Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΠΣΑΠ: Με καθυστέρηση 15 λεπτών η σέντρα


Να υπάρξει καθυστέρηση 15 λεπτών στη σέντρα των παιχνιδιών της πρώτης αγωνιστικής σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα αποφάσισε ο ΠΣΑΠ μετά από συνάντηση που έγινε σήμερα με τη συμμετοχή μελών της διοίκησης του Συνδέσμου, των διεθνών ποδοσφαιριστών και των αρχηγών των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, της Β’ και της Γ’ Εθνικής.

Με τον τρόπο αυτό, οι ποδοσφαιριστές εκφράζουν την αντίθεση τους στην κλιμάκωση και στην έξαρση των φαινομένων βίας στα ελληνικά γήπεδα. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος τόνισε μετά από την συνάντηση αυτή:

«Αυτή η δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση θα είναι μόνο η αρχή γιατί θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα κινήσεις από τον Π.Σ.Α.Π. αφού το ποτήρι ξεχείλισε πλέον. Δε θα ανεχθούμε πια τίποτα απολύτως. Φθάνει πια, έλεος με την βία και τα επεισόδια στα γήπεδα. Κινδυνεύει άμεσα πια η ζωή μας. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε όλοι ενωμένοι και προχωράμε μαζί για να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα»

Ο Π.Σ.Α.Π. μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει.

“Στη συνάντηση που έγινε από κοινού με τον Π.Σ.Α.Π., τους διεθνείς ποδοσφαιριστές και τους αρχηγούς των ομάδων της Σούπερ Λίγκα, της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, αποφασίσθηκε ότι είναι πλέον αναγκαστική κι επιβεβλημένη η υιοθέτηση σοβαρής, υπεύθυνης και αμείλικτης στάσης σε κάθε γεγονός ποδοσφαιρικής βίας, από οποιονδήποτε κι αν αυτή προέλθει, οπουδήποτε κι αν αυτή εκδηλωθεί. Λήφθηκαν αποφάσεις για την υιοθέτηση μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι κι η 15λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη των συναντήσεων της πρώτης αγωνιστικής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Θα υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων μας με στόχο να κάνουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και το ποδόσφαιρο’’.

Επίσης, στη διάρκεια της ίδιας συνάντησης των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, στα γραφεία του Π.Σ.Α.Π., συζητήθηκαν κι άλλα θέματα εκτός της βίας, καθώς έγινε αναφορά στην ελληνικότητα των πρωταθλημάτων και για την εξομοίωση των κοινοτικών με μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές.

Υπήρξε δέσμευση των μελών της διοίκησης του Π.Σ.Α.Π. και των διεθνών ποδοσφαιριστών όπως και των αρχηγών των ομάδων, ότι θα είναι, όλοι μαζί, κάθετα αντίθετοι σε κάθε ενέργεια που θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου