Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Η παραγοντική απομόνωση του Πηλαδάκη

Του Γ. Παπαδημητρόπουλου-
Ο Κώστας Πηλαδάκης είναι ο παράγοντας που θα μπορούσε να συμμετέχει σε ένα talent show παραγόντων και να κερδίσει. Η Γκαγκάκη (όχι ο Γκαγκάτσης), ο Θεοφάνους, ο Λεβέντης και ο Μουρατίδης θα συμφωνούσαν αν τον έβλεπαν επί... ποδοσφαιρικής σκηνής, ότι έχει το “Χ” στο παραγοντιλίκι.
Είναι δηλαδή αυτό που λέμε “next best thing”.
Γιατί; Διότι ο Πηλαδάκης είναι σπουδασμένος, είναι οραματιστής, έχει χρήματα, έχει παρουσιαστικό και φάνηκε από τις πράξεις του, ότι έχει διάθεση να βοηθήσει ουσιαστικά το ποδόσφαιρο και όχι μόνο να βοηθηθεί, όπως κάνουν άλλοι και άλλοι τόσα χρόνια.
Η διαφορά του αυτή, τον έκανε άμεσα όχι μόνο αναγνωρίσιμο, αλλά και αποδεκτό.
Κάτι που φάνηκε με το... καλημέρα που λέμε. Το καλοκαίρι του 2008, αν και ακόμα “φρέσκος” στο ποδόσφαιρο, ανέλαβε την προεδρία της Super League.
Μέχρι τον Ιούνιο του 2009 που παραιτήθηκε, αύξησε τις χορηγίες της Λίγκας, “έκλεισε” τη “χρυσή” για τις ομάδες συμφωνία με τη NOVA, αλλά και τον ΟΠΑΠ και έφυγε με το κεφάλι ψηλά.
Οι αντίπαλοί του τον είχαν κατηγορήσει, ότι από το πόστο του προέδρου, επηρέαζε καταστάσεις ώστε η Λάρισα να ευνοείται από τη διαιτησία. Ενοχλημένος, αποφάσισε να αποχωρήσει.
Έξι μήνες νωρίτερα, ο επιστήθιος φίλος του και πρώην δικηγόρος της Λάρισας, όταν ο Πηλαδάκης είχε αναλάβει την ομάδα, ο Σοφοκλής Πιλάβιος με τη στήριξη του Κώστα Πηλαδάκη, είχε καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές και να αναλάβει πρόεδρος της ΕΠΟ στην μετα-Γκαγκάτση εποχή.
Ο Πηλαδάκης πόνταρε στον Πιλάβιο, αλλά τελικά δεν δικαιώθηκε. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και από τις ανακοινώσεις του την τρέχουσα σεζόν για τη διαιτησία, ανακοινώσεις που έχουν στόχο τον πρόεδρο της ΕΠΟ.
Ο Πηλαδάκης οδηγήθηκε, όμως, στην παραγοντική απομόνωση από δικά του λάθη.
Ίσως η Λάρισα αυτή τη στιγμή να είναι η μοναδική ομάδα που δεν βρίσκεται σε κανένα μπλοκ. Με τον Μάκη δεν είχε σχέσεις, με τον Μπέο το ίδιο, με το “μπλοκ” Ολυμπιακού δεν μιλάει. Που πας;
Οι στενές σχέσεις που είχε με παράγοντες του ποδοσφαίρου, δεν υπάρχουν πια, πολύ απλά διότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες δεν βρίσκονται στο ποδόσφαιρο.
Με εξαίρεση τον Πιλάβιο ο οποίος δεν μπορεί να βοηθήσει τον πρόεδρο της Λάρισας, διότι προσπαθεί να βοηθήσει τον εαυτό του, ούτε ο Αντώνης Ρέμος βρίσκεται πια στο ποδόσφαιρο, ούτε φυσικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος και κατ' επέκταση ο Πατέρας.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, μάλιστα, ο Πηλαδάκης “έσπασε” τις σχέσεις του και με τον Γιώργο Σπανό.
Η στάση του στις εκλογές της Λίγκας και τα όσα ακολούθησαν, έφεραν τον Πηλαδάκη εκτός... κύκλων του ποδοσφαίρου.
Το λευκό που ψήφισε στις εκλογές της Λίγκας το καλοκαίρι, είναι μια στάση που τώρα ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας πληρώνει, αφού όπου και αν απλώνει το χέρι του, δεν βρίσκει ανταπόκριση.
Με αρκετούς παράγοντες πλέον “κόντρα”, με άλλους εντελώς αδιάφορους και με τον φίλο του Σοφοκλή να βρίσκεται σε άλλη διάσταση, ο Πηλαδάκης δεν μπορεί να βρει πια.. άκρη με κανέναν.
Το γήπεδο του παραγοντικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο για να παίζει κανείς μόνος του και ο Κώστας Πηλαδάκης το κατάλαβε αργά. Τώρα που έμεινε μόνος στου στην ολοκαίνουρια αρένα...
ΥΓ: Αν σε όλα τα παραπάνω, προσθέσει κανείς τα λάθη στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τότε δεν έχει απορίες για την κατάσταση που βρίσκεται η Λάρισα.
ΥΓ2: Ο κόσμος της ΑΕΛ, είναι super. Βρίσκεται κοντά στην ομάδα, ζει και αναπνέει γι αυτήν. Δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να παίρνει αποφάσεις για προπονητές και παίκτες. Με Δερμιτζάκη τώρα όλα θα ήταν αλλιώς!
ΥΓ3: Πόσο περίεργη είναι η μπάλα στην Ελλάδα; Ένας πρόεδρος που: α) έβαλε λεφτά στο ποδόσφαιρό, β) έφτασε να προεδρεύει στον συνεταιρισμό των παραγόντων και μάλιστα με επιτυχία και γ) έφτιαξε το καλύτερο γήπεδο στη χώρα, τώρα βάλλεται από παντού.

ΠΗΓΗ:www.soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου