Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

"Θα τα καταφέρουμε κόντρα σε όλους"

Συνέντευξη παραχώρησε στο gazzetta.gr ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ,Δημήτρης Σωτηρίου.
Αναλυτικά είπε:
Αρχικά, δώσε μας την δική σου οπτική για το χθεσινό ματς...
«Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια πράγματα από ανθρώπους που θέλουν να λένε ότι διευθύνουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Όλοι είδατε τα σοβαρά λάθη στα οποία έχει υποπέσει το διαιτητικό τρίο και σαν απόρροια όλων αυτών των σφαλμάτων της διαιτησίας κόντρα στη Λάρισα, έγινε και το ξέσπασμα του κόσμου και ειδικά του προέδρου. Όπως είπε και ο ίδιος, είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος. Πρώτη φορά τον βλέπω έτσι. Είμαι 3.5 χρόνια στην ομάδα και δεν τον έχω ξαναδεί σε τέτοια κατάσταση».

Πως νιώθετε μετά από μία τέτοια ήττα;
«Τα είδατε και εσείς τα λάθη. Κάθε εβδομάδα προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Παίζουμε για τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας, για τους εαυτούς μας και τις καριέρες μας. Τα πράγματα είναι ρευστά από κάθε άποψη στη χώρα και δεν δεχόμαστε με το έτσι θέλω κάποιοι άνθρωποι να κλέβουν τους κόπους μας. Παρακολουθώ συνέχεια ποδόσφαιρο και παίζω τόσα χρόνια. Οφσάιντ από πλάγιο δεν έχω ξαναδεί! Είναι σαν μην ξέρω εγώ, που είμαι τερματοφύλακας, ότι δεν πρέπει να πιάνω την μπάλα έξω από την περιοχή. Αλλά πες ότι άντε και δεν το είδε ο επόπτης. Ο διαιτητής; Γιατί δεν πήρε τη φάση πάνω του;»

Και μετά ήρθε και η αποβολή...
«Αν δείτε το ριπλέι, ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα ο παίκτης μας. Ο αντίπαλος γκολκίπερ πάει να αγκαλιάσει την μπάλα, ο παίκτης την τσιμπάει και τον ανατρέπει. Είναι καθαρή παράβαση. Στη συνέχεια δεν μπορώ να καταλάβω το πως ο Γιώργος ο Γουμάγιας, που είναι ένα ήσυχο παιδί, δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά αυτή την εικόνα βγάζει προς τα έξω, αντιδρά έτσι. Προκάλεσε τον συμπαίκτη μου. Σηκώθηκε, κόλλησε το κεφάλι στον Γκρούμπιεσιτς και στη συνέχεια έπεσε κάτω λες και τον πυροβόλησαν. Είναι καθαρό ότι δεν τον χτυπάει, δεν κάνει καν κίνηση. Και ο διαιτητής ήταν σε απόσταση ενός μέτρου».

Η αντίδραση του κύριου Πηλαδάκη αντιπροσωπεύει και εσάς;
«Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο ο οποίος είναι πολύ ήρεμος από τη φύση του να αντιδρά έτσι, εμείς πως να είμαστε; Είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να προστατέψει την ομάδα. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον Κώστα Πηλαδάκη στο γήπεδο, να διαμαρτύρεται έτσι. Φανταστείτε το πόσο τον έχουν πολεμήσει. Εννοείται ότι είμαστε μαζί του».

Η επόμενη μέρα; Σας συσπειρώνει περισσότερο το χθεσινό;
«Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, γιατί μέσα από την επιτυχία της ομάδας έρχονται και οι ατομικές επιτυχίες. Δεν μπορεί ο καθένας μεμονωμένα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί, έχουμε μείνει αρκετά πίσω βαθμολογικά, αλλά όλη αυτή η κατάσταση θα γυρίσει με το μέρος μας. Είμαστε και άτυχοι. Μας πολεμάνε από παντού, δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε ώστε να μπούμε στα πλέι οφ. Είναι πολύ δύσκολο, το γνωρίζω, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα έχει τις προσωπικότητες και το υλικό να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση. Το πιστεύουμε όλοι. Σε καμία περίπτωση δεν θα πούμε ότι βγήκαμε εκτός στόχων. Δεν πρόκειται να παραδοθούμε, θα πολεμήσουμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Θα τα δώσουμε όλα και στο τέλος θα τα καταφέρουμε πιστεύω, κόντρα σε όλους».

Γιατί πιστεύεις ότι τυγχάνετε τέτοιας αντιμετώπισης;
«Δεν μπορώ να γνωρίζω. Λες τη μία είναι λάθος, την άλλη ανικανότητα. Στο τέλος δεν... γίνεται! Εγώ πέρυσι είχα φύγει το τελευταίο εξάμηνο από την ομάδα. Παρακολουθούσα, αλλά δεν ήμουν εκεί. Από φέτος που επέστρεψα, αν δείτε κάθε παιχνίδι από την αρχή του πρωταθλήματος, οι διαιτητές μας αντιμετωπίζουν σαν μικρή ομάδα. Δεν γίνεται με τον Βύζα και τα Ψαχνά να έχουμε 20 τελικές και οι διαιτητής να μην σου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσεις έστω και με 1-0. Έχουμε φέρει και αρκετές ισοπαλίες στην έδρα μας για αυτό το λόγο . Προχτές στα Ψαχνά, χάσαμε ευκαιρίες και στο τέλος στη φάση του Πλιάγκα ήταν πέναλτι και κόκκινη στο αντίπαλο. Αυτό δεν το είδε κανείς. Εμείς έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που λέμε: Δεν θέλουμε βοήθεια, να μας αφήσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο να δείξουμε ότι αξίζουμε θέλουμε. Νιώθουμε ότι πολλές φορές ένα αποτέλεσμα είναι ατυχές, αλλά δεν θέλουμε να αισθανόμαστε ότι το καθόρισε η διαιτησία. Ε, το χθεσινό το καθόρισε. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας. Αφήστε μας να πάρουμε ότι αξίζουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το 50-50 ζητάμε. Ούτε πόλεμο, ούτε εύνοια. Αυτό είναι το μήνυμά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου