Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

«Αποχωρώ το συντομότερο»

Ο Κώστας Πηλαδάκης μίλησε στο gazzetta.gr για την απόφαση για Βόλο και Καβάλα, εμφανίστηκε αηδιασμένος και προανήγγειλε αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο!

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για παραμονή των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Σούπερ Λίγκα και απλά επιβολή ποινής – χάδι με μείωση βαθμών (παρά το γεγονός πως όπως υποστηρίζει στο περιβάλλον του ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος το άρθρο στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο) αποτέλεσε... μαχαιριά στην καρδιά της ΑΕΛ και όχι μόνο. Ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος του «βασιλιά των σπορ» αναρωτιέται τι άλλο πρέπει να συμβεί για να έρθει επιτέλους η κάθαρση, που με φανφάρες προαναγγέλουν συνεχώς τα κεφάλια των ποδοσφαιρικών αρχών της χώρας και η πολιτική ηγεσία.
Στον κάμπο «βράζουν», ο κόσμος της ΑΕΛ ετοιμάζει αντιδράσεις και ο Κώστας Πηλαδάκης για ακόμα μια φορά παρουσιάζεται αηδιασμένος από όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Και πως να μην είναι από την στιγμή που βλέπει την την ομάδα του – ξέχωρα από τα δικά της λάθη – να έχει «εχθρική» διαιτησία σε πολλά ματς της περσινής σεζόν, να είναι από τις λίγες ΠΑΕ που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, να έχει κάνει μια τεράστια επένδυση με το στολίδι που λέγεται AEL FC Arena, να είναι εκτός... συνομιλιών κι όμως να  να μην έχει θέση σε ένα ποδόσφαιρο που βασιλεύει το παρασκήνιο και έχει την ΕΠΟ ουσιαστικά να δίνει τις ευλογίες της στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει στο άθλημα σε αυτή τη χώρα.
 
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ εμφανώς απογοητευμένος, χωρίς διάθεση για πολλά πολλά δεν έχει πλέον καν την δύναμη και το κουράγιο να κυνηγήσει το δίκιο του στο CAS. Αυτό που τον απασχολεί όπως τόνισε χαρακτηριστικά είναι η υγεία του, η οικογένειά του και το πως θα βρει τον τρόπο να φύγει από το ελληνικό ποδόσφαιρο το συντομότερο δυνατόν. Νιώθει πως πλέον δεν έχει θέση σε αυτό έτσι όπως έχει καταντήσει. Κουβέντα βαριά, που την έχει ξεστομίσει αρκετές φορές είναι η αλήθεια χωρίς να την κάνει πράξη, αλλά ουδείς ξέρει πόσο θα αντέξει ακόμα... 
 
Αναλυτικά όσα δήλωσε στο gazzetta.gr ο Κώστας Πηλαδάκης:
 
Για την ανατροπή της απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ: «Τι άλλο να σχολιάσω; Βγάλαμε ανακοίνωση χθες, τι άλλο να πούμε; Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Είμαι αηδιασμένος. Πρέπει να αναρωτηθούν οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι θέλουν την κάθαρση στο ποδόσφαιρο αν έπραξαν σωστά».
 
Για το αν θα προσφύγει στο CAS: «Κουράστηκα. Τι θα βγει αν πάμε στο CAS; Τι θα κερδίσω; Η ΟΥΕΦΑ έχει αποφασίσει ήδη. Τι νομίζουν δηλαδή; Οτι αυτοί που «κουμπώναν» παιχνίδια φέτος, πέρυσι και πρόπερσι άλλαξαν; Η θα αλλάξουν;»
 
Για την επόμενη μέρα: «Εγώ αυτό που πρέπει να κοιτάξω είναι η υγεία μου, τα παιδιά μου, η οικογένειά μου και το πως ακριβώς θα αποχωρήσω το συντομότερο δυνατόν από αυτόν τον χώρο. Είναι βαρύ, ακούγεται βαρύ, αλλά είναι η αλήθεια».

2 σχόλια: