Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

«Ανάσα» στον κάμπο

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Λάρισα, η οποία χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία, επικράτησε 3-0 της Ξάνθης.

Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φαμπιάν Κανόμπιο, που πέτυχε δύο γκολ, η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα πήρε τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, μετά από αυτή της πρεμιέρας.






Ο Ιγκλέσιας πέτυχε το άλλο γκολ για την ΑΕΛ, που ανέβηκε στη βαθμολογία. Τραγική εμφάνιση από την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, η οποία δεν θα έχει τύχη με ανάλογες εμφανίσεις.

Με δύο εκπλήξεις στην αρχική εντεκάδα ξεκίνησε το ματς η Λάρισα, καθώς ο Γιάννης Παπακώστας αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τους Γκέρεμι και Μετίν.

Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με αμυντικούς προσαντολισμούς, με τον Αντεφέμι μπροστά από το κεντρικό δίδυμο των Ακριτών.

Η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά, γνωρίζοντας ότι δεν την… έπαιρνε να μην πάρει το «τρίποντο».

Με τον Κανόμπιο να έχει τρελά κέφια και τον Κουζέν να προβληματίζει τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων, το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Στο 18’ ο Κουζέν ανετράπη από τον Μπέρτο και ο Κανόμπιο από τα 11 βήματα άνοιξε το σκορ.

Με τους παίκτες της Ξάνθης… ζαλισμένους, οι «βυσσινί» κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, δύο λεπτά αργότερα. Ο Κωστούλας έκανε λάθος έξω από την περιοχή και ο Ιγκλέσιας με ευθύβολο σουτ έδωσε "αέρα" δύο γκολ στους γηπεδούχους.

Το ημίχρονο βρήκε μπροστά την ομάδα του Παπακώστα, που ήταν πολύ καλύτερη, ενώ από την άλλη οι απουσίες των Στρμπα και Μπόατενγκ δημιούργησαν σημαντικό πρόβλημα στο κέντρο της Ξάνθης, που δεν μπορούσε ούτε να δημιουργήσει αλλά ούτε και να κόψει τους επιθετικούς των «βυσσινί».

Με την ίδια όρεξη και χωρίς διάθεση για... αστεία μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Λάρισα.

Η είσοδος του Μετίν έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα της ΑΕΛ και ο Τούρκος ήταν ο δημιουργός του τρίτου γκολ, όταν από αριστερά κυνήγησε θεωρητικά μια χαμένη μπαλιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Κανόμπιο με πλασέ διαμόρφωσε το 3-0.

Η Ξάνθη δεν είχε τίποτα να χάσει και έτσι μετά το 55΄το παιχνίδι πήρε έναν γρήγορο ρυθμό με φάσεις εκατέρωθεν. Ο Μπούγκα και ο Κατόνγκο αστόχησαν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και ο Μετίν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκσπούρνινγκ. Ένα δοκάρι του Κουζέν στο 80’ ήταν η καλύτερη ευκαιρία στα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού, με την ΑΕΛ να παίρνει μια σπουδαία νίκη και να ξεκολλάει από τις τελευταίες θέσεις.


                                                                                                

    

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης(58' Κατσιαρός), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Αμπουχατζίρα(47' Μετίν), Ρομέου, Βελάσκο(12' Ταλ), Κανόμπιο, Ιγκλέσιας

Στον πάγκο οι Βιέρα,Γκέρεμι,Ρέντζας, Κολοβέτσιος, Κατσιαρός

SKODA Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Στιούαρτ, Βάλλας, Γκλέισον, Αντεφέμι, Φλίσκας(19' Κωστούλας), Βασιλακάκης(53' Μπούγκα), Κατόνγκο(68' Κιντάνα), Πόι, Έλινγκτον

Στον πάγκο οι Λυμπερόπουλος,Τζάγκι, Μαρσελίνιο,Σταθάκης

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Τρύφων (Δράμας), Γούκος (Ηπείρου)

Γήπεδο: Αλκαζάρ


Φιλμ του αγώνα
92' Λήξη του παιχνιδιού.

90' Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων

90' Κίτρινη κάρτα στον Αντεφέμι.

80' Καταπληκτική ενέργεια από τον Κουζέν, θα περάσει δύο αμυντικούς το σουτ του όμως θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης.

70' Σουτ του Πόι, η μπάλα θα περάσει πάνω από το δοκάρι του Αμπάρη.

68' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Κιντάνα στην θέση του Κατόνγκο.

61' Ωραία προσπάθεια για την Λάρισα. Ο Μετίν θα περάσει ωραία δύο αμυντικούς, ο Γκσπούρνινγκ όμως θα του πει όχι.

60' Σουτ του Κατόνγκο, θα διώξει ο Αμπάρης.

59' Πρώτη καλή φάση για την Ξάνθη, ο Μπούγκα θα βρεθεί φάτσα στον Αμπάρη, θα τον προλάβουν οι αμυντικοί της ΑΕΛ.

58΄Αλλαγή για την Λάρισα. Ο Κατσιαρός θα πάρει την θέση του Βενετίδη.

54' ΓΚΟΛ για την Λάρισα 3-0. Προσωπική ενέργεια του Μετίν, ο οποίος θα βγάλει την σέντρα, ο Κανόμπιο από το σημείο του πέναλτι, θα πλασάρει εύστοχα, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

53' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μπούγκα στη θέση του Βασιλακάκη.

48' Καλή ευκαιρία για την Λάρισα. Ο Μετίν θα παίξει το 1-2 με τον Κανόμπιο, ο Ουρουγουανός θα πιάσει το σουτ, θα μπλοκάρει ο Γκσπούρνινγκ.

47΄ Αλλαγή για την Λάρισα. Ο Μετίν στην θέση του Αμπουχατζίρα.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

Ημίχρονο στο Αλκαζάρ με τους γηπεδούχους να έχουν πολύ καλή απόδοση και να προηγούνται δίκαια 2-0 της κάκιστης Ξάνθης, με τα γκολ των Κανόμπιο και Ιγκλέσιας.

45+2' Λήξη ημιχρόνου.

45' Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων.

39' Κίτρινη κάρτα στον Νταμπίζα για κράτημα στον Πόι.

36' Κίτρινη κάρτα στον Βενετίδη.

34' Σουτ του Ρομέου, μακριά από τα δοκάρια της Ξάνθης.

27' ΓΚΟΛ για την Λάρισα 2-0. Ο Κωστούλας θα κάνει λάθος έξω από την περιοχή της ομάδας του, ο Ιγκλέσιας θα κλέψει την μπάλα και με κεραυνό θα δώσει αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

25' Κίτρινη κάρτα στον Γκλέισον για διαμαρτυρία.

20' ΓΚΟΛ για την Λάρισα 1-0. Ο Κανόμπιο ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους από την άσπρη βούλα.

19' Αναγκαστική αλλαγή για την Ξάνθη αυτή την φορά. Ο Φλίσκας θα δώσει την θέση του στον Κωστούλα.

18' Πέναλτι για την ΑΕΛ. Ο Κουζέν ανατρέπεται από τον Μπέρτο και ο Παππάς καταλογίζει την παράβαση.

13' Πρώτο σουτ στον αγώνα από τον Κανόμπιο. Δεν ανησυχεί ο Γκσπούρνινγκ, καθώς η μπάλα θα περάσει αρκετά μέτρα από το κάθετο δοκάρι του.

12' Αναγκαστική αλλαγή για την Λάρισα. Ο Ταλ στη θέση του Βελάσκο που δεν μπορεί να συνεχίσει.

7' Επικίνδυνη φάση για την Ξάνθη. Ο Έλινγκτον θα βρεθεί στα δεξιά της επίθεσης, θα βγάλει παράλληλη σέντρα ψάχνοντας τον Κατόνγκο, θα διώξουν τον κίνδυνο οι αμυντικοί της ΑΕΛ.

5' Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα πέντε λεπτά, με την Λάρισα να προσπαθεί να πάρει την κατοχή της μπάλας.

1' Έναρξη του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου