Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τέλος ο Βιέρα

Εδώ και καιρό έμοιαζε με κοινό μυστικό η αποχώρηση του Σεμπαστιάν Βιέρα από την ΑΕΛ, έξι μήνες πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας και αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που οι «βυσσινί» είχαν κινηθεί και είχαν συμφωνήσει προφορικά.
Τέλος ο Σεμπαστιάν Βιέρα
Επίσημα μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό από την ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά ο Ουρουγουανός κήπερ μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του Κυπέλλου, αποχαιρέτησε τους πρώην συμπαίκτες του και όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στη Λατινική Αμερική, εκεί που βρισκόταν τις τελευταίες 15 ημέρες και ο ατζέντης του με την εντολή να του βρει ομάδα. Ουσιαστικά ο Βιέρα, «πλήρωσε» την εμφάνισή του με τον Αστέρα Τρίπολης και ήταν ο μοναδικός από εκείνους τους παίκτες που έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα (και μετά την συνάντηση Πηλαδάκη, Παπακώστα), αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν ο μόνος υπαίτιος της φετινής κάκιστης πορείας των «βυσσινί», αφού η έξοδός του από το βασικό σχήμα δεν βοήθησε και πάρα πολύ την ΑΕΛ να βρει τον δρόμο της. Απομένει να μάθουμε αν οι «βυσσινί» θα έχουν κάποιο οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη μετακίνηση (μιας και ο παίκτης δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο) ή αυτό το όφελος «γεννηθεί» μέσα από τη μη ολοκλήρωση του συμβολαίου.
Έρχεται ο Σλοβάκος
Έτσι λοιπόν, όπως όλα δείχνουν και εφόσον δεν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ο Σλοβάκος Καμίλ Τσοντοφάλσκι θα είναι ο αντικαταστάτης του Σεμπαστιάν Βιέρα στο ρόστερ της ΑΕΛ. Ο Σλοβάκος, που προτάθηκε στους «βυσσινί» από τον πρώην παίκτη τους Γιόζεφ Κόζλεϊ, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Τρεσίν και στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Κόζιτσε και από εκεί στην Μποέμιανς Πράγας. Η μεταγραφή του στην Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης του έδωσε τη δυνατότητα να κατακτήσει το Κύπελλο UEFA (αγωνιζόμενος μάλιστα και στο Πανθεσσαλικό κόντρα στην ΑΕΛ), καταγράφοντας παράλληλα και 34 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη γι’ αυτόν… Από την Ουκρανία, μεταπήδησε στην Κύπρο και στην ΑΕ Λεμεσσού, όπου από τον Οκτώβριο βρίσκεται στο «ψυγείο» εξαιτίας μία διαφωνίας που είχε με τον προπονητή του.
Οι αποχωρήσεις
Όπως αναφέραμε και χθες στον βασικό μεταγραφικό σχεδιασμό της λαρισινής ομάδας υπάρχει η πρόβλεψη για την απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών (δεν υπολογίζεται σε αυτούς ο Βραζιλιάνος που δοκιμάζεται εδώ και μέρες στους «βυσσινί»), αλλά δεν αποκλείεται μετά την απογοητευτική εμφάνιση της ΑΕΛ την Πέμπτη για το Κύπελλο Ελλάδας να υπάρξει ανασχεδιασμός των πλάνων, μιας και αρκετοί παίκτες έδειξαν ότι δεν διαθέτουν τη «φλόγα» για να βοηθήσουν την ΑΕΛ. Εκτός του Σεμπαστιάν Βιέρα στον σχεδιασμό των αποχωρήσεων υπάρχει και το όνομα του Στίβεν Μακίνουα (αφρικανικά αθλητικά σάιτ μάλιστα θεωρούν ότι ο Νιγηριανός έκανε την τελευταία του εμφάνιση με την ΑΕΛ) που επιστρέφει στη Λάτσιο, μιας και σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να βοηθήσει τη λαρισινή ομάδα, αλλά και του Γκέρεμι Ντζιτάπ. Για τον Καμερουνέζο πάντως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα… Είναι «δεμένος» με ένα ισχυρό συμβόλαιο (και ιδιαίτερα ακριβό μάλιστα) και δεν φαίνεται διατεθειμένος να το «σπάσει» για μία σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων και η υστεροφημία του. Εκτός αυτών δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις, αλλά στην ΑΕΛ ξέρουν ότι είναι αδύνατο να φτιάξεις μία καινούρια ομάδα τον Ιανουάριο, έστω και αν το συγκεκριμένο εγχείρημα πέτυχε έστω και κάτω από προϋποθέσεις κατά τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου.
Ναι μεν, αλλά…
Ο Γιέρν Άντερσεν επιμένει ότι το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΛ είναι η ολοκλήρωση των φάσεων, το γκολ δηλαδή, που θα δώσει στην ομάδα του τους απαραίτητους βαθμούς. Αλλά όπως και ο ίδιος αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, «είναι δύσκολο να βρεις παίκτες γι’ αυτή τη δουλειά και είναι και ακριβοί…». Ο Νορβηγός ξέρει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί μόνο τον Κουζάν για τα επόμενα 15 παιχνίδια που έχει να δώσει η ομάδα του, από τους υπόλοιπους περιφερειακούς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων γκολ δεν μπαίνουν, οπότε θέλει να αποκτήσει τουλάχιστον δύο φορ, αλλά και έναν αριστερό μεσοεπιθετικό και φυσικά έναν αμυντικό μέσο. Ειδικά για τον τελευταίο και με δεδομένη την απουσία του Ρομέου, αλλά και τον «παροπλισμό» του Γκέρεμι, η απόκτησή του θεωρείται κάτι παραπάνω από απόλυτη ανάγκη, αφού στα τελευταία παιχνίδια η ΑΕΛ καλείται να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση με «αλχημείες» (τοποθέτηση Πούρι ή Σίμιτς), που την επηρεάζουν αρνητικότατα στη συνολική της εικόνα. Ποιότητα αναζητά η ΑΕΛ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο κι αυτό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα οποία δυστυχώς είναι επαναλαμβανόμενα, μιας και η λαρισινή ομάδα αποκτά παίκτες που διαθέτουν μεν ένα ισχυρό βιογραφικό, αλλά μη έχοντας κάνει πριν το απαραίτητο σκάουτιγκ για να γνωρίζει την κατάστασή τους (τρανό παράδειγμα η απόκτηση Κανόμπιο, που άρχισε να δείχνει ποιος πραγματικά είναι όταν έπαιξε πίσω από τον φορ και όχι αριστερά και πάνω στην γραμμή που τον «ταλαιπωρούσαν»).
  ΠΗΓΗ:www.sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου