Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Τι αλλάζει με το νέο γήπεδο…


Η ΑΕΛ από τα τέλη Νοεμβρίου ετοιμάζεται να μπει στο δικό της γήπεδο που ελπίδα όλων είναι να σημάνει μια νέα εποχή για τη λαρισινή ομάδα και να αυξήσει τους τίτλους που έχει κατακτήσει.Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό που γίνεται με ίδια κεφάλαια από τον κ. Πηλαδάκη μέσω εγγυήσεων που έδωσε σε ιδιωτική τράπεζα στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας και μέχρι τώρα μόνο για το γήπεδο όπως έλεγαν άνθρωποι της ΕΡΓΟ-3 που είναι ουσιαστικά η κατασκευάστρια του συγκεκριμένου έργου (πληροφορίες θέλουν όλοι οι προμηθευτές να κόβουν στην εταιρία αυτή τα τιμολόγια) δαπανήθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στα αθλητικά δρώμενα της ΑΕΛ και παράλληλα αν τελειώσουν και οι ψυχαγωγικοί χώροι θα αποτελέσει και μια εναλλακτική πρόταση διασκέδασης.

Μέχρι τώρα αυτά που απομένουν να ολοκληρωθούν είναι ο περιβάλλων χώρος αλλά και ο κόμβος που πρέπει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης πήρε ένα ρίσκο και απομένει τώρα να δει πώς θα κινηθεί η επένδυσή του.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει αύξηση προσέλευσης θεατών κατά 30% σύμφωνα με στατιστικές που θέλουν η ομάδα που προσφέρει καινούργιο γήπεδο να γίνεται πόλος έλξης και η οποία αύξηση προσέλευσης παραμένει υψηλή για μια τουλάχιστον τριετία.

Η πώληση των 7.500 εισιτηρίων διαρκείας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον πρόεδρο Κωστή Πηλαδάκη που μπορεί να κερδηθεί αν οι τιμές είναι προσιτές.

Επίσης η ομάδα με συνθήκες… έδρας (το γήπεδο είναι καθαρά ποδοσφαιρικό) λογικά θα αυξήσει και τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας κάτι που σημαίνει ότι εκτός από την προσέλευση θεατών για να δούνε το έργο θα αποκτήσει ενδιαφέρον και για την ομάδα. Αυτό δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για χορηγίες.

Το επόμενο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η ομάδα τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παραμένει στη Σούπερ Λίγκα κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος Κωστής Πηλαδάκης δεν είναι τυχαίο ότι πουλάει σουίτες για τρία έως επτά χρόνια ενώ ίδιες συμφωνίες μπορεί να κάνει για διαρκείας και διαφημίσεις.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Ένα κομμάτι που χρειάζεται προσοχή είναι το οικονομικό. Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο η ΑΕΛ έδινε ένα ποσό περί τις 150.000 ευρώ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας για τα δικαιώματα διαφημίσεων και εισιτηρίων κάτι που δεν θα έχει τώρα τουλάχιστον για κάποια χρόνια. Όμως τα λειτουργικά έξοδα αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Θα χρειαστεί σημαντικό προσωπικό ειδικά για την καθαριότητα ενώ επίσης οι δαπάνες θα είναι αρκετές για ρεύμα και νερό.

Αν υπάρξει κατάλληλη υποστήριξη με διαρκή χρήση για αγώνες (παράδειγμα η Εθνική αν πάει καλά στο Μουντιάλ μπορεί σε κάποια φιλικά στη Λάρισα να αποτελέσει πόλο έλξης) αλλά και οι συναυλίες που μπορούν να γίνουν. Πάντως δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει και η Πολιτεία μια και πρέπει και εκείνη να συντηρήσει το Αλκαζάρ που θα είναι ανταγωνιστικό ως προς τις τιμές για εκδηλώσεις…

Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχει δίπλα το Κλειστό της Νεάπολης που αν το μπάσκετ ανακάμψει θα μπορέσει αν φέρει κόσμο στους εμπορικούς χώρους.

Η ουσία είναι ότι έρχεται μία νέα εποχή και οι Λαρισαίοι φίλαθλοι μάλλον ικανοποιήθηκαν από την εκδήλωση της παρουσίασης που έγινε την περασμένη Πέμπτη και πράγματι οι συντελεστές έδειξαν ότι δούλεψαν σε σωστή κατεύθυνση. Τώρα το αν προσφέρει κέρδη θα φανεί με το ενδιαφέρον για τις σουίτες ενώ μην ξεχνάμε ότι θα ακολουθήσει αρχές Ιουνίου και η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας σε συνδυασμό με την απολογιστική συνέντευξη Τύπου του προέδρου Κωστή Πηλαδάκη.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Στο μεταξύ οι προπονήσεις της ΑΕΛ πήραν τέλος από προχθές (μάλιστα έγινε και δίτερμα και με τη συμμετοχή διοικητικών υπαλλήλων) ενώ από αύριο αρχίζει από τον τεχνικό της ομάδας Γιάννη Παπακώστα μια αξιολόγηση των νεαρών παικτών.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης πήρε απόφαση να πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στην ΠΑΕ ΑΕΛ που θα προσαρμοστούν σε συνθήκες της αγοράς. Από τη στιγμή που ο ίδιος έχει υπερβεί αρκετά τον προϋπολογισμό τη χρονιά που τελείωσε και σε συνδυασμό με τα χρήματα που δίνονται για το νέο γήπεδο και τις περικοπές που υπάρχουν αναγκάζεται να προσαρμόσει σημαντικά τα οικονομικά του πλάνα. Άλλωστε κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί και στην ομιλία του την Πέμπτη το βράδυ…Θα πάρει μέτρα προκειμένου να υπάρχει ορθολογισμός του προϋπολογισμού της ομάδας.

Του Σωτ. Κέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου