Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η πρώτη στο Acqui Terme


Πρώτη προπόνηση για την ΑΕΛ σήμερα Σάββατο στο Acqui Terme, όπου συνάντησε αρκετά καλές κλιματολογικές συνθήκες για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της. Οι 23 βαθμοί κελσίου σε συνδυασμό με το ελαφρύ αεράκι στις 10 το πρωί – οπότε και ξεκίνησε η προπόνηση – διευκόλυναν σημαντικά την προσαρμογή και τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση, αφού το παιχνίδι κατοχής και κυκλοφορίας της μπάλας με τα χέρια και τελείωμα της φάσης μόνο με το κεφάλι, προσφέρονταν – συν τοις άλλοις – για πειράγματα.

Τα περισσότερα εξ’ αυτών συγκέντρωσαν οι Πούρι και Σίμιτς, οι οποίοι παρά το (συγκριτικά με άλλους συμπαίκτες τους) μικρότερο ύψος, αποδείχθηκαν εξαιρετικά ικανοί και παραγωγικοί… κεφαλοσφαιριστές. Αντίστοιχα, τα γκολ πανηγυρίζονταν συνήθως με εκδηλωτικό τρόπο, όπως στο συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο με πρωταγωνιστή τον Ιγκλέσιας.

Το δεύτερο και μεγαλύτερο κομμάτι της προπόνησης, περιελάμβανε τακτική και κυκλοφορία της μπάλας στα ¾ του γηπέδου, σε ζώνες και με περιορισμούς στις επαφές (μία, δύο ή τρεις), με τον Γιάννη Παπακώστα να ζητά από τους ποδοσφαιριστές του καλή κυκλοφορία, συνεχή κίνηση, ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης και επιμονή στο τελείωμα των φάσεων. Η προπόνηση έκλεισε με ελεύθερο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες στο τελευταίο 8λεπτο.

Δεν προπονήθηκε σήμερα ο Δημήτρης Σωτηρίου, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Στέλιος Βενετίδης (για λόγους συντήρησης) και Αντώνης Βούζας (τράβηγμα στον τετρακέφαλο). Ο Τουμέρ δέχτηκε ένα χτύπημα στο πόδι στη διάρκεια της προπόνησης και αποχώρησε. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, αφού πρόκειται για ελαφρύ και επιπόλαιο τραυματισμό.

Αντίθετα σε κανονικούς ρυθμούς προπονήθηκε το νέο απόκτημα της ομάδας μας, Ιμπραίμ Ταλ, ο οποίος δείχνει σημάδια γρήγορης προσαρμογής με τη βοήθεια και του Στάθη Ταυλαρίδη, τον οποίο γνωρίζει καλά από την κοινή θητεία τους στο Σαμπιονά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου