Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Δεν βάζουμε τη μπάλα στα δίχτυα

«Είναι η δεύτερη εντός έδρας ισοπαλία σε ισάριθμους αγώνες. Είναι ξεκάθαρο το ζήτημα. Δεν βάζουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Είμαστε διαφορετική ομάδα εντός έδρας απ’ ότι εκτός. Ο κόσμος ήταν και παραμένει στο πλευρό μας, όμως, εμείς ένα άγχος το οποίο πρέπει επειγόντως να αποβάλλουμε.  Σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού η ομάδα λειτουργεί άψογα, με εξαίρεση το επιθετικό κομμάτι, κάθε φορά που φτάνουμε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Λόγω των πολλών απουσιών υποχρεωθήκαμε να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας στον σχεδιασμό της βασικής ενδεκάδας. Επίσης προσπαθήσαμε, εξαιτίας της τακτικής του αντιπάλου, με βαθιές μπαλιές συχνότερα από κάθε άλλη φορά να ανοίξουμε το παιχνίδι. Δεν μας βγήκε. Δεν λειτούργησε όπως θα περιμέναμε. Δεν ήμασταν όσο γρήγοροι και έξυπνοι χρειαζόταν στην επίθεση», δήλωσε ο Κρις Κόουλμαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πιερικό κι ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ:
-Ποια είναι η λύση σε αυτό το ζήτημα;
«Αυτή είναι η ερώτηση των 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Κάθε μέρα στην προπόνηση, αλλά και στους εκτός έδρας αγώνες βλέπω τους επιθετικούς μας ποδοσφαιριστές να λειτουργούν πολύ καλά μέσα στο γήπεδο και να κάνουν ό,τι τους ζητάμε. Πρέπει να αποβάλλουμε αυτό το άγχος που μας πιάνει κάθε φορά που παίζουμε στην έδρα μας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Έχουμε ένα ακόμη ματς στο ARENA την Τετάρτη το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να πετύχουμε γκολ, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Υπάρχει ένας μικρός φόβος, αν θέλετε να το πείτε έτσι, αλλά πρέπει να τον νικήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».
-Ο Γκονζάλεζ είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να βοηθήσει στην τελική πάσα. Γιατί δεν τον χρησιμοποιήσατε;
«Αλήθεια είναι πως ο Τόνι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι. Όμως, προπονείται κανονικά μόλις δύο ημέρες και δεν θα ρίσκαρα τη συμμετοχή του παρά μόνο αν ήμουν – εκ των πραγμάτων – αναγκασμένος. Υπάρχουν δυο ημέρες προπονήσεων μπροστά μας, τις οποίες αν βγάλει χωρίς πόνο, τότε θα μπορέσει να μας βοηθήσει την Τετάρτη».
-Για τις απουσίες βασικών παικτών
«Δεν είναι δικαιολογία. Ως ομάδα έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε ένα τέτοιο ματς. Και θα έπρεπε. Και θα το πετυχαίναμε, αν ήμασταν καλύτεροι στην επίθεση».
-Ένα σχόλιο για τους πολλούς τραυματισμούς. Παίζει ρόλο η μακρά περίοδος προετοιμασίας;
«Ίσως. Έχουμε παίξει 4 επίσημα ματς, αλλά στην πραγματικότητα – αν προσθέσει κανείς και τα φιλικά – είναι 21 από τον Ιούλιο. Είναι κάτι που μας ανησυχεί, αλλά θα πρέπει να το διαχειριστούμε».
-Είχατε πει ότι όσο εύκολα ο κόσμος μπορεί να είναι 12ος παίκτης της ΑΕΛ, τόσο εύκολα μπορεί να είναι και ο 12ος του αντιπάλου. Είναι έτοιμοι οι παίκτες να διαχειριστούν την πίεση από τα ανεπιτυχή εντός έδρας αποτελέσματα;
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την πίεση. Μέχρι στιγμής ο κόσμος είναι 100% στο πλευρό μας. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα με συνθήματα και τραγούδια και προσπαθεί να μας ενισχύσει. Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Ξέραμε ότι σε αυτή την κατηγορία είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις εντός έδρας. Μπορεί να μην δεχόμαστε γκολ, μπορεί να μην απειλούμαστε, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο να κερδίζουμε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Πρέπει να βελτιώσουμε αυτές τις λεπτομέρειες που μας στοιχίζουν στο επιθετικό κομμάτι. Στην τελική πάσα ήμασταν απογοητευτικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου