Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η οργισμένη απάντηση του Πηλαδάκη στο "Πρώτο Θέμα"!

Αναλυτικά η επιστολή του Κώστα Πηλαδάκη:
«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά, Με έκπληξη και απορία διάβασα το άρθρο Του συντάκτη της εφημερίδας σας, Γιάννη Κουρτάκη, στο φύλλο της εφημερίδας σας με ημερομηνία 18.03.2012, υπό τον τίτλο "Ο Αποτυχημένος Επιχειρηματίας που έγινε και Χούλιγκαν"'.
Έκπληξη, διότι περίμενα από την εφημερίδα σας αντί να ασχολείται με την προσωπική μου ζωή και τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες που από το άρθρο μόνο σε αποτυχία δεν παραπέμπουν, να αφιερώσει το ίδιο ή ανάλογο κεντρικό δισέλιδο στην προκλητική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της διαιτησίας παρά την γενική υποκρισία αρχών και "αρχόντων" του ποδοσφαίρου περί δήθεν κάθαρσης, που δεν ήρθε ποτέ.
Απορία, διότι ο συντάκτης του άρθρου πριν καταλήξει στα συμπεράσματα που αναπτύσσει στο άρθρο του, θα μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου και να του επεξηγήσω όλα όσα χρησιμοποίησε ως στοιχεία για να συρράψει αυτό το ευφάνταστο και κακόγουστο, συνάμα, σενάριο. Αντιδεοντολογικά ενεργώντας δεν το έπραξε.
Να του εξηγήσω για την ομάδα της Λάρισας ,που μέσα σε οκτώ χρόνια από τη στιγμή που την αναλάβαμε, ανέβηκε πρωταθλήτρια στην A' Εθνική Κατηγορία, πέτυχε να βγει τρεις φορές στο UEFA, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, αγωνιζόμενη απέναντι στον Παναθηναϊκό και απέκτησε ιδιόκτητο Γήπεδο με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, παρά τα προβλήματα.
Αναρωτιέμαι, ποιά άλλη ομάδα της Περιφέρειας τα έχει πετύχει όλα αυτά; Ποιά άλλη ομάδα της περιφέρειας ή και της Πρωτεύουσας έχει το Γήπεδο που με κόπο και τεράστιες δαπάνες απέκτησε η Λάρισα; Ποιά άλλη ομάδα και εταιρεία έχει επιβιώσει απέναντι σε μια Πολιτεία που της υποσχέθηκε ότι θα καλύψει μέρος των δαπανών της κατασκευής του Γηπέδου, ώστε να χρησιμοποιηθεί στους Μεσογειακούς Αγώνες -που αφαιρέθηκαν από την πατρίδα μας- και δεν τήρησε την υπόσχεση της; Ποιά άλλη ομάδα και εταιρεία έχει νόμιμο δικαίωμα επιστροφής του καταβληθέντος» ΦΠΑ (πάνω από 7 εκατ. ευρώ) και το Δημόσιο παρανομώντας δεν το επιστρέφει, ενώ το επέστρεψε άμεσα και ανεμπόδιστα στην περίπτωση του σταδίου Καραϊσκάκη;
Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο να ασχολείται ο συντάκτης σας με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και την προσωπική μου ζωή και να κατασκευάζει μυθεύματα περί δορυφόρων," ηρωικών εξόδων" και άλλων συναφών αντί να ασχολείται με όλα τα παραπάνω αλλά και με τον αισχρό τρόπο κατά τον οποίο η ομάδα στήθηκε στον τοίχο με σκοπό τον υποβιβασμό της, όντας -αποδεδειγμένα με βάση τις γνωστές στο πανελλήνιο κασέτες- ένας από τους κεντρικούς στόχους του κυκλώματος των στημένων παιχνιδιών.
Θα μπορούσα επίσης να εξηγήσω του συντάκτη σας τους λόγους που έχασα την ψυχραιμία μου -για πρώτη φορά στα 12 χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο- και έφτασα στο σημείο, όχι να χειροδικήσω, όπως ψευδώς αναφέρει και ποτέ δεν θα έκανα, αλλά να πιάσω τον 4ο διαιτητή από το πέτο του και να διαμαρτυρηθώ για τις προκλητικές ενέργειες της διαιτησίας.
Θεωρώ ότι πιθανώς ο συντάκτης σας να μη γνωρίζει καλά κανόνες του ποδοσφαίρου (με αποκορύφωμα το οφσάιντ από αράουτ) αυτό που ο διαιτητής βέβαια γνώριζε καλά και προκλητικά παραβίασε. Διότι αν τους γνώριζε θα είχε αφιερώσει έστω δύο γραμμές στην ελεεινή συμπεριφορά της διαιτησίας.
Με χαρά θα ανταποκριθώ, έστω έκτων υστέρων, σε ερωτήματα της εφημερίδας σας, για τα όσα συνέβησαν στον συγκεκριμένο αγώνα αλλά και γενικότερα, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως το αναγνωστικό σας κοινό.
Είναι αυτονόητο ότι παρέλκει οποιοδήποτε σχόλιο στις αναφορές του συντάκτη σας, τόσο στην πρώην σύζυγο μου και μητέρα των τέκνων μου όσο και σε άλλα πρόσωπα του φιλικού ή επαγγελματικού μου περιβάλλοντος, που ουδεμία σχέση έχουν με την ομάδα και το χώρο του ποδοσφαίρου».

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Πηλαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου