Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Βλασσόπουλους: Ήθελα πολύ θα αγωνιστώ στην Παναχαϊκή

 
Στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96.3 μίλησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Παναχαïκής, Νίκος Βλασσόπουλος.

Ήθελες πολύ να φορέσεις την φανέλα της Παναχαϊκής;
Νομίζω ναι! Κάθε παιδί που προέρχεται από την περιοχή της Αχαϊας θα ήθελε κάποια στιγμή στην καριέρα του να φορέσει την φανέλα της Παναχαϊκής. Έτσι και εγώ, μέσα από την καρδιά μου ήθελα κάποια στιγμή να την φορέσω.
Τι ήταν αυτό τελικά που σε έκανε να ζυγίσεις την επιλογή σου για να αφήσεις την Σούπερ Λίγκ και να έρθεις στα δύσβατα μονοπάτια της Γ’ Εθνικής;
Η Παναχαϊκή αυτή την σεζόν διανύει τον πέμπτο χρόνο της ιστορίας της στην Γ’ Εθνική, τα πέτρινα χρόνια που λέμε. Ήταν μια δύσκολη απόφαση βασικά για μένα. Όποιον και να ρωτήσεις θα προτιμήσει την Σούπερ Λίγκα απ’ όλες τις απόψεις, όμως όποιος δεν αγωνίζεται το τελευταίο εξάμηνο και δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του θα καταλάβει ότι είναι πολύ άσχημο. Ο τρόπος που με πλησίασε ο πρόεδρος της ομάδας, αυτά που μου εξήγησε για την Παναχαϊκή και γενικά όλα όσα έβλεπα στα τελευταία παιχνίδια, έχοντας υπόψιν και τις αδυναμίες των άλλων ομάδων – διότι πράγματι οι άλλες ομάδες είναι αδύναμες και η Παναχαϊκή έπρεπε να είναι 6-7 βαθμούς μπροστά – πιστεύω ότι το πρωτάθλημα είναι κοντά από κάθε άλλη χρονιά ήταν από τους λόγους που με οδήγησαν να έρθω στην Παναχαϊκή φέτος.
Υπάρχει ένα κίνητρο δηλαδή ανάμεσα σε σένα τα άλλα παιδιά, το τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση προκειμένου αυτή η κατάσταση να ξεκαθαρίσει μια και καλή και να βρεθεί το Μάιο στη θέση που είναι τώρα…
Αυτή τη θέση που έχει τώρα, δεν πρέπει να την χάσει έως το τέλος της χρονιάς, να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί το πρωτάθλημα. Βλέπουμε ότι φέτος η Παναχαϊκή στηρίζεται σε νέα παιδιά, αν δούμε το μέσο όρο της θα το διαπιστώσουμε και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό και για την Πάτρα και για την Παναχαϊκή. Διότι, αυτό δείχνει ότι έχει μέλλον η ομάδα. Και αν βγει του χρόνου στην Β’ Εθνική, πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλά.
Και είναι επίσης θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά παιδιά από την περιοχή και όχι ας πούμε με παίκτες «μισθοφόρους»…
Το Ελληνικό στοιχείο και ειδικά δε το Πατρινό στοιχείο πρέπει να πρωταγωνιστεί στην Παναχαϊκή. Αλίμονο αν οι επαρχιακές ομάδες στηρίζονταν στους ξένους παίκτες για να βγουν από τη δύσκολη θέση. Όπως και η Παναχαϊκή που βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Και εγώ που ήμουν σε άλλες πόλεις, όπως στη Λάρισα και στις Σέρρες όλοι με ρωτούσαν τι γίνεται με την Παναχαϊκή. Και έσκυβα το κεφάλι και έλεγα, «Παιδιά υπομονή, εκεί που είναι η Παναχαϊκή δεν είναι καλά τα πράγματα, αλλά θα συνέλθει».
Και αποφάσισες να έρθεις και εσύ να βάλεις ένα χεράκι…
Μου δόθηκε η ευκαιρία από τον κ. Κούγια να έρθω στην Πάτρα και να βοηθήσω όσο μπορώ.
Το πρωτάθλημα δεν σου είναι άγνωστο, διότι είχες παίξει και με τη Θύελλα πριν λίγα χρόνια…
Ναι, έπαιξα με τη Θύελλα πριν λίγα χρόνια. Είχα βγει και πρώτος σε συμμετοχές στην τελευταία μου χρονιά. Έχω αρκετές συμμετοχές στην Γ’ Εθνική, αλλά το θέμα δεν είναι να παίζεις σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Αυτή την στιγμή η Παναχαϊκή έχει ανάγκη από έμπειρους ποδοσφαιριστές γιατί αυτή η κατηγορία είναι πιο δύσκολη και από την Β’ Εθνική ακόμα. Όλες οι ομάδες προσπαθούν να διαφυλάξουν το μηδέν και να βγουν στην κόντρα. Δεν είναι εύκολο να διασπάσεις κάποια άμυνα.
Ποιες οι διαφορές που έχεις εντοπίσει ανάμεσα σε Σούπερ Λίγκ και Γ’ Εθνική;
Επειδή εγώ έφυγα από ομάδα Γ’ Εθνικής και πήγα σε ομάδα Σούπερ Λίγκας, αυτή την στιγμή δεν μπορώ να κρίνω την Παναχαϊκή με ομάδα Σούπερ Λίγκας, αλλά όταν έφυγα από τη Θύελλα και πήγα στη Λάρισα, πραγματικά είδα τεράστιες διαφορές, ειδικά στο θέμα της προπόνησης. Δηλαδή η βελτίωση που υπήρχε καθημερινά, σε έκανε διαφορετικό παίκτη. Δεν δικαιολογείται κανένα λάθος ακόμα και στην προπόνηση.
Ας ελπίσουμε να μείνεις χρόνια στην Πάτρα…
Μακάρι να μπορέσω να μείνω στη Παναχαϊκή χρόνια. Να ανέβω μαζί της στην Β’ Εθνική και μετά στην Σούπερ Λίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου