Κυριακή 30 Μαΐου 2010

«Η ΑΕΛ μπαίνει σε άλλη εποχή»


Στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96.3 μίλησε ο Πατρινός ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και πρώην της Θύελλας, Νίκος Βλασόπουλος που αναφέρθηκε στις δύο ομάδες του, το Ελληνικό ποδόσφαιρο, το νέο γήπεδο της ΑΕΛ, την Παναχαϊκή και για πολλά άλλα…
Είχες αγωνία αν θα ανέβει η Παναχαϊκή στην Β’ Εθνική;
Στο τέλος ναι είχα! Πιστεύω ότι μετά τον αγώνα στη Ζάκυνθο που έχασε το αβαντάζ που είχε η Παναχαϊκή, πίστευα ακόμα ότι θα βγει κατηγορία. Δεν περίμενα με τίποτα την Καλλιθέα, ειδικά ότι θα τερματίσει πρώτη, πίστευα θα βγει δεύτερη.

Θέλω να μας πεις σε τι περίοδο σε πετυχαίνουμε τώρα…
Η χρονιά για μένα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Πέρσι πίστευα ότι θα είναι η χρονιά μου γιατί ξεκινούσα βασικός σε όλα τα φιλικά, στο Κύπελλο Ουέφα, αλλά δυστυχώς κάποια άσχημα αποτελέσματα με έφεραν λίγο πίσω και αυτή την στιγμή αντιμετωπίζω τους τελευταίους τρεις μήνες ένα πρόβλημα με τη μέση μου, παλεύω να γλιτώσω το χειρουργείο και βρίσκομαι σε περίοδο αποθεραπείας. Εγώ προσπαθώ να είμαι 100% έτοιμος για τη νέα περίοδο και την προετοιμασία.

Γενικά πάντως η ΑΕΛ ξεκίνησε ενδεχομένως με άλλους στόχους, απ’ ότι καταλαβαίνουμε, γιατί ενώ είχε βγει στην Ευρώπη μετά την ήττα από την Ρέκιαβικ επικρατούσε γκρίνια, ζητώντας την απομάκρυνση του κ. Ουζουνίδη…
Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα, όπου υπάρχει μεγάλη πίεση κυρίως από τον κόσμο. Όταν τελειώνει μια σεζόν και είσαι στην 5η θέση, θέλει ο κόσμος στην επόμενη χρονιά να σε δει κάπου παραπάνω, να διεκδικήσεις κάτι περισσότερο, να είσαι πιο δυνατός τη νέα σεζόν. Ξαφνικά χάσαμε από έναν αντίπαλο που αν παίζαμε άλλες 50 φορές δεν θα χάναμε! Εντάξεί υπήρχε το ελαφρυντικό ότι για τη Ρέκιαβικ το παιχνίδι αυτό ήταν στη μέση της σεζόν, ενώ εμείς ήμασταν σε περίοδο προετοιμασίας, αλλά για εμάς ήταν η πιο σημαντική σφαλιάρα. Όντως υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στη ΑΕΛ και φέτος τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Σωθήκαμε πολύ δύσκολα με την έλευση του κ. Παπακώστα και ευελπιστούμε φέτος να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Τον Γιάννη Παπακώστα τον θεωρείτε κατά κάποιον τρόπο «μεσσία» που κατάφερε και έδωσε την ομάδα;
Ήρθε σε μια πολύ δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος και μετά από την ήττα από τον Πανθρακικό ο κ. Πηλαδάκης αναγκάστηκε να λύσει την συνεργασία του με τον κ. Ουζουνίδη. Και είχε ο κ. Παπακώστας να αντιμετωπίσει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ο Άρης και πάνω απ’ όλα να αντιμετωπίσει το άγχος, γιατί εκείνη την στιγμή βρισκόμασταν στη ζώνη του υποβιβασμού. Έσωσε την ομάδα και αυτή την στιγμή επιθυμία του κόσμου και του προέδρου ήταν να παραμείνει και θεωρώ ότι θεωρείται μεσσίας στη Λάρισα…

Πιστεύεις ότι έπρεπε να γίνει νωρίτερα η αλλαγή προπονητή στη ΑΕΛ;
Από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του Α’ γύρου όταν παίξαμε με τον Λεβαδειακό και χάσαμε 3-0 στη Λιβαδειά ο κόσμος ζητούσε την αποχώρηση του κ. Ουζουνίδη. Ο κ. Πηλαδάκης τον στήριξε πάρα πολύ και είναι ένας πρόεδρος που στηρίζει πολύ τους Έλληνες προπονητές. Έχει φανεί και τον κ. Δώνη αυτό. Γι’ αυτό και στήριξες τώρα τον κ. Παπακώστα. Όμως ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι είσαι σίγουρος στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή μπορεί να έφευγες νωρίτερα ο κ. Ουζουνίδης, να μην μπορούσες να φέρεις τον Παπακώστα, να φέρεις έναν άλλον προπονητή ή ακόμα και με τον Παπακώστα μπορεί να ην έφερνες τα ίδια αποτελέσματα. Τέλος καλό όλα καλά. Θεωρώ ότι αυτή ήταν η ιδανική στιγμή για να φύγει ο κ. Μαρίνος και να έρθει ο κ. Παπακώστας.

Εσύ είχες καλή σχέση και με τους δύο;
Η αλήθεια είναι ότι ο Ουζουνίδης με πίστευε πολύ ως ποδοσφαιριστή, ήξερα ότι θα έρθει η σειρά μου να αγωνιστώ στην ομάδα, αλλά με τον κ. Παπακώστα δεν τον έχω ζήσει πολύ γιατί έμεινα τρεις μήνες εκτός. Αλλά στις λίγες συζητήσεις που είχαμε και στις λίγες προπονήσεις που με είδε, νομίζω ότι είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα.

Μεταγράφηκες στη ΑΕΛ επί Δώνη;
Εγώ πήγα από τη Θύελλα Πατρών στη ΑΕΛ, επειδή με είχε παρακολουθήσει ο κ. Δώνης πριν φύγει από την ΑΕΛ - ήταν το καλοκαίρι πριν πάει στην ΑΕΚ – είχα συμφωνήσει επί Δώνη, αλλά έφυγε και ήρθε ο κ. Ουζουνίδης.

Θέλω να μου πεις πως βιώνουν την ομάδα της ΑΕΛ οι κάτοικοι της πόλης;
Είναι πράγματι ανεπανάληπτο αυτό που γίνεται στη Λάρισα. Οι φίλαθλοι έχουν ζήσει τα πέτρινα χρόνια, μια δεκαετία που η ομάδα ήταν στην Β’ και Γ’ Εθνική και το αναφέρουν συνεχώς εκεί. Και αγαπάνε πάρα πολύ την ομάδα, δε θέλουν να την ξαναφήσουν να επιστρέψει πάλι στην ίδια κατάσταση. Θυμάμαι πρόσφατα σε μια εκδήλωση που πήγα σε ένα Δημοτικό σχολείο που έπαιζε ο ύμνος της Α.Ε.Λ. και όλα τα παιδάκια το τραγουδούσαν! Δεν υπήρχε ένα παιδί να υποστηρίζει άλλη ομάδα! Αντιμετωπίζουν την Α.Ε.Λ. ως μια από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδος, μεταξύ τους συζητούν συνέχεια, συνέχεια για την Α.Ε.Λ. και πραγματικά τα παιδιά ήξεραν πράγματα που ούτε εγώ δεν γνώριζα! Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά δίνουν τις βάσεις για να δημιουργηθεί ένα σύνολο γερό και δυνατό για το μέλλον. Όταν ο μπαμπάς είναι ΑΕΛ θα γίνει και ο γιος…

Παρακολούθησες φέτος τη Θύελλα στα μπαράζ; Θα επέστρεφες κάποτε στην ομάδα που σε ανέδειξε;
Ναι παρακολούθησα και τους τρεις αγώνες μπαράζ της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΑ. Απογοητευτήκαμε λίγο στον τελικό, αλλά η Θύελλα θα τα καταφέρει του χρόνου. Με την υποδομή που έχει θα τα καταφέρει σίγουρα. Όσον αφορά για το πότε θα επιστρέψω, νομίζω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.

Βέβαια, εσύ έφυγες από τη Θύελλα καθώς είχε λήξει το συμβόλαιό σου, όταν η ομάδα έπαιζε Γ΄ Εθνική…
Ναι, έφυγα ως ελεύθερος από τη Θύελλα. Η δυναμική της ομάδας είναι για ανώτερες κατηγορίες, δεν είναι για Α’ τοπικό, ας μην γελιόμαστε… Ακόμα και αυτή η φουρνιά που είδαμε σε αυτά τα λίγα παιχνίδια πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα στο μέλλον.

Τι ανάμνηση σου έχει μείνει από τη Θύελλα;
Ήταν ξεχωριστά χρόνια, ήμουν μικρό παιδί όταν έγινα επαγγελματίας (σ.σ. 16 ετών) και έφυγε ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και άνδρας να κάνω το παραπάνω βήμα. Έζησα τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου μέχρι τώρα, για μένα ήταν πρωτόγνωρα πράγματα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είχαμε τρομερή παρέα θυμάμαι, όλα τα παιδιά ήταν Πατρινόπουλα και ήμασταν πολύ αγαπημένοι.

Συμφωνείς με την απόφαση του Ανδρέα Λαμπρόπουλου να μετακομίσει από τη ΑΕΛ στην Παναχαϊκή για ένα εξάμηνο;
Επειδή την έζησα από πολύ κοντά την υπόθεση του Ανδρέα, εγώ αν ήμουν στη θέση του Ανδρέα χρονικά θα έκανα και εγώ το ίδιο. Όπως ήταν οι περιστάσεις εκείνη την στιγμή θεωρώ πως σωστά έπραξε. Δεν ξέρω αν έμεινε ικανοποιημένος ο κόσμος της Πάτρας από τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο γιατί πολλά ακούγονται για αυτό το θέμα, αλλά για μένα έκανε τότε την σωστή κίνηση. Για τον Ανδρέα, είμαι πεπεισμένος ότι του χρόνου θα είναι η χρονιά του στην Σούπερ Λίγκα. Πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά στην Κέρκυρα και θα μιλάει πολύς κόσμος για το όνομά του.

Για τον αδερφό σου τον Θοδωρή που είναι στη Θύελλα τώρα τι άποψη έχεις;
Πολλοί λένε ότι έχουμε το ίδιο στυλ. Τον βλέπω λίγο αδύναμο κάποιες φορές και στεναχωριέμαι αλλά είναι πολύ καλός.

Εσύ θα τον συμβούλευες να φύγει ή όχι από τη Θύελλα;
Πιστεύω ότι με τις εγκαταστάσεις που έχει η Θύελλα αυτή την στιγμή μπορεί ένας νεαρός ποδοσφαιριστής να στηριχθεί. Και αν η ομάδα ήταν στην Δ΄ Εθνική αυτή την στιγμή θα του έλεγα σίγουρα να μείνει. Βέβαια δεν εξαρτάτε μόνο απ’ αυτόν, αλλά θεωρώ πως δεν είναι έτοιμος αυτή την στιγμή να κάνει το βήμα παραπάνω. Χρειάζεται παιχνίδια ακόμα…

Παρασκήνιο υπάρχει στην Σούπερ Λίγκα;
Νομίζω όλοι έχουμε στο μυαλό μας το παρασκήνιο, κυρίως στην Β’ – Γ’ Εθνική, αλλά στην Σούπερ Λίγκα δύσκολα βλέπεις κάτι. Κυρίως είναι στο μυαλό. Φτάσαμε φέτος τελευταία αγωνιστική παίζαμε με τον Λεβαδειακό και χωρίς να έχει γίνει κάτι στα παρασκήνια, έβλεπες τα παιδιά μέσα να σου λένε σε παρακαλώ, άσε μας, κυρίως στο παρακαλετό. Αν και ακούμε συνεχώς ότι στην Β’ Εθνική γίνεται χαμός.

Εσύ αν έπαιζες και σου ζητούσε ένας αντίπαλος αυτό το πράγμα, τι θα έκανες;
Μακάρι να μην βρεθώ ποτέ σ’ αυτή την θέση. Δε θα το έκανα, γιατί και εγώ όταν ήμουν κάποτε με τη Θύελλα τελευταία αγωνιστική δε με αφήσανε. Το έχω απωθημένο και θυμάμαι την μεγάλη στεναχώρια που πέρασα τότε με τον Ατσαλένιο.

Με τη διοίκηση της Θύελλας έχεις καλές σχέσεις;
Ναι έχω τις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους, με έχουν στηρίξει πάρα πολύ και εγώ τους έχω μια ιδιαίτερη εκτίμηση για όλα αυτά τα πρόσωπα που έχουν να κάνουν με τη Θύελλα.

Εσύ είσαι σύμφωνος για μια συνεργασία Θύελλας και Παναχαϊκής;
Θεωρώ ότι είναι δύο ξεχωριστές ιστορίες. Η Θύελλα μέχρι εκεί που τα κατάφερε, τη Β’ Εθνική με τα δικά της πιστεύω και αρχές και η Παναχαϊκή μια μεγάλη ιστορία με Α’ Εθνική. Θεωρώ ότι δύο τέτοιες ιστορίες δεν θα ήθελα να της δω μαζί. Θα ήθελα η κάθε μια ομάδα να παλεύει για τους δικούς της στόχους. Να ανέβει η Παναχαϊκή στην Σούπερ Λίγκα και να βρίσκεται η Θύελλα στην Β’ Εθνική.

Στο νέο γήπεδο της ΑΕΛ πήγες;
Ναι, χαμός! Θα είναι ένα γήπεδο με 16.000 κόσμο, με 38 σουίτες, θα έχει τις υποδομές του Καραϊσκάκη και πραγματικά η ΑΕΛ μπαίνει σε άλλη εποχή. Ο κόσμος της Λάρισας θα το γεμίσει.

Κοινά πράγματα μεταξύ ΑΕΛ και Πάτρας διακρίνεις;
Θεωρώ ότι είναι δύο μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες. Εντάξει εγώ την Παναχαϊκή δεν την έζησα στην Α’ Εθνική, απλά ότι παρακολουθούσα μικρός. Πιστεύω ότι έχουν πολλά κοινά, πιστεύω ότι και οι δύο πόλεις μπορούν να μαζέψουν πολύ κόσμο στο γήπεδο. Βέβαια τους Λαρισαίους τους βλέπω πιο φανατικούς, αλλά ίσως αυτό να το πιστεύω επειδή ανήκω στην ομάδα.
Προσωπικός σου στόχος πλέον ποιος είναι;
Στόχος είναι το εξωτερικό πρώτα απ’ όλα. Από μικρός είχα καψούρα με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά αυτά είναι όνειρα… Αυτό που προέχει είναι σκαλοπάτι σκαλοπάτι να ανεβαίνεις σταθερά βήματα. Πιστεύω ότι το όνειρο κάθε νέου παίκτη είναι να φύγει στο εξωτερικό.

Τι προσόντα πρέπει να έχει ένας παίκτης για να ανέβει σ’ αυτό το επίπεδο;
Θέλει πάρα πολύ δουλειά.

Πες μας για την επόμενη μέρα της ΑΕΛ και τι σχεδιάζει τη νέα σεζόν…
Με το καινούργιο γήπεδο ο σχεδιασμός της ΑΕΛ αλλάζει, προσεκτικές μεταγραφές, ήδη πήραμε τον Ταυλαρίδη, προσεκτικές κινήσεις και μην ξεχνάτε και την οικονομικά κρίση που υπάρχει και σίγουρα θα επηρεάσει και την ΑΕΛ.

Μια ευχή για το Αχαϊκό ποδόσφαιρο….
Εύχομαι το Αχαϊκό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά γιατί το αξίζει πραγματικά και αυτό θα βοηθήσει και εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου