Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Επαγγελματίας και ο Καρανίκας


Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει ότι – κατόπιν εισήγησης του προπονητή της, Γιάννη Παπακώστα – προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα υπογράφοντας 5ετές επαγγελματικό συμβόλαιο ο Νίκος Καρανίκας.

Ο18χρονος αμυντικός (γεννημένος στις 4 Μαρτίου 1992) διανύει την 5η του σεζόν ως μέλος της ΑΕΛ και αποτελεί μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις νέων ποδοσφαιριστών, που αναδείχθηκαν μέσα από την παραγωγική διαδικασία της ομάδας μας, έχοντας περάσει από σχεδόν όλες τις βαθμίδες των τμημάτων υποδομής της. Επιπλέον, υπήρξε προνομιούχος μεταξύ των συνομηλίκων του, αφού κατά την περσινή σεζόν (2009-10) – παρότι μέλος της ομάδας Νέων U-21 – συμμετείχε στις προπονήσεις και σε πολλές από τις εκδηλώσεις (προετοιμασία, φιλικοί αγώνες) της επαγγελματικής ομάδας: «Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μένα. Το να έρχομαι σε καθημερινή επαφή με ποδοσφαιριστές του επιπέδου και της κλάσης ενός Νταμπίζα, ενός Μετίν, ενός Βενετίδη ήταν πραγματικό σχολείο για ένα παιδί της δικής μου ηλικίας. Η συνύπαρξη μαζί τους μέσα και έξω από το γήπεδο, σε προπονήσεις, φιλικά, αποστολές, προετοιμασία με βοήθησε να ωριμάσω όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως άνθρωπος. Ήταν – και παραμένει – πολύτιμη η βοήθειά τους. Η διαφορά που βλέπω στον εαυτό μου τον τελευταίο χρόνο, κυρίως αγωνιστικά, είναι τεράστια. Το ένιωθα και κάθε φορά που αγωνιζόμουν με την ομάδα κάτω των 21 στο πρωτάθλημα της Super League. Αισθανόμουν πολύ πιο δυνατός, πολύ πιο έτοιμος, πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό μου».

Ο Νίκος Καρανίκας, σε αυτό το πολύ σημαντικό βήμα της καριέρας του, δεν παρέλειψε φυσικά να ευχαριστήσει τους προπονητές του στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ (Κατσάρα, Καπελιάνη, Κουτσαφτίκη, Στεργιάδη), τον Μαρίνο Ουζουνίδη (αφού επί ημερών του ξεκίνησε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα) και φυσικά τον Γιάννη Παπακώστα, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» για να γίνει επαγγελματίας.

Έκλεισε τις δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΛ κάνοντας λόγο «για τη σκληρή δουλειά που ακολουθεί, προκειμένου να καταφέρω να διατηρήσω τη θέση μου στο ρόστερ της ομάδας και σταδιακά να γίνω βασικό της στέλεχος» και ειδική μνεία στην προοπτική του νέου γηπέδου γιατί «αποτελεί μεγάλο κίνητρο για όλους εμάς τους νέους που μεγαλώνουμε σε αυτή την πόλη και ειδικά για όλους όσοι προερχόμαστε από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου