Τρίτη 18 Μαΐου 2010

«Ναι» στις μετακινήσεις οπαδών!


«Πράσινο φως» στις μετακινήσεις οπαδών τη νέα περίοδο άναψε μετά τη σημερινή συνάντηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπό τον κ. Μπιτσαξή, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος κατά την αποχώρησή δήλωσε: «Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει χωρίς απαγορεύσεις και η ομάδες θα έχουν την αντικειμενική ευθύνη των οπαδών τους», ενώ προανήγγειλε αυστηρότερες ποινές. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος και της Σούπερ Λίγκας, Νικόλας Πατέρας.

Η συνάντηση για το νέο πειθαρχικό πλαίσιο πραγματοποιήθηκε υπό τον Παναγιώτη Μπιτσαξή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και παρόντες ήταν, εκπροσωπώντας την Σούπερ Λίγκα οι κ.κ Νικόλας Πατέρας, Πατρίκ Κομνηνός και Γιώργος Μποροβήλος. Το παρών εκ μέρους της ΕΠΟ έδωσαν, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Θεόδωρος Κουρίδης, ενώ εκέι βρέθηκαν και οι Γιώργος Λούβαρης και Κώστας Πηλαδάκης.

Κατά την αποχώρησή του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας τόνισε:

«Συζητήσαμε τεχνικές λεπτομέρειες του νέου πειθαρχικού Δικαίου της ΕΠΟ που θα συνοψίζει τις απαιτήσεις ελληνικής κοινωνίας . Ο καθένας πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά για να έχουμε ένα ήσυχο πρωτάθλημα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους για τα θέματα βίας και πιστεύω πως θα βρεθεί λύση που θα αποδέχονται και οι ομάδες.
Το τελικό πειθαρχικό πλαίσιο που θα ψηφιστεί στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις αρχές Ιουνίου θα είναι πολύ πιο αυστηρό αλλά και ρεαλιστικό. Θα υπάρξουν αυστηρές ποινές που θα φτάνουν μέχρι και σε αφαιρέσεις βαθμών των ομάδων.

Η αστυνομία θα κάνει πιο καλά τη δουλεία της. Θα συλλαμβάνουμε και θα τιμωρούμε. Όσο για την επιχορήγηση μέσω του ΟΠΑΠ, δεν είναι δυνατό να χρηματοδοτούμε ένα προϊόν που συνδέεται με βία. Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει χωρίς απαγορεύσεις μετακινήσεων και η ομάδες θα έχουν την αντικειμενική των οπαδών. Το αυτοδιοίκητο σταματά εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου