Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

«Όλο το κακό Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός»

Ο Κώστας Πηλαδάκης μίλησε στον Sentra 103,3 για την κάθαρση που… δεν έρχεται και εξήγησε πως αν δεν τα βρουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει λύση.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λάρισας εξέφρασε την απαισιοδοξία του λόγω της ατιμωρησίας που υπάρχει, τονίζοντας πως μόνη λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι να τα βρουν οι παράγοντες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
Μίλησε μάλιστα, για τις καλές προθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ επίσης αναφέρθηκε στον Σοφοκλή Πιλάβιο…
Αναλυτικά όσα είπε…
Για το πρωτάθλημα στο οποίο θα παίξει η ΑΕΛ: «Κάτι στη μέση ήταν και είναι ακόμα… Είναι υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε, με όλα τα ένδικα μέσα, για τις πιθανότητες δικαίωσης που έχουμε».
Για την προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο: «Ενδεχομένως να γίνει σήμερα ή αύριο. Θα γίνει σίγουρα μέσα στις επόμενες 24ώρες. Περιμένουμε να δούμε το σκεπτικό. Αν ήταν απλό και ξεκάθαρο το φτιάχνεις σε δύο ημέρες. Για να κάνει δύο εβδομάδες πάει να πει πως κάτι γίνεται…».
Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε: «Έχουν τρομάξει τα μάτια μου με αυτά που συμβαίνουν. Εμείς γιατί δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της απόφασης και οι άλλοι ξέρουν πότε θα βγει; Επίσημες δηλώσεις έγιναν, δεν ήταν πληροφορίες. Πως βρίσκουν τέτοιες προσβάσεις; Αυτή είναι η απορία μου…»
Για τους αθλητικούς δικαστές ανέφερε: «Αν και δεν είμαι ο κατάλληλος, ο ΚΑΠ προβλέπει ότι όλοι οι δικαστές πρέπει να είναι τακτικοί και μόνο σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας μπορεί να είναι συνταξιούχοι… Ποια ήταν η ανωτέρα βία και παραμένουν έναν χρόνο μετά; Ο κόσμος ζητάει διαφάνεια. Αν έχει περάσει ένας χρόνος, πιέζουμε και βρίσκουμε λύση. Να ήταν ένας μήνας να το καταλάβω. Κανείς δεν ασχολήθηκε, είτε γιατί δεν ήθελε, είτε για άλλους λόγους».
Συμπλήρωσε επίσης: «Διαμαρτύρομαι έναν ολόκληρο χρόνο και η ομάδα μου θα είναι στη Β’ εθνική και οι ομάδες που κουμπώνουν παιχνίδια είναι στη Super League».
Για τις τιμωρίες σε ομάδες και παράγοντες: «Η δικαιοσύνη ας κάνει τη δουλειά της, αλλά εμένα με ενδιαφέρει το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Κακώς μπαίνουν φυλακή κάποιοι. Πρέπει να φύγουν από το ποδόσφαιρο, στην πράξη και στην ουσία. Βλέπω πως μερίδα του Τύπου μιλάει για αποδείξεις και λογαριασμούς.
Ο ΚΑΠ γράφει πως τιμωρείται η πρόθεση… Και ξαναλέω, κακώς μπαίνουν άνθρωποι στη φυλακή. Οι παράγοντες ήθελαν να ωφελήσουν πρώτα τις ομάδες τους και μετά τους εαυτούς τους. Ή είσαι αθώος ή ένοχος. Δεν υπάρχει ναι μεν, αλλά…»
Για το τι περιμένει η Λάρισα: «Η πρόθεσή μας -και αυτό είναι το έντιμο- είναι να οριστικοποιηθούν όλες οι νομικές ενέργειες. Είμαστε εμείς, υπάρχει ο Πανσερραϊκός, ο Ηρακλής… Και στο εξωτερικό υπάρχουν πρωταθλήματα που δεν έχουν ξεκινήσει. Η εκτίμησή μου είναι πως δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Δεν ξέρω όμως κάθε παράγοντα τι τον συμφέρει. Όταν κάτι δεν έχει ξεκαθαρίσει, προφανώς δεν μιλάμε για κάθαρση. Θέλουμε να περάσει η μπόρα, να το ξεχάσουμε και έχει ο Θεός».

Για την επικύρωση της βαθμολογίας από το ΔΣ: «Αποχώρησα από το συμβούλιο της Super League και έβγαλα ανακοίνωση. Ο πανικός να επικυρωθεί η βαθμολογία, μου δείχνει άλλα πράγματα. Για πάρα πολύ ώρα γράφαμε την ανακοίνωση ότι δεν θα επικυρωθεί η βαθμολογία και θα ξανασυζυτούσαμε στο τέλος του μήνα. Η Νova ήθελε να ξέρει πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα και δεν τους ένοιαζε η βαθμολογία. Ξαφνικά άλλαξε η κουβέντα και πήγαμε στην επικύρωση. Δεν γνωρίζω τους λόγους. Οι επτά που ψήφισαν πρέπει να μας απαντήσουν γιατί τους έπιασε πανικός».
Για το ποιες ομάδες πρέπει να παίξουν στη Super League, αν υποβιβαστούν κάποιες: «Το δεδικασμένο είναι πως, όπως και στην περίπτωση του Ηρακλή, σώζεται ο Αστέρας Τρίπολης. Βλέπουμε όμως τον τελευταίο καιρό παλινωδίες αποφάσεων. Η μία ομάδα έχει πλαστά χαρτιά και πέφτει, η άλλη αθωώνεται. Τιμωρούνται οι ομάδες για προβλήματα παραγόντων και μετά από μία εβδομάδα αθωώνονται. Τα ίδια όργανα, για το ίδιο θέμα, έχουν βγάλει διαφορετικές αποφάσεις».
Για τους φιλάθλους: «Η κοινή γνώμη απαξιώνει, αλλά υπάρχει κι άλλη κοινή γνώμη που οργίζεται… Κανείς δεν το έχει αντιληφθεί, και καλό θα ήταν κάποιο Μέσο να κάνει έρευνα. Αύριο το πρωί θα δούμε φασαρίες στα γήπεδα και θα ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες της βίας. Στο πρώτο κραυγαλέο οφσάιντ θα μπουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Δεν έχει καταλάβει κανείς το μέγεθος του προβλήματος. Υπάρχει η αίσθηση πως υπάρχει αδικία και η αδικία δεν τιμωρείται».
Για την κάθαρση που δεν έρχεται: «Μας λένε γραφικούς γιατί δεν είχαμε αποδείξεις. Τώρα που τα άκουσε όλη η Ελλάδα γιατί δεν τιμωρείται κανένας;».
Για το αν επικοινώνησε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο: «Έχω καιρό να μιλήσω με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Δεν είμαι από αυτούς που πηγαίνω έξω από το γραφείο του. Τον είδα δύο φορές φέτος και όχι κάθε μέρα όπως οι παράγοντες που ζητάνε διαιτητές. Δεν είμαι στο ποδόσφαιρο για να ενοχλώ τον κ. Πιλάβιο.
Με τον κ. Πιλάβιο θα μιλούσα αν έβλεπε πως πάμε για κάθαρση. Βλέπω αντίθετα, πως συντηρείται μια κατάσταση. Λέμε πως βρέχει, αλλά μπορεί και να μας φτύνουν. Εμείς δεν σπάμε αυγά, απλώς τα τηγανίζουμε. Βλέπω ένα ολόκληρο σύστημα να ενοχλήθηκε από τους διαλόγους και θέλουν να περάσει να ξεχαστεί. Και στο προηγούμενο σκάνδαλο δεν τιμωρήθηκε κανένας».
Και πρόσθεσε με νόημα: «Κάποιους τους βολεύει να έχουν δύο ομάδες στη Super League με -8 και -10 βαθμούς. Δεν σκέφτονται όμως πως κάποια στιγμή η φωτιά θα φτάσει και στη δική τους αυλή».
Εξηγώντας γιατί δεν πήρε τον Πιλάβιο, πρόσθεσε: «Μιλάω όλη τη χρονιά και πιθανόν να έχουμε και του χρόνου την ίδια αντιμετώπιση από τη διαιτησία και να… κουμπώνουν πάλι τα παιχνίδια μας. Φέτος είχαμε 15 αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και δεν ήταν τυχαίο. Δεν είμαι της νοοτροπίας πως με προσωπικές επαφές διορθώνεται κάτι. Εμείς δημοσιοποιούμε τις θέσεις μας και ο κόσμος κρίνει. Δεν θέλουμε να βγει ο κόσμος στον δρόμο. Θέλουμε να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν με έντιμο τρόπο».
Για το αν μίλησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Η τελευταία φορά που επικοινώνησα με τον κ. Μαρινάκη ήταν στο συμβούλιο. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Με έχει πείσει πως έχει καλές προθέσεις. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το μεγάλο κακό είναι η αντιπαλότητα των δύο μεγάλων ομάδων. Αν βγουν για ένα λεπτό έξω από το κουστούμι του πρέπει να πάρω το πρωτάθλημα, θα είναι καλό να το πάρει ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ. Έχουν γύρω τους δέκα κομήτες και έτσι δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ακούνε τους αυλικούς και δεν μπορούν να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Ο κ. Μαρινάκης έχει γενναιότητα και μπορεί να το κάνει. Από τις δύο μεγάλες ομάδες ξεκινάει το κακό και όχι από τον Λεβαδειακό ή τη Λάρισα».
Για το κλείσιμο της ΕΠΟ σχολίασε: «Ήταν αστείο το ότι έκλεισε η ΕΠΟ για 15 ημέρες. Βγαίνουν αποφάσεις αντίθετες. Γίνεται πολιτική και όχι κάθαρση».
Για το αν η κάθαρση περιορίζεται στον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα: «Βεβαίως όχι. Δεν είναι όμως, γραφικό μέσα σε 20 λεπτά συζήτησής μας να καταλήγουμε στο ότι δεν υπάρχει κάθαρση;».
Για το στήσιμο αγώνων και το στοίχημα: «Τα εκατομμύρια του κόσμου που παίζουν στοίχημα, μπορούν να διεκδικήσουν πίσω τα χρήματά τους; Εγώ αυτό θα έκανα. Με οποιοδήποτε τρόπο. Όταν δεν επέρχεται και τώρα η κάθαρση, πώς αισθάνονται όλοι;».
Για το γεγονός πως θέλει να φύγει από την ΑΕΛ: «Είμαι παράγοντας που έχω επενδύσει πολλά χρήματα και η βασική μου πρόθεση, ενώ μπήκα με όνειρα, είναι να έχω διέξοδο να φύγω. Και πολλοί παράγοντες που είχαν ίδιες βλέψεις με εμένα, έχουν φύγει. Εξαφανίστηκαν και όποτε τους βλέπω, δηλώνουν ευτυχισμένοι. Δυστυχώς, η χαρά μου να φτιάξω ένα γήπεδο, έγινε η δυστυχία μου».
Για όσους υποστηρίζουν πως πέρυσι γκρίνιαζε, ενώ όταν ήταν πρόεδρος της Super League είχε καλά σφυρίγματα: «Ποιος πρόεδρος τα τελευταία επτά χρόνια, έχει κάνει δήλωση, δύο φορές, ότι δεν θέλω η ομάδα μου να κερδίζει έτσι. Αυτή είναι η απάντησή μου. Δεν ξέρω αν “προσέχουν” τον πρόεδρο. Με ενοχλεί και μόνο που το λέμε. Εγώ πήγα να παράγω έργο. Και καταφέραμε τότε την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, από την οποία συντηρείται ακόμα το ποδόσφαιρο».
Για τους διαλόγους στους οποίους εμπλέκεται η Λάρισα: «Ακόμα και έτσι να ήταν, δεν θα το έλεγα, αλλά φυσικά το θεωρώ αστείο ότι πλησιάζαμε παίκτες του Ηρακλή να μην υπογράψουν για να πέσει η ομάδα. Επίσης, κάνουμε τον σταυρό μας που δεν κερδίσαμε ένα ματς για τον Άρη που ακούστηκε σε κάποιες συνομιλίες».
Για το πρόβλημα με το AEL FC Arena: «Περιμένουμε την επιστροφή του ΦΠΑ. Η ουσία του θέματος είναι ότι την δικαιούμαστε, αλλά περιμένουμε την απόφαση. Ήδη κάνουμε προσπάθειες συμφωνίας με τους βασικούς προμηθευτές, να λειτουργήσει το γήπεδο το συντομότερο δυνατό. Αν καθυστερήσει το θέμα, θα είναι πρόβλημα, γιατί το Αλκαζάρ δεν μπορεί να φιλοξενήσει ξανά την ομάδα».
Για το αν είναι αισιόδοξος: «Δυστυχώς δεν είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν την κάθαρση. Και στο κυβερνητικό επιτελείο και στα κόμματα το θέλουν. Αλλά στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου δεν το βλέπω. Ο κάθε παράγοντας έχει την πρόθεση να καθαρίσει το τοπίο μέχρι του σημείου που και ο άλλος κάνει κάτι. Πρέπει οι δύο μεγάλες ομάδες να εμπιστευτούν η μία την άλλη».
Τέλος, γιατί δεν δημοσιοποιεί όσα έχει συζητήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ: «Αυτά που είπα με τον κ. Πιλάβιο, αν τα μάθει ο κόσμος, θα είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι. Έχω θυσιάσει πολλά πράγματα και από τον εαυτό μου και την οικογένειά μου και δεν θέλω να τρέχω από εισαγγελέα σε εισαγγελέα».
 Πηγή: Sentra 103,3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου