Ο ρόλος του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, ως τριτοβάθμιο όργανο απονομής αθλητικής δικαιοσύνης, είναι αναγνωρισμένος. Η ΕΠΟ διά της νομικής υπηρεσίας της, έχει ήδη προβεί σε αυτήν την αναγνώριση. Στις 11 Ιουλίου 2011, με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ομάδα της Football League εξασφάλισε το δικαίωμα να συμμετάσχει στα πλέι οφ ανόδου στη Super League, την οποία τελικά κατέκτησε.
Με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, επίσης, υποβιβάστηκαν τελεσίδικα κάποιες ΠΑΕ της Football League, ενώ κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών μηνών, το συγκεκριμένο όργανο έχει λάβει δεκάδες τελεσίδικες αποφάσεις που αφορούν σε διαφορές ποδοσφαιριστών ή προπονητών με ΠΑΕ.
Από ποια (χρονική) στιγμή και μετά σταματά η αρμοδιότητα του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου; Με ποια κριτήρια είναι «αρμόδιο» ή «αναρμόδιο»; Για απαντήσεις, φυσικά, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας παραπέμψει στο σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, διότι την τελευταία φορά που η συγκεκριμένη επιτροπή κλήθηκε να δημοσιοποιήσει σκεπτικό, χρειάστηκε να περάσουν δύο εβδομάδες!
Υ.Γ.: Η παραμονή της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης στη Super League, της ΠΑΕ Καλλιθέα στη Football League αλλά και ο οριστικός υποβιβασμός της ΠΑΕ Ηλιούπολης στη Football League 2, δημιουργoύν δεδικασμένα και νομολογίες που πλέον δεσμεύουν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ειδικά στην περίπτωση της ΠΑΕ Ηλιούπολης που δικάστηκε σύμφωνα με τα άρθρα 21Α και 21Β περί δωροδοκίας και στοιχηματισμού. Τιμωρήθηκε με υποβιβασμό, από την ίδια τριμελή επιτροπή (Θέμελης, Βλάσσης, Ανδριανόπουλος) που πριν 25 ημέρες εκδίκασε πανομοιότυπη υπόθεση και εξέδωσε την περιβόητη «ερμαφρόδιτη» απόφαση. Αλλο ένα μυστήριο, που η ΕΠΟ μπορεί πολύ εύκολα να διελευκάνει...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου