Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

«Η ΑΕΛ μπορεί να μείνει στην κατηγορία»

Την πεποίθησή του ότι η ΑΕΛ με τις κατάλληλες προσθήκες που αναμένεται να γίνουν από τη διοίκηση της ομάδας μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία, εξέφρασε ο Λαρισαίος σούπερ σταρ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης Φάνης Γκέκας, ο οποίος βρέθηκε με την οικογένειά του στο νέο γήπεδο των «βυσσινί» και υπέγραψε πολλά αυτόγραφα σε θαυμαστές του, ενώ συνάντησε και πρώην συμπαίκτες του, όπως τον Δημήτρη Τσακμακίδη.
Ο πρώτος σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος που κάνει υπερήφανους στο εξωτερικό όλους τους Έλληνες και τους Λαρισαίους, εξέφρασε λοιπόν την αισιοδοξία του για το μέλλον των «βυσσινί», έκανε λόγο για «κόσμημα» αναφερόμενος στο ΑΕΛ ARENA FC, ενώ για τον πρόεδρο Κώστα Πηλαδάκη τόνισε ότι έχει κάνει σοβαρή δουλειά και δεν είναι από τα λεγόμενα «λαμόγια» στον ποδοσφαιρικό χώρο. Ανέφερε επίσης ότι θα κλείσει την καριέρα του στη Λάρισα, μελλοντικά.
Αναλυτικά με τον Φάνη Γκέκα ο οποίος σήμερα θα αναχωρήσει για τη Γερμανία, είχαμε την παρακάτω ενδιαφέρουσα συζήτηση:
* Ποια είναι τα συναισθήματα που νιώθεις, για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ;
«Οπωσδήποτε είναι κόσμημα όχι μόνο για τη Λάρισα, αλλά για όλη την Ελλάδα καθώς δεν υπάρχουν τέτοια γήπεδα στη χώρα μας.
Βλέπουμε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ να ταλαιπωρούνται από γήπεδα καθώς παίζουν στο Ολυμπιακό Στάδιο και δεν έχουνε δικά τους.
Η ΑΕΛ απέκτησε αυτό που ήθελε τόσα χρόνια, ένα δικό της γήπεδο και πιστεύω ότι έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια από την ημέρα που ήρθε ο κ. Πηλαδάκης εδώ πέρα, μια πολλή σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά.
Πιστεύω ότι ο κόσμος της Λάρισας να έχει καταλάβει ότι ο κ. Πηλαδάκης δεν είναι από τα λαμόγια που λέμε στον ποδοσφαιρικό χώρο, δεν είναι κομήτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει κάνει μια σοβαρή δουλειά στη Λάρισα, ανεξαρτήτως αν η φετινή χρονιά δεν πάει τόσο πολύ καλά.
Ευελπιστώ ότι η Λάρισα θα βρει το ρυθμό της, λίγο ψυχολογία χρειάζεται πάνω από όλα, έγιναν λάθη από όλες τις πλευρές».
* Θεωρείς ότι στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος μπορεί η ομάδα να ανακάμψει;
«Αν γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες, γιατί χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιες μεταγραφές η Λάρισα και με το υπάρχον υλικό να «δέσει» γρήγορα μπορεί η ομάδα να μείνει στην κατηγορία».
* Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις στη Λάρισα εάν υπάρξουν φυσικά και οι κατάλληλες συνθήκες;
«Το έχω πει ότι στη Λάρισα θα επιστρέψω για να κλείσω την καριέρα μου όπως και να έχει, είτε οι συνθήκες είναι καλές είτε όχι. Το έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι εδώ θα κλείσω την καριέρα μου ό,τι και να γίνει. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω πότε θα είναι, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει πραγματικότητα αυτό».
* Είχες πρόταση από κάποια ελληνική ομάδα αυτό το διάστημα;
«Όχι, όχι, ποτέ…»
* Πρώτος σκόρερ στη Γερμανία με την Άϊντραχτ. Τι σημαίνει αυτό για έναν Λαρισαίο, γενικότερα για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή;
«Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, το έχω ξανακάνει βέβαια, αλλά για δεύτερη φορά δεν το έχει ξανακάνει ποτέ κανένας. Εύχομαι να συνεχίσω έτσι όπως πάω για να βγω στο τέλος πρώτος σκόρερ σε ένα πολύ δύσκολο και παράλληλα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα».
* Κλείνοντας μια ευχή για τη νέα χρονιά.
«Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία, να είναι ευτυχισμένος και με τα προβλήματα που έχει να ξεχνιόμαστε λίγο πάνω σε αυτά. Όσον αφορά στην ΑΕΛ εύχομαι ολόψυχα να επανέλθει γρήγορα, να ανακάμψει και να μείνει στην κατηγορία».
* * * Να σημειώσουμε ότι ο Φάνης Γκέκας δεν θέλησε να πει οτιδήποτε για την Εθνική Ελλάδος και το αν σκέφτεται πάλι να επιτρέψει.
Ο Φάνης (Θεοφάνης) Γκέκας είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής που ανήκει στην ομάδα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Γερμανία από το 2010, ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2010 αγωνίστηκε με την ομάδα της Χέρτα Βερολίνου ως δανεικός από την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η θέση του είναι επιθετικός. Γεννήθηκε στις 23 Μαΐου του 1980 στη Λάρισα από όπου και κατάγεται και μεγάλωσε στη συνοικία Αβέρωφ. Συμπτωματικά μάλιστα ο Γκέκας γιορτάζει τα γενέθλιά του την ίδια μέρα με το ίνδαλμά του όταν ήταν μικρός, τον παλιό μεγάλο ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Γιάννη Βαλαώρα, καθώς και εκείνος γεννήθηκε 23 Μαΐου του 1958.
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στα τμήματα υποδομής του Τοξότη Λάρισας, από όπου μεταγράφηκε στην ΑΕΛ και ξεκίνησε έτσι η σπουδαία επαγγελματική του καριέρα.
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση 23 Μαΐου 1980 (30 ετών), Λάρισα
Θέση: Επιθετικός
Προηγούμενοι σύλλογοι
Περίοδος Σύλλογος Εμφ. (Γκ)*
1998-2001 ΑΕΛ 61 (15)
2001-2005 Καλλιθέα 99 (46)
2005-2006 Παναθηναϊκός 41 (23)
2006-2007 →Μπόχουμ (δανεικός) 32 (20)
2007-2010 Μπάγερ Λεβερκούζεν 50 (13))
2009 →Πόρτσμουθ (δανεικός) 1 (0)
2010 →Χέρτα Βερολίνου (δανεικός) 17 (6)
2010 Άιντραχτ Φρανκφούρτης 14 (12)
Εθνική ομάδα
2005-2010 Εθνική Ελλάδος Ανδρών 52 (20)
Του Χρήστου Αρχοντούλη
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου