Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Κολοβέτσιος και οι… άλλοι



Στο προχθεσινό παιχνίδι που έδωσε η ΑΕΛ με αντίπαλο την Κέρκυρα (1-1) για μια ακόμα φορά η Λαρισινή ομάδα ήταν καλύτερη του αντιπάλου της αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε σε γκολ με αποτέλεσμα για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Αλκαζάρ να μείνει σε ισόπαλο αποτέλεσμα.
Το τέρμα που πέτυχε με πέναλτι ο Μετίν (24’) έδωσε ευκαιρία στους «βυσσινί» να προηγηθούν, να πάρουν ψυχολογία αλλά η χαρά κράτησε για επτά λεπτά καθώς ο Φλαβίνιο στο 31’ ισοφάρισε όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση του Βιέρα σε εκτέλεση φάουλ του Γκουστάβο.
Η υπεροχή της ΑΕΛ στα τελευταία τρία παιχνίδια είχε μεν καλή εικόνα για τους φιλάθλους αλλά όταν δεν συνοδεύεται με νίκη τότε αρχίζουν και λίγες γκρίνιες.
Στον προχθεσινό αγώνα μας έκανε εντύπωση ότι η αποκάλυψη του αγώνα ήταν ο νεαρός Δημήτρης Κολοβέτσιος που έδειξε ότι είναι ένα ταλαντούχο παιδί που πήρε την ευκαιρία που του έδωσε ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας με αφορμή την τιμωρία του Στάθη Ταυλαρίδη.
Ο Κολοβέτσιος με 800 ευρώ το μήνα μισθό έπαιξε με πολύ μεγαλύτερο πάθος και πείσμα από άλλους που αμείβονται με πολύ υψηλά συμβόλαια (εδώ θα πρέπει να εξαιρέσουμε τους Ρομέου, Βενετίδη, Μετίν που ήταν πολύ καλοί) και θα πρέπει να βρούνε γρήγορα τα «πατήματά» τους και αναφερόμαστε τον Γκέρεμι (που έκανε μια γλυκιά σέντρα στο 89’ προς τον Κολοβέτσιο), στον Κουζέν (παίζει πάρα πολύ με πλάτη προς τον τέρμα στην περιοχή), στον Κανόμπιο, στον Αμπουχζατζίρα, στον Σίμιτς και στον Μπλάζεκ, παίκτες που οι ετήσιες απολαβές φθάνουν πάνω από δύο εκατομμύριο ευρώ.
Δεν αμφισβητούμε την αξία τους αλλά θα πρέπει να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερο εαυτό τους. Πέρασαν τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια με τα τρία εντός έδρας να είναι σχετικά εύκολα και η ομάδα θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον δέκα βαθμούς βάσει και της αγωνιστικής εικόνας που έδειξε.
Ο Παπακώστας από την άλλη θα πρέπει να βρει τρόπους να πετύχει τέρμα η ομάδα ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε να βάλει στον αγώνα της Κυριακής στο Σέρρες με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό παίκτες με περισσότερα τρεξίματα.
Ίσως είμαστε σε μια περίοδο που χρειάζεται μια αλλαγή στην ενδεκάδα αλλά αρμόδιος είναι ο προπονητής που ξέρει καλύτερα την ομάδα από μας.
Εμπιστοσύνη στους παίκτες υπάρχει γιατί έχουν αποδείξει την αξία τους αλλά δεν φθάνει αυτό, χρειάζονται και αποτελέσματα. Και όταν έρθουν οι δύσκολοι αγώνες αυτά θα είναι πιο δύσκολα να έρθουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Η ΑΕΛ δίνει το επόμενο παιχνίδι της με τον τελευταίο του βαθμολογικού πίνακα τον Πανσερραϊκό που αυτή τη στιγμή έχει τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια αλλά η βαθμολογική του εικόνα δεν πρέπει να μας «ξεγελάει». Ο Πανσερραϊκός έδωσε τρία εκτός έδρας παιχνίδια (μάλιστα με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο Αθηνών) και ένα εντός έδρας με τον Ολυμπιακό.
Το παιχνίδι χρειάζεται προσοχή και οι παίκτες θα πρέπει να τα δώσουν όλα για να πάρουν βαθμούς σε μια έδρα όπου ο αντίπαλος θα παίζει την «ύπαρξή» του στην Σούπερ Λίγκα.
Του Σωτ. Κέλλα
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου