Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Κατσιαρός:"Είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε"


Την αισιοδοξία του ότι η Λάρισα θα πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Ξάνθη, εξέφρασε μέσα από την καθιερωμένη εβδομαδιαία επαφή της ομάδας με τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Παναγιώτης Κατσιαρός. Ο πολύπειρος αμυντικός, αφού τόνισε ότι η ΑΕΛ πρέπει πάντα να έχει στόχο τη νίκη, υποστήριξε ότι αν όλοι δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, τότε η ομάδα θα σωθεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία των τεσσάρων επόμενων παιχνιδιών, υποστηρίζοντας ότι οι επτά βαθμοί θα είναι μια ικανοποιητική συγκομιδή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Κατσιαρού:


«Έχουμε ένα δύσκολο ματς το Σάββατο. Ξέρουμε πλέον ότι όλα τα ματς από εδώ και πέρα είναι δύσκολα. Έχουμε εννιά παιχνίδια μπροστά μας κι έχω την εντύπωση ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί βελτιωμένη και θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Σε κάθε ματς από εδώ και πέρα κυνηγάμε τους τρεις βαθμούς, τους οποίους έχουμε μεγάλη ανάγκη. Θεωρώ ότι το Σάββατο θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε νίκη, η οποία θα είναι πολύτιμη για εμάς, για να μπορέσουμε να βγούμε από τη δύσκολη θέση».

-Από πού προκύπτει η αισιοδοξία σου ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί βελτιωμένη το Σάββατο;

«Είμαι από τους ανθρώπους που δεν λέω κάτι για να το λέω. Σίγουρα η φετινή χρονιά δεν είναι η ιδανική. Είναι ίσως η δυσκολότερη από τις πέντε που έχω ζήσει εδώ στη Λάρισα. Δεν το λέω μόνο από βαθμολογικής άποψης – γιατί και άλλες φορές έχουμε βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση – αλλά το λέω γιατί η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα σε ορισμένα παιχνίδια δεν είναι καλή. Είμαστε υποχρεωμένοι ως ΑΕΛ να παλεύουμε και να δίνουμε ο καθένας παραπάνω από το 100% για να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο».

-Βλέπεις την υπόθεση της παραμονής να ξεκαθαρίζει νωρίς ή θα παραμένουμε με το άγχος μέχρι την τελευταία αγωνιστική;

«Ευχή μου είναι να μην πάμε έτσι μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι, αλλά στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές – και με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί – αν πάρουμε επτά βαθμούς, νομίζω ότι θα είμαστε πολύ κοντά στη σωτηρία».

-Τι λάθη έκανε η ομάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό; Γιατί η εμφάνιση της ΑΕΛ προκάλεσε δυσαρέσκεια στον κόσμο…

«Δε νομίζω ότι κάναμε κάποιο πολύ συγκεκριμένο λάθος στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Γενικά σε πολλούς αγώνες κάνουμε λάθη τακτικής, αλλά και ατομικά. Είναι πράγματα που τα βλέπουμε και τα ξαναβλέπουμε πριν από το παιχνίδι, αλλά όταν παίζουμε να μη μας βγαίνουν. Είναι πολύ διαφορετικά όταν τα συζητάς και πολύ διαφορετικά όταν έρχεται η ώρα της πράξης. Το θέμα δεν είναι γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση».

-Είσαι ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας και έχεις ζήσει τη χρονιά στην οποία η ομάδα σώθηκε την τελευταία αγωνιστική. Ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές εκείνης της χρονικής συγκυρίας με τη σημερινή;

«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι τότε είχαμε κι έναν άλλο στόχο, είχαμε μια δικαιολογία ότι κυνηγούσαμε το Κύπελλο γι’ αυτό και δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι, χάσαμε έδαφος στο πρωτάθλημα, στο οποίο – έτσι κι αλλιώς – δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι.. Φέτος δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο κι αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Δεν έχουμε κάτι να μας δίνει ψυχολογία».

-Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος το Σάββατο…

«Δε νομίζω ότι θα υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα. Δε μας παίρνει πλέον ως ομάδα να κάνουμε αρνητικό αποτέλεσμα στην Ξάνθη. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι. Οπότε δεν θέλω καν να το σκέφτομαι».

-Με δεδομένο ότι το γήπεδο στα Πηγάδια δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση και ότι οι καιρικές συνθήκες παραμένουν άσχημες, ποιο είναι αυτό το στοιχείο που η ΑΕΛ πρέπει να βάλει στο παιχνίδι της για να μπορέσει να ανταποκριθεί;

«Καταρχήν, στο ίδιο γήπεδο θα παίξουν και οι δύο ομάδες. Όχι μόνο εμείς. Επειδή σε έναν τέτοιο βαρύ αγωνιστικό χώρο δεν μπορείς να παίξεις καλό ποδόσφαιρο, νομίζω ότι πιο πολύ μετράει το πάθος, η δύναμη και η θέληση για τη νίκη. Αν έχουμε αυτά τα τρία στοιχεία, τότε πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Γιατί, όπως σας είπα και πριν, θεωρώ ότι, ποιοτικά σε ατομικό επίπεδο, είμαστε καλύτεροι από ομάδες που κυνηγούν τον ίδιο στόχο. Και η Ξάνθη είναι μια ομάδα που έχει ουσιαστικά τον ίδιο στόχο με εμάς. Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει ένα βαθμολογικό πλεονέκτημα, αλλά αν κερδίσουμε θα είμαστε σχεδόν στην ίδια θέση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου