Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Θα πάρω την απόφαση στις 15 Μαρτίου...

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τσιώλης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και υποστήριξε ότι μια… κακιά στιγμή ήταν αυτή που έφερε τη ρήξη στις σχέσεις του με τον Αχιλλέα Μπέο και οδήγησε στην απομάκρυνσή του από την ομάδα. Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός υποστήριξε ότι έχει ήδη τέσσερεις επίσημες προτάσεις ωστόσο όποια ομάδα κι αν προτιμήσει για την συνέχεια της καριέρας του, η συνεργασία των δύο πλευρών θα αρχίσει από τη νέα σεζόν.  Αναλυτικά τα όσα δήλωσε
Για την ρήξη στις σχέσεις του με τον Αχιλλέα Μπέο: «Πρώτα από όλα θα έλεγα ότι ήταν μια πολύ καλή συνεργασία σε αυτά τα δύο χρόνια. Είχαμε κοινούς στόχους και τους πετύχαμε. Ήταν μια κακιά στιγμή μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή κυρίως, και δε θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Εγώ και ο πρόεδρος είμαστε παρορμητικοί, δημιουργήθηκε αυτό το χάσμα και δε μπορέσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».
Για το τι προκάλεσε την «κακιά στιγμή»: «Όπως ξέρετε πολύ καλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν μεγάλες εντάσεις και ήταν συνεχόμενες. Το πρωτάθλημα και η προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου που έκανε για να βρεθεί σε αυτή τη βαθμολογική θέση, δημιούργησε μεγάλες εντάσεις. Φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα γιατί ήταν η ένταση παραπάνω από όσο θα έπρεπε, με τα νεύρα μας να μην ελέγχονται όμως όπως είπα δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες».
Για το αν θέλει να εκφράσει κάποιες απόψεις: «Ετοιμάζομαι να κάνω μια επιστολή για να πω μερικά πράγματα και με προλάβατε. Αυτό που θέλω να πω πρώτο, είναι ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο και τη διοίκηση που μου έδωσαν την ευκαιρία να είμαι προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου, μια ιστορική ομάδα. Δεύτερον, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου, στους συνεργάτες μου και τους ποδοσφαιριστές γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Και τέλος, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Βόλου για την εμπιστοσύνη την εκτίμηση και την αγάπη που μου έδωσαν. Ήταν το καλύτερο δώρο για μένα η αγάπη του κόσμου και αυτό το κρατάω, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερα να ολοκληρώσω το πρωτάθλημα με την ομάδα και να φτάσουμε στο στόχο που θέλαμε».
Για το ότι έδειξε μια διαφορετική νοοτροπία: «Οι εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να καταλάβουμε ρεαλιστικά ότι κάνουμε ένα επάγγελμα, ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να το βλέπουμε εγωιστικά. Να τα δούμε πιο απλά. Έτσι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε και κάποιες αξίες μέσα μας σαν άνθρωποι».
Για το αν έχει προτάσεις για τη συνέχεια της καριέρας του: «Υπάρχουν τέσσερεις επίσημες προτάσεις και με τιμάει ιδιαίτερα αυτό. Μου δίνει αυτοπεποίθηση. Παρόλα αυτά, θα είμαι ένας από αυτούς όπως είπα και στους παίκτες μου φεύγοντας, ως την τελευταία αγωνιστική. Δεν γίνεται μετά από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να πάω σε άλλη ομάδα ως το τέλος της χρονιάς. Νοερά, η χρονιά θα τελειώσει για μένα στον Ολυμπιακό Βόλου. Δε θα ήθελα να πω ποιες είναι οι ομάδες, γιατί εκεί υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται και θα ήταν αντιεπαγγελματικό να το κάνω».
Για το αν έχει αποφασίσει: «Πρώτα από όλα δέχομαι τις προτάσεις τους, ως τη Δευτέρα και η απάντησή μου θα είναι στα μέσα του Μαρτίου σε ποια από τις ομάδες θα συνεχίσω. Αν δεχθούν να απαντήσω σε αυτό το χρόνο, θα πάρω την απόφαση περίπου στις 15 Μαρτίου για το που θα συνεχίσω τη δουλειά μου, από τη νέα περίοδο πάντα. Νομίζω ότι πέρα από όλα τα άλλα διασφαλίζω την προοπτική για το μέλλον και είναι καλό για την δουλειά μου. Οι Έλληνες προπονητές δουλεύουν υπό τεράστια πίεση, πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έχουν οι ξένοι, και δεν μπορούν να δουλέψουν όπως πρέπει να και να δώσουν βάση σε πράγματα που θα τους κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά τους».
Για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου που ήρθαν και πάλι στην επιφάνεια: «Αυτό που καίει περισσότερο είναι τα εξωαγωνιστικά. Οι παράγοντες δεν μπορούν να είναι περήφανοι για αυτά που γίνονται και για αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο. Κανείς υγιείς άνθρωπος δεν μπορεί να κάτσει να παρακολουθήσει. Δεν είναι αυτοσκοπός η εφήμερη επιτυχία. Πρέπει να καθίσουν οι παράγοντες και να βρουν μια κοινή συνισταμένη και να δώσουν ένα καλύτερο θέαμα στον κόσμο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι».
Για τις συζητήσεις μεταξύ παραγόντων: «Να ‘χαμε να λέγαμε είναι οι συζητήσεις που γίνονται. Οι άνθρωποι φαίνονται ότι μέσα τους δεν έχουν αγάπη για το ποδόσφαιρο αλλά για το εγώ τους, για την εφήμερη επιτυχία. Θα πρέπει να το δουν πολύ ρεαλιστικά και πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να τους αρέσει τελικά».
Για την μάχη της εισόδου στα play off: «Είναι λίγες οι αγωνιστικές και τα πάντα μπορούν να γίνουν. Ακόμα και η Κέρκυρα, μπορεί να κάνει την μεγαλύτερη έκπληξη όπως είναι η κατάσταση. Δικαιωματικά ωστόσο, ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο και δικαιούται μια θέση στην πεντάδα, το λέω όχι επειδή ήμουν προπονητής εγώ. Εισέπραξα το ότι παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο κι εδώ στην Αθήνα που ήρθα. Επίσης, η Καβάλα έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια, έχει ποιοτικούς παίκτες αλλά νομίζω ότι η διάρκεια που έδειξε ο Ολυμπιακός Βόλου είναι αυτή που θα παίξει ρόλο».
Για  την μάχη της παραμονής: «Ο Πανσερραϊκός δύσκολα θα καταφέρει το θαύμα. Η Λάρισα πρέπει να πάρει το παιχνίδι με τον Άρη την Κυριακή για να μείνει ζωντανή, και μετά θα τα παίξει όλα για όλα και ίσως να πάρει την παραμονή και με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη. Η Τρίπολη είναι σε δεινή θέση, ο Πανιώνιος άλλαξε τις ισορροπίες με τον Μήτρογλου, γιατί θα ήταν άλλη ομάδα χωρίς αυτόν, άλλαξε την κατάσταση και είναι σε καλύτερη θέση από την Τρίπολη. Δεν μπορείς όμως ποτέ να ξέρεις. Ακόμα και ο Ατρόμητος μπορεί να κινδυνεύσει, που είναι μια ομάδα δουλεμένη που έχει τον ίδιο προπονητή χρόνια  κι όμως δεν είναι ακόμα σίγουρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου