Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία ενόψει Εργοτέλη

Μπορεί όλη η  Λάρισα και την Τετάρτη να κινήθηκε σε «ρυθμούς» AEL FC ARENA, αλλά υπήρχε ένα κομμάτι της το οποίο προσπαθούσε να «απαγκιστρωθεί» και να συνεχίσει απρόσκοπτο τη δουλειά του και αυτό δεν ήταν άλλο από το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΛ, που καλείται να βρει την ηρεμία του και να δουλέψει ενόψει Εργοτέλη.
Οι παίκτες της  λαρισινής ομάδας είχαν την ευτυχία  να ζήσουν την Τρίτη το βράδυ την  αποθέωση από 15000 φιλάθλους τους στα εγκαίνια του νέου τους γηπέδου, έδειξαν να συνειδητοποιούν στον απόλυτο βαθμό το «βάρος» της προσπάθειάς τους από εκείνο το σημείο και μετά, αλλά ξέρουν επίσης ότι πρέπει να ξεχάσουν την αποθέωση και τις γιορτές και να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά για να κατορθώσουν να ανατρέψουν την εικόνα που παρουσίασαν στο τελευταίο τους παιχνίδι στο Αλκαζάρ.
Πρωί, πρωί
Ο Γιάννης Παπακώστας βρέθηκε με τους παίκτες του το πρωί της Τετάρτης στο αθλητικό κέντρο των Δένδρων και ουσιαστικά προσπάθησε να τους επαναφέρει στη πραγματικότητα, γνωρίζοντας ότι οι αποθεωτικές στιγμές της Τρίτης μπορούν εύκολα να ξεχαστούν αν οι παίκτες δεν δείξουν καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο Παγκρήτιο και δεν πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Οι συνομιλίες που είχε με ορισμένους ποδοσφαιριστές, πάνω σε αυτό το «μοτίβο» κινήθηκαν (συνομιλίες που θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης της Πέμπτης), ενώ ζήτησε να μην παρασυρθούν από το κλίμα των ημερών και να κάνουν τα πάντα με σκοπό να επιστρέψουν και πάλι στις καλές τους εμφανίσεις και φυσικά στα θετικά αποτελέσματα.
Δύσκολη θέση
Η ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων καταδεικνύει και  τη δύσκολη θέση στην οποία και  βρίσκεται η ΑΕΛ μετά και την  ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής, στη ζώνη του υποβιβασμού και έχοντας μπροστά της τέσσερα ματς ως και τη λήξη του πρώτου γύρου, που έχουν υψηλό δείκτη δυσκολίας κι αυτά. Μία βαθμολογική συγκομιδή που αναμφίβολα δεν ταιριάζει με τις αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας, αλλά που είναι η σκληρή πραγματικότητα και αυτή που καλείται να ξεπεράσει πλέον η λαρισινή ομάδα για να μπορέσει να πείσει ότι μπορεί να πετύχει τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Και για να καλύψει το χαμένο βαθμολογικό έδαφος, δεν μπορεί να δει κανένα ματς «μοιρολατρικά», τουναντίον, θα πρέπει να γεμίσει με νοοτροπία νικητή και να διεκδικήσει και στα τέσσερα εναπομείναντα όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.
Χωρίς προβλήματα
Το ευχάριστο για  τον Γιάννη Παπακώστα και τους συνεργάτες του, είναι ότι στην προτελευταία ουσιαστικά προπόνηση της εβδομάδας δεν υπάρχουν έντονα αγωνιστικά προβλήματα για να αντιμετωπίσει. Ο Χουάν Βελάσκο ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα και θέτει ευατόν στη διάθεση της ομάδας, όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές (να θυμίσουμε ότι οι τιμωρημένοι Κουζάν και Βενετίδης θα εκτίσουν την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών, στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα), επιτρέποντας στον προπονητή του να επιλέξει τους καλύτερους 11 για τη «μονομαχία» στο Παγκρήτιο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι και με βάσει όλα όσα έχει δουλέψει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Έλληνας τεχνικός αναμένονται ορισμένες αλλαγές. Βελάσκο και Ταλ θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα με τον Ισπανό να έχει ένα μικρό προβάδισμα, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Στάθη Ταυλαρίδη στην αρχική 11άδα, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος θα ξεκινήσει στην επίθεση, ανάμεσα στους Μετίν Τουμέρ και Γιάν Μπλάζεκ, που μέρα με την μέρα παρουσιάζεται και πιο δυνατός.
 wwww.sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου