Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Κατάθεση ψυχής

Απόψε (20/02) λίγο μετά τις 21.15, η ΑΕΛ και οι οπαδοί της θα γνωρίζουν αν υπάρχει ζωή και μετά την Ξάνθη ή αν οι πιθανότητες παραμονής στη Σούπερ Λίγκα έπεσαν στα Πηγάδια.

Οι Βυσσινί παίζουν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί κόντρα στην ακριτική ομάδα (ασχέτως αν ο Νίκος Κωστένογλου ισχυρίστηκε ότι το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα δεν θα είναι καθοριστικό), ωστόσο ο θεός του ποδοσφαίρου δεν φαίνεται να συμμαχεί μαζί τους. Από την κρισιμότερη μάχη της χρονιάς, μέχρι την επόμενη, θα απουσιάσουν συνολικά οκτώ παίκτες, λόγω τραυματισμών και τιμωριών, με αποτέλεσμα αφενός ο Κωστένογλου να αναγκάζεται να αλλάξει για πρώτη φορά το σύστημα, μετατρέποντάς το από 4-2-3-1 σε 4-3-3, αφετέρου να παραταχθεί η ΑΕΛ με ενδεκάδα ανάγκης. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, η νίκη αποτελεί περισσότερο αποτέλεσμα κατάθεσης ψυχής, παρά σωστής και πειθαρχημένης εμφάνισης τακτικά.

Οι δύο από τους τρεις παίκτες που ήταν αμφίβολοι (Αμπάρης και Ταλ) δεν κατάφεραν τελικά να ταξιδέψουν στην Ξάνθη, ενώ και ο Μετίν, ο οποίος μπήκε στην αποστολή, δεν είναι έτοιμος και το πιθανότερο σενάριο τον θέλει να μένει στον πάγκο και να χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στη 19άδα βρίσκεται ο 19χρονος γκολκίπερ Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος έγινε επαγγελματίας τον Ιανουάριο, όπως επίσης και ότι ο Πανκράτ θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε ματς δίχως αύριο.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα που θα ξεκινήσει στο αποψινό παιχνίδι (19.30, ΝΕΤ), οι θέσεις που παίζονται είναι δύο, λαμβάνοντας πάντα υπ' όψιν ότι ο Κωστένογλου δεν θα ρισκάρει με τον Μετίν. Η πρώτη θέση είναι αυτή του αριστερού εξτρέμ, όπου ο Ρέντζας φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι του Σίμιτς, και η δεύτερη αυτή του μοναδικού προωθημένου, όπου οι Τσιμπάμπα και Κούλιτς μοιράζονται τις πιθανότητες. Οσο για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να διαχειριστεί το ματς η ΑΕΛ, πρόθεση του Κωστένογλου είναι να μη ρισκάρει και να περιμένει την Ξάνθη, ώστε να χτυπήσει στην κόντρα. Στον «τελικό» των Πηγαδιών, η Λάρισα δεν θα είναι μόνη της. Υπολογίζεται ότι οι οπαδοί της θα εξαντλήσουν τα 450 εισιτήρια που προμηθεύτηκε η ΠΑΕ και θα δώσουν τη δική τους μάχη, ώστε η ομάδα τους να κατακτήσει την παρθενική φετινή εκτός έδρας νίκη της και να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου