Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Δεν ...μπορεί με τίποτα !!!

Μόλις μία εβδομάδα πριν και μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της ΑΕΛ με τον Πανιώνιο στο στάδιο Αλκαζάρ, ερωτηθείς για τα φαινόμενα της διαιτησίας ο Κώστας Πηλαδάκης είχε δηλώσει «βαρέθηκα να ασχολούμαι», θεωρούμε όμως ότι μετά και το σημερινό στο Παγκρήτιο ο ισχυρός άνδρας της λαρισινής ΠΑΕ όχι απλά θα πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του, αλλά να ξεκινήσει έναν ανένδοτο ενάντια σε αυτά τα άσχημα φαινόμενα, που σε συνδυασμό και με τις μέτριες εμφανίσεις της ΑΕΛ, την διατηρούν σε ιδιαίτερα χαμηλά βαθμολογικά επίπεδα.
Ο κ. Σταθόπουλος για ένα ακόμη παιχνίδι της ΑΕΛ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης επιδεικνύοντας ένα ιδιαίτερο μένος ενάντια στους «βυσσινί» στο πρώτο ημίχρονο και μία ελαστικότητα άνευ προηγουμένου στους γηπεδούχους (που ήξεραν για ποιον λόγο φώναζαν για τη διαιτησία μετά το ματς με τον Ολυμπιακό) στην επανάληψη, επιτρέποντάς τους να ολοκληρώσουν το παιχνίδι με 11 ποδοσφαιριστές, αν και θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον όσοι ήταν και οι παίκτες της ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο.
Αναφορικά με τη φάση του πρώτου πέναλτι, ήταν μεν μία δύσκολη φάση, από αυτές που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν «οριακές» και που φέτος έχουν «κάψει» στην κυριολεξία τη λαρισινή ομάδα, μιας και οι υπέρ της οριακές φάσεις καταδεικνύονται ως οφσάιντ (με τελευταίο παράδειγμα την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο) και οι κατά «παίζουν» κανονικά. Όμως επειδή ο Σταθόπουλος δεν ήταν και η μόνη αιτία που η ΑΕΛ οδηγήθηκε στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της και έπιασε …πάτο. Και η δική της απόδοση δεν ήταν η αναμενόμενη και «πληγώθηκε» από τα λάθη μίας γραμμής που θεωρούνταν και από τις κορυφαίες της, την αμυντική, που σήμερα πελαγοδρόμησε πάρα πολλές φορές.
Το «πείραμα» Βούζας…
Ο Γιάννης Παπακώστας χάνοντας την τελευταία ημέρα πριν από την αναχώρηση της ομάδας του τον Τουμέρ Μετίν από ίωση και έχοντας ήδη στα «πιτς» τον Αμπουχατζίρα, προτίμησε να ρίξει στη «μάχη» τον Αντώνη Βούζα, που έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση, αφήνοντας και τον Γιάν Μπλάζεκ (που ήταν ανέτοιμος) αλλά και τον Σάντερ Πούρι, εκτός. Κάτω από τα δοκάρια του είχε για μία ακόμη φορά τον Γιώργο Αμπάρη, στην άμυνα και από δεξιά προς αριστερά τους Ιμπραήμ Ταλ, Νίκο Νταμπίζα, Στάθη Ταυλαρίδη και Στέλιο Βενετίδη, Ρομέου και Ιγκλέσιας ήταν στη γραμμή των μέσων, έχοντας μπροστά τους, τους Βούζα, Φαμπιάν Κανόμπιο, Αλεκσάνταρ Σίμιτς και στην κορυφή τον Ντάνιελ Κουζάν. Από τη δική του πλευρά ο Νίκος Καραγεωργίου ξεκίνησε με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Γιαλούση, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι και Φραγκουλάκη στην άμυνα, Μπέτο, Ολίσε και Ρουμπάκη στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση τους Λεάλ, Ρομάνο και Μπούντιμιρ.
Η συμμετοχή του νεαρού έδειξε να αδυνατίζει τη δεξιά πτέρυγα των «βυσσινί», μιας και δεν συμμετείχε ενεργά στο παιχνίδι και αυτό προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, έχοντας «σύμμαχο» και τον δυνατό αέρα.
Πρώτη φάση και γκολ
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού μας έδωσε την εικόνα μίας ΑΕΛ που μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να «ανιχνεύσει» το παιχνίδι του αντιπάλου της, διατηρώντας τον έλεγχο της αναμέτρησης. Αλλά τα πάντα ανατράπηκαν πάρα πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα μόλις στο ένατο λεπτό. Ο κ. Σταθόπουλος «επινόησε» φάουλ του Κανόμπιο πάνω στον Γιαλούση λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και προς την εστία του Αμπάρη, η μπάλα κατέληξε στον Λεάλ, που απέφυγε όμορφα τον Ταλ (το πρώτο ολέθριο λάθος του Σενεγαλέζου) και από πλάγια θέση δοκίμασε να αιφνιδιάσει τον Αμπάρη, σουτάροντας προς την εστία του. Τα κατάφερε, έστω και κατά το ήμισυ, μιας και ο πορτιέρο της ΑΕΛ μπόρεσε να γυρίσει το σώμα του και με γροθιές να διώξει τον κίνδυνο, όχι όμως να απομακρύνει τη μπάλα μακριά. Η ολιγωρία όμως των «βυσσινί» είχε και συνέχεια… Ο Ταυλαρίδης έφτασε καθυστερημένα στη μπάλα, τουλάχιστον μετά από τον Ρομάνο που έβαλε την προβολή και από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Αμπάρη, κάνοντας το 1-0 στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη των γηπεδούχων στα «βυσσινί» καρέ
Η αντίδραση
Η λαρισινή ομάδα δεν έδειξε να πτοείται και προσπάθησε να «πατήσει» τη μπάλα και να διεκδικήσει την ισοφάριση, χωρίς να δείχνει σημάδια άγχους και …αποσύνθεσης. Έτσι λοιπόν στο 18ο λεπτό, ο Κανόμπιο βρήκε τον Σίμιτς από αριστερά και παράλληλα ο Ουρουγουανός άρχισε να κινείται κάθετα προς την περιοχή του Εργοτέλη. Ο Σέρβος του έδωσε ξανά τη μπάλα και ο Κανόμπιο, με το αριστερό την πέρασε κάτω από το σώμα του εξελθόντα Δασκαλάκη, στέλνοντάς την στα δίχτυα και κάνοντας το 1-1, δίνοντας μία νέα τροπή στην αναμέτρηση και ουσιαστικά επιβραβεύτηκε με αυτό το γκολ η συνολική παρουσία των «βυσσινί» ως εκείνη την ώρα στο παιχνίδι.
Ολέθριο λάθος
Και όμως αν η ΑΕΛ ήταν λιγάκι πιο προσεκτική θα μπορούσε να περάσει μπροστά στο σκορ, ή να διατηρούσε το ισόπαλο σκορ που είχε ως εκείνη τη στιγμή. Ήταν το 26ο λεπτό όταν ο Λεάλ έκανε μία σέντρα (έχοντας κερδίσει τη μπάλα με φάουλ) στο ύψος της λαρισινής περιοχής, εκεί που ο Ταλ ούτε που σκέφτηκε να τραβηχτεί για να βγάλει σε θέση οφσάιντ τον Μπούντιμιρ (ελέγχεται πάντως αν έστω και οριακά ο επιθετικός του Εργοτέλη δεν ήταν «ακάλυπτος»). Ο παίκτης της γηπεδούχου ομάδα έβαλε στην πλάτη του τον Σενεγαλέζο αμυντικό της ΑΕΛ, που συνεχίζοντας το λάθος του αντί να τον αφήσει να κάνει την τελική τον «γκρεμίζει», υποπίπτοντας σε πέναλτι και δεχόμενος την «καθαρή» κόκκινη κάρτα του Σταθόπουλου, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Άμεσα ο Παπακώστας έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Βελάσκο και έβγαλε τον Βούζα, τη στιγμή που ο Λεάλ νικούσε τον Αμπάρη, κάνοντας το 2-1, που έμελλε να είναι και το σκορ του ημιχρόνου, μιας και οι «βυσσινί» το μόνο που κατάφεραν ήταν να ελέγξουν τον ρυθμό χωρίς να δημιουργήσουν ευκαιρία.
Η δεύτερη κίνηση
Με την έναρξη της επανάληψης ο Γιάννης Παπακώστας έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιάν Μπλάζεκ, βγάζοντας εκτός τον Σίμιτς και δίνοντας εντολή στον Τσέχο να κινείται και από τις δύο πλευρές της επίθεσης, ενώ μετά το 60ο λεπτό έδωσε εντολή να παίξει η ομάδα του μόνο με τρεις αμυντικούς, με τον Στέλιο Βενετίδη να γίνεται κι αυτός χαφ για να μπορέσει η ΑΕΛ να βρει τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Η εντολή αυτή βοήθησε σημαντικά τη λαρισινή ομάδα που προσπάθησε με περισσότερους πλέον παίκτες στην επίθεση να κάνει κάτι καλό, την ώρα που ο Εργοτέλης δεν είχε τις δυνάμεις να αλλάξει περισσότερες από δύο πάσες, με το αρνητικό για τους φιλοξενούμενους να είναι η απουσία σουτ εκτός περιοχής, για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν και τον ευνοϊκό τους αέρα. Στο 62ο λεπτό ο Κανόμπιο εκτέλεσε το φάουλ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή με τον Νταμπίζα να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Δασκαλάκη και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βενετίδης με διείσδυση από αριστερά έκανε το το γύρισμα στη μικρή περιοχή, όμως ο Ρουμπάκης κατάφερε να απομακρύνει πριν η μπάλα καταλήξει στα πόδια του Ντάνιελ Κουζάν που βρισκόταν μόνος μπροστά από τον Δασκαλάκη.
Έλεγχος αλλά…
Η λαρισινή ομάδα συνέχισε να έχει το πάνω «χέρι» στον ρυθμό του παιχνιδιού, με τον Παπακώστα να ρίχνει στη «μάχη» και τον Μακίνουα, που για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να βοηθήσει και στο 81ο λεπτό ο Βενετίδης εκτελεί πολύ ωραία ένα ακόμη φάουλ λίγο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και κατέληξε ελάχιστα εκατοστά άουτ. Οι γηπεδούχοι που έδειξαν στα τελευταία λεπτά να εκμεταλλεύονται την κόπωση των αντιπάλων τους κέρδισαν ένα ακόμη πέναλτι στο 86’ όταν ο Νταμπίζας ανέτρεψε τον Μπούντιμιρ μέσα στην περιοχή. Ο Λεάλ ανέλαβε την εκτέλεση όμως το αριστοτεχνικό χτύπημα του Ουρουγουανό βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη και κατέληξε άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή για τη λαρισινή ομάδα καταγράφηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Μπλάζεκ να εκτελεί το φάουλ αναγκάζοντας τον Δασκαλάκη να διώξει σε κόρνερ με διπλή επέμβαση, διατηρώντας το υπέρ της ομάδας του 2-1.

ΣΚΟΡΕΡ: 9' Ρομάνο, 27' Λεάλ-18' Κανόμπιο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30' Μπούντιμιρ, 39' Μπέτο, 65' Γιαλούσης, 68' Ολίσε, 80' Φραγκουλάκης -11' Κουζέν, 30' Ταυλαρίδης, 31' Ιγκλέσιας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 26' Ταλ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρομάνο, Μπέτο (76' Ορφανός), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης (90+4 Βίσιο), Μπούντιμιρ, Λεάλ (89' Σαρρής).

ΑΕΛ: Αμπάρης, Νταμπίζας, Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς (46' Μπλάζεκ), Ταλ, Βούζας (28' Βελάσκο), Ρομέου, Κουζέν, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας (78' Μακίνουα).
www.sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου