Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εμείς, οι "άλλες ΠΑΕ", δεν δεχόμαστε υποδείξεις από ομάδες όπως η Δόξα Δράμας οι οποίες παρέταξαν έξι παίκτες στους τελευταίους επίσημους αγώνες τους (play off football league) και μηδενίστηκαν, διασύροντας πρωτοφανώς το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Παραθέτουμε μία ενδιαφέρουσα δήλωση: «Εχουμε ένα ρόστερ που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Football League, αλλά οι διαφορές με την Super League είναι πάρα πολύ μεγάλες. Ακόμα κι αν αποκτήσουμε τώρα κάποιους ελεύθερους παίκτες, πώς θα μπουν στο κλίμα και πώς θα αφομοιώσουν το σύστημα της ομάδας;» (Αθ. Σάμιος, 4/9/2011). Μέσω αυτών των τοποθετήσεων γίνεται σαφές ότι η επιθυμία συμμετοχής στην Super League είναι καθαρά καιροσκοπική, στη λογική τού «είδα φως και μπήκα» και χαρακτηρίζεται από πλήρη αδιαφορία για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.
Στον αγώνα μας για απονομή δικαιοσύνης, ποτέ δεν εμπλέξαμε άλλη ΠΑΕ. Ωστόσο εσείς μας αναγκάζετε να απαντήσουμε.
1) Η επίσημη θέση της UEFA αποτυπώνεται με κρυστάλλινο τρόπο στο έγγραφο το οποίο παρουσιάσαμε. Παντού στην Ευρώπη, άλλωστε, όταν ομάδες υποβιβάζονται για μη αγωνιστικούς λόγους, αντικαθίστανται από συλλόγους της ίδιας κατηγορίας. Συνεπώς, δεν υφίσταται παραπληροφόρηση.
2) Δεν υπάρχει κάποια απόφαση όπως υποστηρίζετε, παρά μόνο γνωμάτευση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, στηριζόμενη στην άποψη του εισηγητή Β΄ και Γ΄ εθνικής (λογικότατο, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα ομάδων των συγκεκριμένων κατηγοριών).
Οι όποιες απορίες σας καλύπτονται από την πρόσφατη (19/9/2011) απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών. Η συγκεκριμένη ΠΑΕ προσέφυγε επικαλούμενη -όπως κι εσείς- το άρθρο 27 του ΚΑΠ για να αντικαταστήσει την ΠΑΕ Ηλιούπολη που υποβιβάστηκε από τη Football League. Η προσφυγή απορρίφθηκε και με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε νέα νομολογία, η οποία πλέον δεσμεύει de facto και de jure την ΕΠΟ.
Υ.Γ. Και η ΑΕΛ πέρασε μία δεκαετία παρακμής. Επέστρεψε, όμως, εκεί που ανήκει ως πρωταθλήτρια Β΄ εθνικής.
Υ.Γ.2 : Η καθυστέρηση στην απάντηση οφείλεται στην προσπάθεια διασταύρωσης της εγκυρότητας της ανακοίνωσης, καθώς δεν υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Δόξας Δράμας.
ΠΑΕ ΑΕΛ 1964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου