Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Το πρώτο δυνατό τεστ για την ΑΕΛ


To δεύτερο φιλικό της δίνει σήμερα στις 19:30 η Λάρισα, με αντίπαλο την νεοφώτιστη στην Serie A, Μπρέσια. Αυτό είναι το πρώτο δυνατό τεστ για τους «βυσσινί» και ο Γιάννης Παπακώστας μπορεί να εξαγάγει χρήσιμα συμπεράσματα αφού ο αντίπαλος είναι μια ομάδα που από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Ο 41χρονος τεχνικός θα χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα τους έντεκα που πιστεύει πως είναι οι καλύτεροι και θα μπορέσει να δει αν ανταποκρίνεται η ομάδα σε αυτά που ζητάει από πλευράς τακτικής κόντρα σε μια ομάδα που ενδείκνυται για ασφαλή συμπεράσματα.

Χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρει και ο Φαμπιάν Κανόμπιο αφού κάθε μέρα που περνάει εμφανίζεται όλο και καλύτερος από πλευράς φυσικής κατάστασης ικανοποιώντας τον προπονητή του που βλέπει στο πρόσωπο του 30χρονου μέσου ένα παίκτη στον οποίο μπορεί να στηριχτεί.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί 210 χιλιόμετρα μακριά από το Ακούι Τέρμε όπου προπονείται η ΑΕΛ, στο γήπεδο του Στόρο. Μεγάλη απόσταση για φιλικό και αυτός ήταν και ο λόγος που οι διοικούντες της Θεσσαλικής ομάδας προσπάθησαν να βρουν άλλη ομάδα για να γίνει φιλικό την συγκεκριμένη ημερομηνία χωρίς επιτυχία. Για να μην καταπονηθούν περισσότερο οι παίκτες αποφασίστηκε να διανυκτερεύσει η ομάδα στην Μπρέσια που απέχει 70 χιλιόμετρα από το γήπεδο που διεξάγεται ο αγώνας και να επιστρέψει την επόμενη στην βάση της.

Το επόμενο φιλικό της Λάρισας είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη στις 18:30 με την Κιέβο στην Πεσκιέρα ντε Γκάρντα και το τρίτο το τελευταίο επί ιταλικού εδάφους θα είναι αυτό με την Πιατσέντζα που θα γίνει το Σάββατο στις 19:00 στο γήπεδο της ιταλικής ομάδας.

Στα μεταγραφικά υπάρχει αισιοδοξία πως η απόκτηση του αμυντικού μέσου θα ολοκληρωθεί πριν από την επιστροφή της ομάδας από την Ιταλία αφού έχουν κατατεθεί προτάσεις σε δύο παίκτες και αναμένεται σύντομα η απάντηση τους. Μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχει διευθετηθεί και το θέμα του επιθετικού που έχει ζητήσει ο Παπακώστας και θα ολοκληρωθεί το ρόστερ.


Εξάλλου χθες ανακοινώθηκε η απόκτηση του Σενεγαλέζου, Ιμπραήμ Ταλ με τον 29χρονο αμυντικό να βρίσκεται ήδη στην Ιταλία και να δείχνει πως θα προσαρμοστεί άμεσα στην ομάδα. Ο Στάθης Ταυλαρίδης τον έχει βοηθήσει αρκετά σε αυτό αφού τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου