Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αναπροσαρμογή σχεδίων;

Όπως, δυστυχώς, ξεκίνησε η εβδομάδα για την ΑΕΛ  έτσι και ολοκληρώθηκε, επιφέροντας  ένα «χτύπημα» της τελευταίας στιγμής στους «βυσσινί» και  σε μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση… Για να βάζουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους και να μην μιλάμε με γρίφους, λίγο πριν την ολοκλήρωση της τελευταίας προπόνησης της ΑΕΛ στο αθλητικό κέντρο των Δένδρων, ο Χουάν Βελάσκο μετά από μία κόντρα με συμπαίκτη του βρέθηκε στο έδαφος, νιώθοντας έντονους πόνους στον τετρακέφαλο.

Το ιατρικό  επιτελείο της λαρισινής ομάδας «έπεσε» πάνω του και η αρχική του εκτίμηση ήταν απογοητευτική, εκτός  του παιχνιδιού με την Κέρκυρα  ο Ισπανός και τα «φίδια» άρχισαν  να ζώνουν τον Γιάννη Παπακώστα. Είναι ενδεικτικό ότι και στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ανακοινώθηκε αποστολή 20 ποδοσφαιριστών χωρίς τη συμμετοχή του Ισπανού, αλλά μετά από μερικά λεπτά ένα μικρό παράθυρο αισιοδοξίας άνοιξε… Ο Ισπανός υποβλήθηκε σε μία σειρά τεστ και έδειξε να αισθάνεται καλύτερα, αλλά η συμμετοχή του κόντρα στην Κέρκυρα θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Τα σενάρια

Και φυσικά, από  τη στιγμή που ο Γιάννης Παπακώστας δεν γνωρίζει αν μπορεί να υπολογίζει στον Ισπανό δεξιό οπισθοφύλακα το βράδυ θα το περάσει αναζητώντας τον αντικαταστάτη του. Το πλέον ρεαλιστικό σενάριο θέλει τον Ιμπραήμ Ταλ (που προοριζόταν για αντικαταστάτης του Ταυλαρίδη στο κέντρο άμυνας) να παίζει στη φυσική του θέση, στο δεξί άκρο της άμυνας και να ρίχνεται στη «μάχη» ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, δίδυμο με τον Νίκο Νταμπίζα στο κέντρο της άμυνας. Και λέμε ότι αυτό είναι και το ρεαλιστικότερο σενάριο, μιας και ο Παπακώστας έχοντας δει τον Βελάσκο να αντιμετωπίζει κάποια μικροπροβλήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δοκίμασε το συγκεκριμένο σχήμα στις προπονήσεις. Αλλά σίγουρα δεν «παίζει» μόνο η συγκεκριμένη επιλογή… Υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε τον Γκέρεμι να παίζει ως δεξί μπακ και στη μεσαία γραμμή να γίνεται δίδυμο με τον Ρομέου, ο Ιγκλέσιας και ο Ταλ να καλύπτει το κέντρο άμυνας, που δεν μπορεί πάντως να «καθίσει» αρκετά, μιας και στόχος της ΑΕΛ είναι να πιέσει από τα πρώτα λεπτά και να μεταφέρει το παιχνίδι στην αντίπαλη εστία, οπότε θέλει ότι καλύτερο μεσοεπιθετικά. Και ένα τελευταίο σενάριο, είναι να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» ο νεαρός Νίκος Καρανίκας, που είναι κλασικός δεξιός οπισθοφύλακας, αλλά με αντίπαλο τον Επστάιν είναι βέβαιο ότι ο Παπακώστας θέλει έναν ποδοσφαιριστή έμπειρο για να τον αντιμετωπίσει.

Οι υπόλοιποι

Η δυσάρεστη  εξέλιξη λοιπόν με τον Βελάσκο, θα «πονοκεφαλιάσει» τον Γιάννη Παπακώστα ο οποίος είναι έχει καταλήξει στους υπόλοιπους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται για μία ακόμη φορά ο Σεμπαστιάν Βιέρα, στο κέντρο της άμυνας σίγουρος είναι ο Νίκος Νταμπίζας και στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Στέλιος Βενετίδης. Σίγουρος ο Γκέρεμι και μάλλον στη μεσαία γραμμή, με παρτενέρ τον Ρομέου, στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Γιάν Μπλάζεκ και στο αριστερό ο Τουμέρ Μετίν και πίσω από τον φουνταριστό Ντάνιελ Κουζάν, ο Φαμπιάν Κανόμπιο.

Με 21 κόντρα

Στη διάθεση  του Γιάννη Παπακώστα και των  συνεργατών του δεν βρίσκεται  ο Ταυλαρίδης που εκτίει ποινή  λόγω αποβολής στο προηγούμενο ματς, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Χουάν  Βελάσκο, ο οποίος τραυματίστηκε  στον τετρακέφαλο στα τελευταία  λεπτά της προπόνησης. Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και η δυνατότητα συμμετοχής του θα αποφασιστεί λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα. Την αποστολή για την αναμέτρηση με την Κέρκυρα απαρτίζουν οι εξής 21 ποδοσφαιριστές: Σεμπαστιάν Βιέρα, Γιώργος Αμπάρης, Νίκος Νταμπίζας, Ιμπραήμ Ταλ, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Χουάν Βελάσκο, Στέλιος Βενετίδης, Παναγιώτης Κατσιαρός, Νίκος Καρανίκας, Γκέρεμι Ντζιτάπ, Ματίας Ιγκλέσιας, Ρομέου Περέιρα, Γιάν Μπλάζεκ, Φαμπιάν Κανόμπιο, Σιμόν Αμπουχατζίρα, Τουμέρ Μετίν, Σάντερ Πούρι, Αλεκσάνταρ Σίμιτς, Ντάνιελ Κουζάν, Σάββας Σιατραβάνης και Στίβεν Μακίνουα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου