Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ο Γιάννης Παπακώστας στο Sport24.gr


Ο Γιάννης Παπακώστας μίλησε στο Sport24.gr για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας την περίοδο του καλοκαιριού και το τι έχει ζητήσει από την διοίκηση. Τι είπε για τους Νίκο Νταμπίζα, Τουμέρ Μετίν και Ηλία Κυριακίδη.
Η νέα σεζόν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της ΑΕΛ, αφού θα βρει τους βυσσινί με νέο γήπεδο και πολύ όρεξη για δουλειά τόσο από τον Κώστα Πηλαδάκη, όσο και από τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Παπακώστα.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον τεχνικό της ΑΕΛ και έμαθε ποιο είναι το μεταγραφικό του πλάνο ενόψει της νέας σεζόν. Τι έχει ζητήσει από την διοίκηση της ομάδας και πως θα είναι το αγωνιστικό προφίλ των βυσσινί.

"Ίσως και σήμερα να γίνει μεταγραφή"

"Οι στόχοι μας έχουν εντοπιστεί και ήδη έχουμε καταθέσει προτάσεις και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Δεν αποκλείω μάλιστα να έχουμε ακόμα και σήμερα (Παρασκευή) κάποια εξέλιξη ή μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Έχω ζητήσει ένα παίκτη που θα κάνει τη διαφορά σε κάθε θέση. Πρώτος στόχος μας είναι ένας ποδοσφαιριστής από τα αριστερά, που μαζί με τον Μπλάζεκ από τα δεξιά θα κάνουν ένα πολύ καλό δίδυμο, για τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να αγωνιζόμαστε.

Επίσης ένας ακόμα κεντρικός αμυντικός χρειάζεται, αφού θέλω να κάνουμε μια τετράδα πίσω, καθώς τα παιχνίδια είναι πολλά μέσα στη σεζόν".

"Ευρώπη και Λατινική Αμερική"

Για την προέλευση των ποδοσφαιριστών που κοιτάνε μαζί με την διοίκηση, ο Κ. Παπακώστας μας τόνισε:

"Κοιτάμε ποδοσφαιριστές από Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Έχω ζητήσει τέσσερις ποδοσφαιριστές. Δυο παίκτες έμπειρους που θα κάνουν τη διαφορά και δυο εξελίξιμους με φιλοδοξίες που θα μας βοηθήσουν και τα επόμενα χρόνια".

"Ζήτησα να μείνει ο Κυριακίδης"

Για το διαζύγιο με τον Ηλία Κυριακίδη, ο κ. Παπακώστας μας είπε ότι ήθελε να μείνει στην ομάδα, όμως καμιά φορά συμβαίνει να μην τα βρίσκουν οι δυο πλευρές.

"Έχω τοποθετηθεί και παλαιότερα στο θέμα. Εμένα η εισήγηση μου ήταν θετική στην διοίκηση και του έγινε πρόταση. Από εκεί και πέρα δεν τα βρήκαν. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στις διαπραγματεύσεις. Ο Ηλίας είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και του εύχομαι ότι καλύτερο".

"Πιο δύσκολη περίοδος το καλοκαίρι"

Κλείνοντας, ο προπονητής της ΑΕΛ μας μίλησε για το ενδεχόμενο παραμονής του Νίκου Νταμπίζα και του Τουμέρ Μετίν. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνίζονται οι βυσσινί τη νέα σεζόν.

"Αυτό είναι ένα θέμα που χειρίζεται ο πρόεδρος. Έχει κάνει τις προτάσεις του και περιμένει μια απάντηση. Ίσως και να είναι διαδικαστικό το θέμα, δεν ξέρω.

Όσον αφορά το στυλ που θέλω να έχουμε, αυτό είναι ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας στο γήπεδο μας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Όμως όλα αυτά είναι ωραία να τα λέμε τώρα. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά στην προετοιμασία για να πετύχεις τους στόχους σου. Αυτή η περίοδος πρέπει να ξέρετε πως είναι η πιο δύσκολη για τους προπονητές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου