Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Αναβλήθηκε το Λάρισα-Βέροια!

Για «σοβαρούς λόγους τήρησης της δημόσιας τάξης», που μεταφράζεται σε φόβο επεισοδίων, η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως μετά από απόφαση του Πάνου Μπιτσαξή, η σαββατιάτικη αναμέτρηση της Λάρισας με τη Βέροια αναβάλλεται.

Η απόφαση του κ. Μπιτσαξή ήταν αποτέλεσμα εισήγησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Λάρισας για χρονική μετάθεση του αγώνα, λόγω και της εθνικής επετείου που θα είχε ως αποτέλεσμα την ελλιπή αστυνόμευση στον αγώνα. Την ίδια γνώμη είχε και η ΔΕΑΒ, ενώ υπόψη λήφθηκαν και οι γενικότερες συνθήκες που αφορούν τον συγκεκριμένο αγώνα, μετά τα γεγονότα στο Λάρισα-Πανσερραϊκός. Υπάρχει, δηλαδή φόβος για πρόκληση νέων επεισοδίων.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα θα ανακοινωθεί εν καιρώ από τη Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Μετά από εισήγηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας και γνώμη της ΔΕΑΒ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής αποφάσισε την αναβολή του αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ Λάρισας και Βέροιας, που είχε οριστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου στο γήπεδο της πρώτης. Το πλήρες κείμενο της απόφασης έχει ως εξής:

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις: α. του Α.Ν. 397/68 «Περί επανασυστάσεως της Γ.Γ.Α. και των αρμοδιοτήτων αυτής», β. Του Π.Δ. 63/2005 «Κώδικας Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα», γ. Του άρθρου 41Δ παρ. 5 του Ν. 2725/99, όπως προστέθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 3057/2002, δ. Του άρθρου 5 παρ.1α του Ν. 4049/ 2012.
2. Την με αριθμ. 17713/29-4-2010 απόφαση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Αγγελικής Γκερέκου με θέμα «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Υφυπουργού στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού» (ΦΕΚ 628/Β).
3. Το υπ. αρ. πρωτ. 1003/2/114-ε’ έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Λάρισας, με το οποίο εισηγείται τη χρονική μετάθεση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των Π.Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ και Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑΣ, που πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο 24-3-2012, στο γήπεδο της AEL FC ARENA στη Λάρισα.
4. Τη γνώμη της Δ.Ε.Α.Β.
5. Τη γενικότερη στάθμιση των συνθηκών που αφορούν το συγκεκριμένο αγώνα.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

την αναβολή του αγώνα της FOOTBALL LEAGUE μεταξύ των ομάδων «ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ» που πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο 24/3/2012 στο γήπεδο AEL FC ARENA στη Λάρισα, για τους λόγους που αναφέρονται στο έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, δηλαδή για σοβαρούς λόγους τήρησης της δημόσιας τάξης.
Η ημερομηνία και οι όροι διεξαγωγής του ως άνω αγώνα θα καθοριστούν, σύμφωνα με το νόμο από τη διοργανώτρια αρχή
».


Η ανακοίνωση της «μικρής» λίγκας:

«Ο αγώνας των Π.Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ 1964 – ΒΕΡΟΙΑ, της 21ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. της FOOTBALL LEAGUE, ο οποίος είχε ορισθεί να διεξαχθεί το Σάββατο 24-03-2012 και ώρα 15:00 στο γήπεδο F.C. AEL ARENA ΛΑΡΙΣΑΣ, αναβάλλεται μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Π. Μπιτσαξή, για σοβαρούς λόγους τήρησης της δημόσιας τάξης. Το εν λόγω παιχνίδι θα ορισθεί με νεότερο έγγραφο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου