω στον εαυτό μου, με διευκόλυνε στο να πάρω την απόφαση μου γρήγορα".

"Θέλω η ομάδα να έχει ενεργό ρόλο"

Λίγο διάστημα αφότου ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, οι διαφορές στην αγωνιστική φιλοσοφία ήταν αρκετές. Τι άλλαξε όμως ο κ. Παπακώστας σε σχέση με τον προκάτοχο του;

"Ο κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους παίκτες. Εγώ είχα μια διαφορετική προσέγγιση στους ποδοσφαιριστές, καθώς η ομάδα προερχόταν από αρνητικά αποτελέσματα και όπως είναι λογικό δεν είχε την ψυχολογία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, εγώ πέρασα την δική μου τακτική και φιλοσοφία. Θέλω η ομάδα να έχει πιο ενεργό ρόλο μέσα στο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πρέσινγκ και επιθετική φιλοσοφία".

"Πρώτα παραμονή μετά το συμβόλαιο"

Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε και για το συμβόλαιο του, το οποίο τελειώνει μετά το πέρας της περιόδου.

"Η κατάσταση είναι οριακή ακόμα, γιατί ακόμα δεν έχουμε σωθεί. Είμαστε ευχαριστημένοι και οι δυο από την συνεργασία μέχρι τώρα. Δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα, γιατί δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα.

Δεν μπορείς να κάνεις τα σχέδια σου για τη νέα σεζόν, αν πρώτα δεν έχεις ξεκαθαρίσει το σήμερα. Στόχος λοιπόν είναι η παραμονή. Από εκεί και πέρα ο αρμόδιος θα με καλέσει να πούμε ότι χρειαστεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου