Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μετίν... βοήθεια των θεών

Με τον Νίκο Κωστένογλου και τις... προσευχές του στον πάγκο, αλλά και τον Τουμέρ Μετίν να την οδηγεί, η ΑΕΛ πήρε τη νίκη (2-1) κόντρα στον Πανσερραϊκό, με τις ελπίδες της για παραμονή να αναπτερώνονται. Κορυφαίος ο Τούρκος μεσοεπιθετικός που πέτυχε και τα δύο γκολ. Ο Λεοζίνιο μείωσε για τα Λιοντάρια.


Με το συνηθισμένο για τη Λάρισα, 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα ο Νίκος Κωστένογλου. Ο Ελληνας τεχνικός επέλεξε τελικά να βάλει τον Αμπουμπακαρί δίπλα στον Ρομέου και τον Σίμιτς στην αριστερή πλευρά της τριάδας πίσω από τον Κουζέν. Από την αρχή οι Βυσσινί μπήκαν με σαφείς προθέσεις να σκοράρουν γρήγορα. Ετσι επιχείρησαν με κινητήριο μοχλό τον Μετίν να πιέσουν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Από την άλλη πλευρά, ο Πανσερραϊκός με τον Μόμτσιλο Βούκοτιτς για πρώτη φορά στον πάγκο του, παρατάχθηκε με ανάλογο σύστημα, αλλά διαφορετικούς προσανατολισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο έμεινε τόσο ο Σουμπίνιο, όσο και Λεοζίνιο.  Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα των Σερρών έδωσε την κατοχή της μπάλας στους γηπεδούχους. Οι παίκτες του όμως πίεζαν (το πρέσινγκ ξεκινούσε από τους επιθετικούς) έκλειναν χώρους και δεν επέτρεπαν στους Λαρισαίους να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία τους.  
Η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο γκολ μόλις στο 5΄, όταν ο Τουμέρ Μετίν εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Ράντμαν. Στη συνέχεια οι Βυσσινί προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις φάσεις που θα έφερναν το γκολ, αλλά μάταια. Οι προσπάθειές τους σταματούσαν πάνω στους παίκτες των φιλοξενούμενων. Παρά το γεγονός ότι ο Μετίν ήταν σε καλή μέρα και έδινε το σύνθημα της επίθεσης, οι προσπάθειες της Λάρισας έμεναν ημιτελείς ή έβγαιναν… οφσάιντ (6 στο πρώτο μέρος). Από την άλλη ο Πανσερραϊκός, έκλεινε καλά τους διαδρόμους προς την εστία του, αλλά επιθετικά… λίγα πράγματα.      
Ετσι οι παίκτες των δύο ομάδων δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό (μαζί και το ματς βεβαίως), έκαναν διαγωνισμό στα λάθη. Οσο για ευκαιρίες, πέραν του δοκαριού στην αρχή, μηδέν. Μέχρι που στο 44΄ οι παίκτες της Λάρισας κατάφεραν να «βγάλουν» έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό που κατέληξε σε γκολ. Μετά από εξαιρετική πάσα του Ρομέου, ο Μπλάζεκ βγήκε από δεξιά, έκανε ωραία ενέργεια, πέρασε τον αντίπαλό του και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στον Μετίν, ο οποίος με το δεξί και από κοντά δεν αστόχησε, γράφοντας το 1-0 για την ΑΕΛ.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Νίκος Κωστένογλου έκανε τις δύο πρώτες του αλλαγές, καθώς ο Ρέντζας πήρε την θέση του Ταλ και ο Ινγκλέσιας την θέση του Αμπουμπακαρί. Ο πάγκος του Πανσερραϊκού απάντησε με τον Αλβαρες που πήρε  τη θέση του Παντελιάδη. Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης κινήθηκαν περίπου στο ίδιο μοτίβο, σε ότι έχει να κάνει με το ρυθμό και την ποιότητα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κοιτάνε το κομμάτι της δημιουργίας περισσότερο, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν κοντά στο γκολ. Κάτι που πέτυχε η Λάρισα στο 53΄ και πάλι με τον Μετίν. Ο Κουζέν έκανε εξαιρετική  σέντρα από αριστερά και ο Τούρκος νίκησε και πάλι από κοντά τον Ράντμαν.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο αγώνας έγινε «ροντεό», με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Αρχικά στο 63΄ ακυρώθηκε καθαρό γκολ της Λάρισας. Ο Μετίν έκανε την πάσα στον Σίμιτς, (ο οποίος καλυπτόταν), ο Σέρβος πλάσαρε τον Ράντμαν, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο μέσος της ΑΕΛ υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.
Λάρισα (Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Ρομέου, Ταλ (46΄ Ρέντζας), Μετίν, Ταυλαρίδης, Μπλάζεκ, Κουζέν (76΄Τσιμπάμπα), Σίμιτς, Αμπουμπακαρί (46΄ Ιγκλέσιας)

Πανσερραϊκός (Βούκοτιτς): Ράντμαν, Αμο, Κάστρο (58΄ Κις), Γεωργιάδης, Μπέλιτς, Παντελιάδης (46΄ Αλβαρες), Νταλέ, Μαβενέ, Παπάζογλου, Σίντιτς (69΄Λεοζίνιο), Πάρκερ

 Το φίλμ του αγώνα
90+4' Τέλος της αναμέτρησης

88' Κόκκινη κάρτα στον Μπλάζεκ. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ δέχθηκε αμέσως τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στον διαιτητή.

87' Κίτρινη κάρτα στον Μπλάζεκ για σκληρό μαρκάρισμα στον Γεωργιάδη.

85’ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Τσιμπάμπα βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή και ενώ ήταν ανενόχλητος βιάστηκε και έκανε το δυνατό σουτ, σημαδεύοντας τα πόδια του Ράντμαν. Η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

79’ ΓΚΟΛ 2-1 ο Πανσερραϊκός. Έπειτα από μία ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Λεοζίνιο, ο οποίος με ένα δυνατό και διαγώνιο σουτ, την έστειλε στα δίχτυα.

78’ Μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα. Ο Τσιμπάμπα βγήκε τετ α τετ απέναντι από τον Ράντμαν, αλλά υπό την πίεση –από πίσω- του Αλβάρεζ, το πλασέ του ήταν κακό και η μπάλα κατέληξε άουτ.

76' Αλλαγή για την Λάρισα. Στη θέση του Κουζέν ο Τσιμπάμπα.

73΄Ευκαιρία για την Λάρισα. Ο Κουζέν βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του απομάκρυνε ο Ράντμαν.

69' Αλλαγή για τον Πανσερραϊκό. Ο Λεοζίνιο μπήκε στη θέση του Σίντιτς.

67' Πλησίασε στο γκολ ο Πανσερραϊκός, αλλά το πλασέ του Μπέλιτς πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τσοντοφάλσκι.

64' Μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα. Ο Μετίν βρέθηκε απέναντι από τον Ράντμαν αλλά το σουτ που δοκίμασε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

62' Κίτρινη κάρτα στον Κις.

57' Αλλαγή για τον Πανσερραϊκό. Ο Κάστρο έδωσε τη θέση του στον Κις.

53΄Γκολ για τη Λάρισα. Σέντρα του Κουζέν από τα αριστερά, προβολή του Μετίν που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-0, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

45' Αλλαγή και για τον Πανσερραϊκό. Ο Άλβαρες στη θέση του Παντελιάδη.

45' Διπλή αλλαγή για τη Λάρισα. Ο Ιγκλέσιας μπήκε στη θέση του Αμπουμπακάρι και ο Ρεντζάς
στη θέση του Ταλ.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47΄Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

44΄Γκολ για τη Λάρισα. Ο Μπλάζεκ έκανε την κούρσα από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Μετίν την έστειλε στα δίχτυα, για το 1-0.

35' Χωρίς ρυθμό το παιχνίδι, κακές οι επιλογές των παικτών και των δύο ομάδων.

25' Πολλές λάθος μεταβιβάσεις και φάουλ στο παιχνίδι.

18' Η Λάρισα εξακολουθεί να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες.

12΄Κίτρινη κάρτα στον Μπέλιτς.

10΄Καλύτερη η Λάρισα σε αυτό το πρώτο διάστημα του αγώνα.

7' Νέα επίσκεψη της Λάρισας στην εστία του Πανσερραϊκού. Η κεφαλιά του Ταυλαρίδη, πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Ράντμαν.

4' Δοκάρι για τη Λάρισα. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μετίν έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ράντμαν.

1' Έναρξη της αναμέτρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου