Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Κόουλμαν: "Δεν ήρθα για διακοπές"

Ο Κρις Κόουλμαν μίλησε για τη συμφωνία του με την ομάδα της ΑΕΛ, τα σχέδια του για τη νέα σεζόν και την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα, όπως και για τη συνάντηση με τους Φέργκιουσον και Μουρίνιο. "Δεν ήρθα για διακοπές, αλλά για να δουλέψω σκληρά", τόνισε. Πυρά Πηλαδάκη κατά Ταυλαρίδη, ΕΡΓΟ3 και άλλων. "Βαρέθηκα να ακούω μαλακίες.Ο νέος προπονητής της ΑΕΛ, Κρις Κόουλμαν βρέθηκε στο AEL FC ARENA και μίλησε για την επιλογή του να έρθει στη χώρα μας και τους βυσσινί.

Αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις, την πρόκληση της επιστροφής στην Superleague, την έναρξη της προετοιμασίας, τις μεταγραφές και τη συνάντηση με τον Φέργκιουσον και τον Ζοσέ Μουρίνιο!
-- 12:10 Ο Κρις Κόουλμαν βρίσκεται στην αίθουσα και ανά πάσα στιγμή θα ξεκινήσει την ομιλία του.

-- 12:15 Εκτός από την παρουσίαση του Ουαλού τεχνικού θα έχουμε και ομιλία του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη, που θα μιλήσει για πολλά απ όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά και το μέλλον του συλλόγου.

-- 12:20 Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Κρις Κόουλμαν ταξίδεψε στην Ελλάδα μόνος του χωρίς συνεργάτες, οπότε ίσως και να έχουμε κάποια είδηση σήμερα με τον τεχνικό διευθυντή.

-- 12:25 Η συνέντευξη Τύπου καθυστερεί λίγο καθώς ο Ουαλός τεχνικός βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και βγάζει φωτογραφίες, όπως του ζητήθηκε.

-- 12:30 Κόουλμαν και Πηλαδάκης πήραν θέση. Ξεκινάμε...

-- 12:31 Στο τραπέζι είναι ο Κώστας Πηλαδάκης, ο Κρις Κόουλμαν και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Γιώργος Μανταίος.

Κώστας Πηλαδάκης: "Καλημέρα, λίγα θα πω αρχικά γιατί τα περισσότερα θα τα πει ο προπονητής. Νομίζω ότι είναι τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο που ο Κρις θα προπονήσει την ομάδα μας.

Τέτοια ονόματα δεν έχουν έρθει στις ομάδες μας. Είναι νέος άνθρωπος με νέες ιδέες και τον θέλαμε από τα Χριστούγεννα και αν είχε έρθει νωρίτερα ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Εμείς για ακόμα μία φορά πήγαμε κόντρα στο σύστημα και δεν πήραμε τεχνικό μέσα στα κόλπα και τα γνωστά, αλλά πήραμε προπονητή για να κερδίζουμε και τα παρασκήνια. Με έχει πείσει για την όρεξη που έχει για το όλο έργο. Εμείς θα αγωνιστούμε μαζί του σαν να είμαστε στην Superleague και ελπίζουμε τέτοια εποχή να είμαστε εκεί".

Κρις Κόουλμαν: "Καλησπέρα σε όλους είμαι πολύ ευτυχισμένος που παίρνω μέρος σε αυτό το εγχείρημα και θα συνεργαστώ με τον Κώστα και αυτό το κλαμπ που έχει μεγάλη ιστορία.

Ξέρω πως ο κόσμος είναι στεναχωρημένος με την απόδοση της ομάδας την περασμένη σεζόν. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το κλίμα προς το καλύτερο. Να φτιάξουμε μία νέα ομάδα, φιλόδοξη αντάξια του AEL FC ARENA και της  ιστορίας μας. Οι παίκτες που θα έρθουν θα συμβαδίζουν με αυτά που θέλουμε".

Ερωτήσεις:

Για το πως θα κινηθεί στις μεταγραφές, είπε:

"Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, φιλόδοξοι. Πρέπει να έχουμε μία σωστή αναλογία Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών. Πρέπει να μιλήσω με τους σωστούς ανθρώπους για παίκτες από την Ελλάδα. Ακριβώς όπως ξέρω για την Αγγλία και εσείς δεν γνωρίζετε καλά, έτσι πρέπει να γίνει και εδώ. Θα έχω την βοήθεια και θα τα πάμε καλά".

Για τη φιλοσοφία του, είπε:

"Δεν μπορούμε να μπορούμε να μιλάμε για τακτική. Κάθε τακτική που κερδίζεις είναι η σωστή. Ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε είναι να κερδίζουμε. Τώρα πως θα γίνει αυτό δεν έχει σημασία, αρκεί να είναι σωστός ο τρόπος. Όλα αυτά είναι και ανάλογα τους παίκτες που έχεις και τον αντίπαλο που αντιμετωπίζεις. Έχω μιλήσει με τον Άλεξ Φέργκιουσον με τον Ζοσέ Μουρίνιο και αφού συμφωνούν μαζί μου, γιατί να μην συνεχίσω να το κάνω.

Στα 32 μου χρόνια ξεκίνησα από τη Φούλαμ και άλλαξε πολλές φορές τακτική. Είναι πάντα ανάλογα τον αντίπαλο".

Για τις εγκαταστάσεις:

"Η ομάδα έχει εκπληκτικές εγκαταστάσεις, ότι έχει μία ομάδα για την Superleague. Οι υποδομές είναι εξαιρετικές. Πήγα στο προπονητικό το πρωί και θέλει βελτιώσεις, αλλά μικρής σημασίας. Το γήπεδο όμως είναι φανταστικό".

Γιατί δεν ήρθε τα Χριστούγεννα:

"Τον Ιανουάριο στεναχωρήθηκα που δεν τα βρήκα με τον πρόεδρο, καθώς είχα συμβόλαιο με άλλη ομάδα και δεν μπορούσα να το σπάσω. Έπρεπε να περιμένω αρκετό διάστημα. Τώρα όμως έχω έρθει σε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο που ο Κώστας (Πηλαδάκης) το πιστεύει αρκετά". 

Για το τι θα αντιμετωπίσει στα γήπεδα:

"Όταν πήγα στην δεύτερη κατηγορία στην Αγγλία και στην Ισπανία όλοι έλεγαν πως δεν είναι καλά τα πράγματα. Όμως δεν ήταν και τόσο τραγικά. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δική μας δουλειά και να μην σκεφτόμαστε άλλα πράγματα".

Για τα σκάνδαλα, είπε:

"Για εμένα είναι μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση να είμαι εδώ. Και στην Αγγλία έχει σκάνδαλα, αλλά μένουν στους μάνατζερ και δεν επηρεάζουν τόσο στις ομάδες. Είμαι έτοιμος να παλέψω με όλους για να τα καταφέρω και να πετύχουμε. Δεν είμαι εδώ για διακοπές αλλά για να βελτιωθώ ως προπονητής".

Για το ρόστερ, είπε:

"Εάν παίζεις μόνο 3-4 καλά ματς και στα άλλα είναι μέτριος, αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει να έχουμε ισορροπία στο ρόστερ με ποδοσφαιριστές που θα έχουν φιλοδοξία και σκοπό να δουλέψουν σκληρά. Είχα δει το ματς με την ΑΕΚ και διαπίστωσα ότι έλειπε η φιλοδοξία και η όρεξη. Δεν παίζει ρόλο πόσο μεγάλος είναι ένας παίκτης, αλλά να είναι προετοιμασμένος και να δίνει το 100% σε κάθε ματς. Κανείς να μην νομίζει ότι μας κάνει χάρη που παίζει στην ομάδα".

Για την αξιολόγηση του ρόστερ, είπε:

"Ως προπονητής όταν παίρνεις ένα παίκτη που δεν έχεις δει πολλές φορές, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν δεν τον δεις στην προπόνηση κάθε ημέρα. Δεν ήταν εύκολο να βγάλω συμπέρασμα βλέποντας την περσινή σεζόν. Κάποια παιδιά μπορεί να μην έδειξαν τον καλό τους εαυτό, κάποια άλλα παιδιά ίσως να μην άντεξαν την πίεση και να μην έδειξαν τα πραγματικά τους στοιχεία".

Για τους συνεργάτες του, είπε:

"Οι συνεργάτες μου θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Πρέπει να γνωρίζουν την κατηγορία. Ίσως φέρω μερικούς βοηθούς από την Αγγλία που είναι εξαιρετικοί προπονητές. Δεν χρειάζεται να είναι φίλος μου, αρκεί να μπορούμε να συνεργαστούμε. Ίσως και να είναι από την Ελλάδα. Σημασία έχει να υπάρχουν γνώσεις και να έχουμε εμπιστοσύνη".

Για την απόφαση του, είπε:

"Έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους πριν έρθω στην ομάδα. Για τον πρόεδρο, για την ομάδα, για το αν θα είναι καλή επιλογή. Πρέπει φυσικά να ψάχνεις στοιχεία για τις ομάδες που πρέπει να συνεργαστείς. Βέβαια δεν ξέρω πολλά για τη δεύτερη κατηγορία, όχι όμως και τίποτα". 

Για το αν πιστεύει στον εαυτό του, είπε:

"Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος και δεν θέλω να πω ψέματα. Κανείς δεν γνωρίζει το μέλλον. Το θέμα είναι να τα δώσεις όλα. Ο προπονητής, ο πρόεδρος, οι συνεργάτες, ο κόσμος και να γίνουν σωστές επιλογές σε παίκτες. Ακόμα και έτσι χρειάζεται χρόνος. 4,5,6 μήνες για να φανεί η δουλειά σου. Εγώ σας υπόσχομαι ότι θα τα δώσω όλα για να παρουσιάσουμε μία αξιοπρεπή ομάδα στο γήπεδο. Θα δουλέψουμε σκληρά το καλοκαίρι στην προετοιμασία, με ειδικά προγράμματα γιατί είναι επικίνδυνο να φέρεις ένα παίκτη σε πίεση από νωρίς. Επίσης θέλω να έχουμε τους περισσότερους παίκτες με την έναρξη της προετοιμασίας μας".

Για την οργάνωση της ομάδας είπε:

"Θα μιλήσω με τους προπονητές των μικρών ομάδων. Είναι αδύνατο για εμένα να τα προσέχω όλα. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων της ομάδας. Θέλω φυσικά να δω όλα τα νέα παιδιά για να έχω άποψη. Όμως πρέπει να συγκεντρωθώ στους παίκτες που θα δουλέψουμε μαζί για 2-3 χρόνια. Αν κάποιο παιδί αξίζει να είστε σίγουροι ότι θα πάρει τις ευκαιρίες τους. Έχω πει στους προπονητές τι ψάχνουμε".

Κώστας Πηλαδάκης:

Θα ήθελα να σας μιλήσω για ορισμένα θέματα που ακούτε. Το πρώτο κομμάτι για τα εισιτήρια. Θέλω να σας πω ότι στις επόμενες δέκα ημέρες θα μιλήσουμε και οι τιμές θα είναι μειωμένες κατά 20% κάτω.

Στελέχωση: Πρώτη μας σκέψη ήταν του προπονητή. Μία επιλογή που ταιριάζει σε εμένα. Είχα να παρουσιάσω προπονητή από τον Ουζουνίδη. Όλες αυτές οι επιλογές πρέπει να στηρίζονται. Ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι σωστό. Ο Τσακμανίδης θα είναι ο γενικός αρχηγός. Ο Ζιάγκας θα είναι στο κομμάτι του σκάουτ. Και σε μεταγραφές και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Θα υπάρξει συνεργασία με ομάδες τις περιοχές.

Τις επόμενες 10-15 μέρες θα καταλήξουμε στον βοηθώ του κ. Κόουλμαν. Πρέπει να είναι γνώστης της κατηγορίας, όπως και ο τεχνικός σύμβουλος. Αν δεν βρούμε αυτό που ψάχνουμε τότε θα μοιραστούν αλλιώς οι αρμοδιότητες. Ο αδερφός μου, Σταύρος Πηλαδάκης, θα είναι σχεδόν μόνιμα στην πόλη για να είναι κοντά στην ομάδα.

Θέλω να πως πως η κριτική είναι εύκολη. Η πολιτεία δεν κράτησε τις υποσχέσεις της. Η ομάδα υποβιβάστηκε και παρόλα αυτά ολοκλήρωσε το γήπεδο. Παρότι υπάρχει κρίση και οι χορηγοί δεν μας πλήρωσαν. Ορισμένοι από αυτούς, μόλις πέσαμε, αμέσως ζήτησαν χρήματα. Στη δύσκολη στιγμή αμέσως έτρεξαν όλοι. Εμείς όμως μείναμε όρθιοι. Δεν χρωστάμε αυτά που χρωστάνε άλλοι. Οι άλλοι αλλάζουν τα χαρτιά και πάνε τα χρέη έξι μήνες μετά. Να δούμε που θα τα βρουν να τα δώσουν. 

Έχω μπουχτίσει από "φίλους". Οι επιτυχίες θα έρθουν ξανά και όταν έρθουν θέλω να τους πω ότι εγώ δεν ξεχνάω. Στη σεζόν λοιπόν που περάσαμε τη δύσκολη, θέλω να ευχαριστήσω παίχτες που τους χρωστούσαμε χρήματα, ελάχιστα, και συμφωνήσαμε να τα πάρουν. Τα περισσότερα παιδιά δέχθηκαν ακόμα και μείωση αναγνωρίζοντας και τα δικά τους λάθη.

Υπάρχουν όμως και παίκτες όπως ο Ταυλαρίδης, που είναι εξοφλημένος, που διεκδίκησε 480.000 ευρώ για να μείνει ελεύθερος μη δεδουλευμένων χρημάτων. Η ηθική δεν χάνεται θέλω να πω. Ακόμα και αν χρειαστεί να τν πληρώσω ακριβά. Το αντίστοιχο έκαναν και άλλοι συμπαίκτες του. Ο Σίμιτς, ο Κανόμπιο, οι οποίοι έκαναν εγχείρηση για να βρουν συμβόλαιο τη νέα σεζόν και μας άφησαν στη μέση. Ποιος είναι αυτός που θα άντεχε να κάνει όσα εμείς και πάλι να έχει μία ομάδα νοικοκυρεμένη; Πως διεκδικείς ρε φίλε 480.000 ευρώ και να μείνεις ελεύθερος; Όχι να φύγει και να πάρω αυτά τα λεφτά.

ΕΡΓΟ3: Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, παρότι δεν έχουμε νομικό πρόβλημα, όποιος Λαρισαίος ίδρωσε θα πάρει τα λεφτά του μέχρι τελευταία δεκάρα. Η ΕΡΓΟ3 δεν μας έχει δώσει ούτε ευρώ. Μέχρι τέλος Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι όροι για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όποιος συμμετέχει θα έχει και έμμεση συμμετοχή ιδιοκτησίας στο γήπεδο και τις εγκαταστάσεις. Βαρέθηκα να ακούω μαλακίες. Αποφάσισα πλέον ότι δεν συμφωνώ να το λέω έτσι ώστε να με κρίνεται και να σας κρίνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου