Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Καζάνι που βράζει η ΑΕΛ


Από τη στιγμή που επέστρεψε στην μεγάλη εθνική κατηγορία η ΑΕΛ έχει προσπαθήσει να αλλάξει ορισμένα «status» στο χώρο θέλοντας να αναδεικνύει μέσα από τα παιχνίδια της σχεδόν πάντα τους αληθινούς πρωταγωνιστές και όχι εκείνους που ουσιαστικά πρέπει να περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν όλων αυτών των χρόνων οι «βυσσινί» (τις περισσότερες μάλιστα φορές εις βάρος τους) έχουν χαράξει έναν διαφορετικό δρόμο από τον συνηθισμένο, όταν νιώθουν τη διαιτητική αδικία στο πετσί τους (και αυτό συνέβη πάμπολλες φορές). Είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να λειτουργήσουν με ψυχραιμία, θέλοντας να ρίξουν και μία δεύτερη ματιά σε κάποιες αμφισβητούμενες φάσεις και κυρίως είναι αυτοί που καταδεικνύοντας στην ολότητά της τη διαφορετικότητά τους έχουν βγει ευθαρσώς και έχουν δηλώσει τη διαιτητική εύνοια (κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει δήλωση του Κώστα Πηλαδάκη που τόνιζε ότι η ΑΕΛ δεν θέλει να κερδίζει με εύνοια).

Ίσως όλα αυτά από ορισμένους να εκλαμβάνονται και ως αδυναμία, ίσως έτσι να εξέλαβαν και το «προσπέρασμα» της ακύρωσης του κανονικού γκολ του Στέλιου Βενετίδη κόντρα στην Καβάλα, αλλά μόνο αδυναμία δεν είναι…

Το ξέσπασμα

Ουσιαστικά, το τραγικό διαιτητικό λάθος του κ. Χαραλαμπίδη (ισόποση σχεδόν και η ευθύνη του κ. Πάνου, πρώτου βοηθού) να μην καταλογίσει την εσχάτη των ποινών στην πιο καθαρή ίσως φάση πέναλτι των τελευταίων ετών στη χώρα μας (λαβή πάλης του Χοσεμί πάνω στον εφορμούντα Μπλάζεκ) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε συνήθως ήρεμους ανθρώπους σαν τον Παπακώστα να ζητάνε την επιστροφή Δαλούκα «για να είναι όλη η παρέα μαζί», ή σαν τον Πηλαδάκη να καταθέτουν καθαρά ρητορικές ερωτήσεις γνωρίζοντας ότι απαντήσεις δεν θα λάβει ποτέ του μιας και δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογη φάση που να μην καταλογιστεί το οφθαλμοφανές, δηλαδή το πέναλτι.

Πώς να συνεχίσεις;

Ο Γιάννης Παπακώστας ήταν ξεκάθαρος, αναφορικά με το δεύτερο συνεχόμενο διαιτητικό λάθος, που στέρησε από την ΑΕΛ τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα «στερείς από την ομάδα βαθμούς και δημιουργείς πρόβλημα» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα, η οποία κρύβει και το σημαντικότερο συμπέρασμα για την επόμενη ημέρα της λαρισινής ομάδας.

Μίας ομάδας που με βάση την αγωνιστική της εικόνα άξιζε να είναι ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά δεν βρίσκεται γιατί ο Γρεβένης είδε οφσάιντ τον Βενετίδη και ο Χαραλαμπίδης δεν είδε την καθαρότατη (δεν μιλάμε για αμφισβητούμενη φάση) ανατροπή του Γιάν Μπλάζεκ. Και όμως μέσα από όλες αυτές τις «συμπληγάδες» η λαρισινή ομάδα όχι μόνο καλείται να συνεχίσει την προσπάθειά της, αλλά να βρει το κουράγιο και να δουλέψει με περισσότερο κέφι για να μπορέσει να διορθώσει και τα κακώς κείμενα στη δική της απόδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου