Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

MONSTERS : Άσφαιρη ομάδα - άσφαιρη ήττα με αυτογκόλ


Πάνω από 1000 φίλαθλοι της ΑΕΛ βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Καυτανζόγλειο για να υποστηρίξουν τους "βυσσινί" στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Φυσικά, οι φίλαθλοι έχουν πάντα ένα δικό τους τρόπο να βλέπουν τις αναμετρήσεις. Ας δούμε πως είδαν την ήττα της ΑΕΛ από τον Ηρακλή οι MONSTERS, όπως την περιγράφουν στην ιστοσελίδα τους:

"Το μεσημέρι ενός καυτού Σαββάτου που θύμιζε μεσοκαλόκαιρο, οι συνεχείς αλλαγές στην ώρα αναχώρησης με τις παρεμβάσεις της αστυνομίας για την αποφυγή συνάντησης οργανωμένων εκδρομών στην εθνική οδό, ταλαιπώρησαν πολύ όσους ταξίδεψαν οργανωμένα στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον Ηρακλή. Για ακόμα μια φορά κάποια στελέχη της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης έδειξαν τη γνωστή τα τελευταία χρόνια εμπάθεια ξεκινώντας τις προκλήσεις από το ψάξιμο στα λεωφορεία .

Όταν ο κύριος όγκος των οπαδών μας έφτασε έξω από το Καυτατζόγλειο δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια κι εντάσεις που σταμάτησαν γρήγορα με παρεμβάσεις των υπεύθυνων του συνδέσμου. Όταν επιχειρήθηκαν 4 προσαγωγές καταφέραμε να πάρουμε πίσω τους τρείς ενώ για τον τελευταίο κάποιοι έχασαν σχεδόν το πρώτο ημίωρο χωρίς δυστυχώς ανάλογο αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ περισσότεροι από χίλιοι οπαδοί των βυσσινί που κατέλαβαν το πέταλο συνόδευσαν από το ξεκίνημα με τις φωνές τους τις προθέσεις των παικτών για τη νίκη. Η ΑΕΛ που είχε μια άνετη κυκλοφορία της μπάλας και επιχειρούσε να διατηρήσει την πρωτοβουλία , δημιούργησε κινδύνους στο τέρμα του Ηρακλή με τον Κουζέν στο 9’ και το 23’ ,τον Κανόμπιο στο 26’ και τον Μετίν στο 13’ και το 18’. Στο 29’ το σοβαρό πρόβλημα σκοραρίσματος της ΑΕΛ μοιάζει να λύνεται σε λάθος τέρμα όταν ο Κουζέν μετά από σέντρα του Λίμα στην περιοχή των βυσσινί, καρφώνει τον… Βιέρα με κεφαλιά και στην ουσία χαρίζει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους οι βυσσινί παίζουν σαν τη γάτα με το ποντίκι έναν αντίπαλο με τεράστια προβλήματα, χαμηλή δυναμική και αμυντική τακτική που εκμεταλλεύεται όμως τη μορφή του αγώνα αλλά και την έλλειψη πάθους των βυσσινί. Αφήνοντας στην άκρη όποιες δικαιολογημένες ενστάσεις κατά της διαιτησίας, κυρίως για το πέναλτι σε βάρος του Μπλάζεκ στο 82’ και την αποβολή του Ταυλαρίδη στο 83’ καθώς υπάρχει κι ένα γκολ του Ηρακλή που ακυρώθηκε, και σχολιάζοντας την παρουσία της ΑΕΛ απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο με πολλά προβλήματα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την έλλειψη πάθους από τους περισσότερους παίκτες που αγωνίστηκαν, την απουσία σωστής τελικής επιλογής όταν η μπάλα έφτανε στην περιοχή και φυσικά το τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα με κερασάκι στην τούρτα την κραυγαλέα ευκαιρία του Μακίνουα στο 89’.

Πριν λοιπόν πάρουμε όλοι μαζί μέρος στο πάρτι για την διαιτησία ας ψάξουμε πρώτα για το καλό της ομάδας μας τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και με τις αποφάσεις του διαιτητή Χαραλαμπίδη, μια ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να έχει υψηλούς στόχους ματώνει να κερδίσει αυτόν τον Ηρακλή των πολλών προβλημάτων. Χωρίς αντίκρυσμα δυστυχώς το συγκλονιστικό διάστημα της κερκίδας στο μέρος όταν με συντονισμό και διάρκεια έσπρωχνε την ομάδα με τις φωνές της στην ισοφάριση.

Η επιστροφή έγινε με καθυστέρηση λόγω των τελευταίων διαβουλεύσεων και προσπαθειών για την σύλληψη πριν τον αγώνα , με πολλά παράπονα από τους παίκτες για την έλλειψη δύναμης, πρεσαρίσματος και περισσότερων μαρκαρισμάτων σ’ένα παιχνίδι που η ανούσια κυκλοφορία περίσσευε..

Η ΑΕΛ γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα με την παρακάτω σύνθεση: Βιέρα, Βελάσκο, (84’ Ταλ), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βενετίδης, Γκέρεμι (69’ Μακίνουα), Μετίν (76’ Σίμιτς), Ρομέου, Κουζέν, Κανόμπιο, Μπλάζεκ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου