Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν μένει στο παρελθόν ο Παπακώστας


Πάντως από τη Δευτέρα κιόλας - και κατά τη διάρκεια του χαλαρώματος που έγινε το πρωί στα Δένδρα - ο Γιάννης Παπακώστας δεν έδειξε διάθεση να μείνει παραπάνω σε ένα παιχνίδι που ανήκει στο παρελθόν.
Βάζει πλέον μπροστά το σχεδιασμό για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο, το πρώτο φετινό εκτός έδρας. Θα έχει και ο ίδιος, αλλά και οι παίκτες του σχεδόν μία εβδομάδα για να δουλέψουν όλοι μαζί, να αποκτήσουν μεγαλύτερη ομοιογένεια και να βγάλουν περισσότερη συνοχή στον αγωνιστικό χώρο.
Φυσικά και το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά του, όμως και η ΑΕΛ έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να βγάλει όλα της τα θετικά στον αγωνιστικό χώρο και να μπορεί να διασπά καλά οργανωμένες αμυντικές γραμμές παίρνοντας αποτελέσματα. Στο δρόμο αυτό θεωρούμε σίγουρο ότι θα βρεθούν και άλλοι "Γρεβένηδες", αλλά πιστεύουμε ότι η φετινή ΑΕΛ έχει την ποιότητα να τους νικήσει κι αυτούς και να πετύχει πολλά πράγματα, αν πιστέψει στον εαυτό της και βγάλει και άλλα από τα θετικά στοιχεία που έχει ως ομάδα.
Ο Γιάννης Παπακώστας μιλώντας για την αναμέτρηση με την Καβάλα είχε επισημάνει τις δυσκολίες, αλλά απ' όσο φαίνεται ούτε και ο ίδιος θα περίμενε η ΑΕΛ να κάνει τόσα λάθη και να δείξει εγκλωβισμένη ουσιαστικά στη δική της ανωτερότητα και στην έλλειψη καθαρού μυαλού από την πλευρά των παικτών της.

Με την ισοπαλία και την αδυναμία της θεσσαλικής ομάδας να επικρατήσει της Καβάλας δεν ήρθε δα και η συντέλεια του κόσμου, απλά μία χαμένη - αλλά μεγάλη - ευκαιρία της λαρισινής ομάδας να πετύχει το "δύο στα δύο" και να ξεκινήσει ιδανικά τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, στο οποίο και έχει θέσει ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών της.

Οι δύο βαθμοί που χάθηκαν μπορούν ανά πάσα στιγμή να καλυφθούν, αρκεί η ΑΕΛ να αποκτήσει κι άλλη διάρκεια στο παιχνίδι της και κυρίως να μάθει να αξιοποιεί κάθε δυνατό της σημείο και να μην "προτάσσει" τις αδυναμίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου