Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αποβολή για Βόλο και Καβάλα

Την αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα του Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ούτε η ΑΕΚ πήρε πιστοποιητικό άδειας για το πρωτάθλημα, που κλήθηκε από την επιτροπή εκ νέου για την Παρασκευή (26/8). Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγουν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Στον αέρα το πρωτάθλημα.
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των ανθρώπων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και μετά την απόφαση της Επιτροπής, αμφότερες οι ομάδες αποβάλλονται από τη Σούπερ Λίγκα και αυτόματα οδηγούνται στη Δ' Εθνική κατηγορία.
Αιτία αποτελεί πως η Επιτροπή δεν αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς των δύο ΠΑΕ και θεωρεί πως πίσω από τις δύο ομάδες εξακολουθούν να βρίσκονται οι Αχιλλέας Μπέος και Μάκης Ψωμιάδης, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί με αποκλεισμό από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα εφ' όρου ζωής.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο ομάδες θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μία διαδικασία όμως που είναι χρονοβόρα και μπορεί να χρειαστούν πολλοί μήνες μέχρι να συνεδριάσει. Παράλληλα, η λογική λέει πως θα κατατεθεί αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα κατά της έναρξης του πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με το καταστατικό, τη θέση τους στη Σούπερ Λίγκα δεν μπορούν να πάρουν ομάδες, που υποβιβάστηκαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά θα προέρχονται από τη Football League. Ως εκ τούτου Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός είναι οι δύο επικρατέστερες ομάδες για να ανέβουν στη κατηγορία.
Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα, αλλά όχι στην ΑΕΚ. Αιτία αποτελεί η έλλειψη του πρωτότυπου εγγράφου σχετικά με τη φορολογική της ενημερότητα.
Η ΑΕΚ κλήθηκε να παραστεί ενώπιων της Επιτροπής εκ νέου την Παρασκευή (26/8), ούτως ώστε να προσκομίσει το συγκεκριμένο έγγραφο. Θεωρητικά το θέμα είναι τυπικό, αλλά είναι δεδομένο πως η Ενωση δεν πήρε το πιστοποιητικό.
Αυτό που πρέπει να τονίσουμε ωστόσο είναι πως τόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όσο και η ΠΑΕ Ηρακλής κλήθηκαν να παρουσιαστούν επίσης εκ νέου στην Επιτροπή, ούτως ώστε να δώσουν εξηγήσεις για το ενδεχόμενο αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου