Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Σειρά έχει το μοντάρισμα

Το απόγευμα της Παρασκευής, η αποστολή της ΑΕΛ «πέταξε» για την Ιταλία όπου και θα πραγματοποιήσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της, δίνοντας τρία φιλικά στη γειτονική χώρα. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλιος», ο προπονητής των «βυσσινί», Γιάννης Παπακώστας, μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας, τα φιλικά, τα μεταγραφικά, αλλά και το πλάνο που υπάρχει.

«Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο της προετοιμασίας, αυτό των φιλικών παιχνιδιών. Εκεί αναμένεται να δοκιμάσουμε κάποια σχήματα. Πρέπει να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Είναι αλήθεια ότι περιμένουμε να έρθουν άλλοι δύο παίκτες στην ομάδα, στις θέσεις 6 και 9 (σ.σ. αμυντικό χαφ και σέντερ φορ, αντίστοιχα). Αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος να συμπαρασταθεί και να στηρίξει την ομάδα. Διαθέτει ταλέντο, εμπειρία, έχει δυνατότητες να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να προσφέρει θέαμα και να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις είναι η απόκτηση ενός κεντρικού μέσου. Αποτελεί αυτό πρόβλημα, καθώς έχουμε φτάσει στις αρχές Αυγούστου;

Φυσικά και αποτελεί πρόβλημα. Έχουμε, πάντως, τρεις πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στη συγκεκριμένη θέση. Αυτό που δεν είναι στο… χέρι μας, είναι πως έχουμε κάνει προτάσεις σε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, τόσο στη θέση του κεντρώου όσο και του σέντερ φορ. Δεν έχουμε ευτυχήσει, πάντως, να απαντήσει κάποιος θετικά ως τώρα. Είμαστε σε προχωρημένες επαφές με δύο παίκτες και θα δούμε τι θα γίνει. Αφού, πάντως, δεν πήραμε τους παίκτες που θα θέλαμε, τότε είναι καλύτερα να μην εκβιάσουμε την κατάσταση και να κάνουμε μια μεταγραφή σε καθεστώς πανικού. Θα περιμένουμε να πάρουμε τον κατάλληλο παίκτη που να ταιριάζει και με τους υπόλοιπους στην ΑΕΛ.

Σχετικά με τον Κανόμπιο, σε ποια θέση τον υπολογίζεται;
Ο Κανόμπιο μπορεί να παίξει σε τέσσερις θέσεις. Σαν σέντερ φορ, πίσω από τον επιθετικό και αν δεν παίζει με δέκα η ομάδα, τόσο αριστερά όσο και δεξιά. Επίσης, οι καλοί ποδοσφαιριστές παντού χωράνε…

Ο δεύτερος επιθετικός πως θα συνυπάρξει με Κανόμπιο και Μακίνουα;
Μια ομάδα δεν εξαρτάται από 4 βασικούς παίκτες και 3 παίκτες πιο χαμηλών δυνατοτήτων. Μια ομάδα που έχει στόχους όπως η ΑΕΛ, πρέπει να έχει ισάξιους παίκτες που θα δίνουν… αγώνα για να πάρουν θέση στην ενδεκάδα και να είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να προσφέρουν στην ομάδα.

Πως μπορούν όλοι αυτοί να παίζουν μαζί;
Εμείς ψάχνουμε παίκτες να συμπληρώσουμε την ενδεκάδα και εσείς μου λέτε αν χωράνε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να χωρέσουν σε μια ομάδα.

Τι στοιχεία πρέπει να έχει ο επιθετικός;
Θέλω έναν κλασικό σέντερ φορ. Ψηλό, δυνατό. Εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή θα έχουμε συμπληρώσει από τη μέση και μπροστά τις θέσεις, με δύο καλά σέντερ φορ, δύο αριστεροπόδαρους και τρεις δεξιοπόδαρους παίκτες.

Υπάρχει περίπτωση, μετά τα φιλικά αλλά και τις δύο μεταγραφές που λέμε, να γίνει άλλη κίνηση
;
Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε τους δύο παίκτες. Μέσα από τα φιλικά θα βγάλουμε συμπεράσματα. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο περιπτώσεις. Είτε να βρεθεί κάποια εξαιρετική περίπτωση που έτσι και αλλιώς θα είναι ενδιαφέρουσα ή να εντοπίσουμε κάποια αδυναμία και θα έχουμε περιθώριο περίπου ένα μήνα για να ενισχύσουμε το ρόστερ μας.

Αναφορικά με τον μέσο, θέλετε να έχει περισσότερο δημιουργικές ή ανασταλτικές ικανότητες;
Θέλουμε έναν παίκτη που να έχει ισορροπία, όσο αφορά τα αμυντικά και τα επιθετικά καθήκοντα. Να είναι 50%-50% και από τα δύο…

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ
http://www.sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου