Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

«Η αποβολή έπαιξε καθοριστικό ρόλο»


Ποδαρικό με το αριστερό για τον Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο της ΑΕΛ. Ο Έλληνας τεχνικός μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επισήμανε το σημαντικό ρόλο που έπαιξε η αποβολή του Ραντοσάβλιεβιτς στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του : «Για μας ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα που είναι φορμαρισμένη και έγινε ακόμη πιο δύσκολο με την αποβολή του παίκτη μας. Δεν είναι δυνατόν να παίζεις ένα καθοριστικό παιχνίδι και να δέχεσαι δύο κίτρινες κάρτες με αυτόν τον τρόπο. Μετά την αποβολή ανέβασε ρυθμό ο Άρης, εμείς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι ειδικά στο δεύτερο γκολ, αλλά προσπαθήσαμε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο κρατώντας και το επιθετικό μας σχήμα, αλλά παίζοντας και με δύο επιθετικούς έστω και αν παίζαμε με παίκτη λιγότερο, ήμασταν οργανωμένοι αλλά και ο Άρης δεν ρίσκαρε, δεν άφησε διαδρόμους και εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι αξιόλογο για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Βέβαια οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν και έτρεξαν πολύ και τους συγχαίρω γι’ αυτό. Η ΑΕΛ είναι σε μία πολύ δύσκολη θέση αλλά και οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φύγουν από αυτήν την κατάσταση. Ήταν δύσκολο το παιχνίδι, και έγινε ακόμη καλύτερο όταν μείναμε με δέκα παίκτες σε αυτό το γήπεδο, να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να αντιδράσουμε. Προσπαθήσαμε ως και το τελευταίο λεπτό και ίσως θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάποια πράγματα περισσότερο αν έμπαινε η ευκαιρία του Μπλάζεκ. Το καλό είναι ότι δεν κινδυνεύσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, το άσχημο είναι ότι δεν κάναμε περισσότερες προϋποθέσεις».

Στη συνέχεια ο τεχνικός των «βυσσινί» απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου

-Υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία στο παιχνίδι που να σας κάνουν να αισιοδοξείτε για τη συνέχεια;

«Δεν μπορώ να κρίνω πολλά από αυτό το παιχνίδι, γιατί παίζεις με μία πάρα πολύ καλή ομάδα και μένεις γρήγορα με παίκτη λιγότερο, άρα αλλάζουν κατευθείαν τα αγωνιστικά πλάνα. Οι ποδοσφαιριστές μας όμως, στο δεύτερο ημίχρονο κρατήσαμε πολύ καλά τις θέσεις, είχαμε αγωνιστικότητα και αυτό είναι θετικό στοιχείο. Σε ατομικό επίπεδο κάποιοι ποδοσφαιριστές μου άφησαν καλές εντυπώσεις και κάποιοι άλλοι όχι, είναι όμως συμπεράσματα που τα κρατάω για μένα για να διαμορφώσω την ομάδα στο παιχνίδι το εντός που είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι και πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε την ομάδα. Δεν είναι ώρα για κριτική, όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια για να παραμείνουμε στην κατηγορία».

-Θεωρείται ότι τα επόμενα δύο εντός έδρας ματς θα κρίνουν την παραμονή;

«Σε αυτή την κατάσταση που είμαστε το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ καθοριστικό. Στο τέλος γίνεται η συγκομιδή…»

-Εσάς σας έδωσαν την εικόνα οι παίκτες ανθρώπων που έχουν συνηδειτοποιήσει την κατάσταση, με βάση την αποβολή αλλά και το λάθος στο δεύτερο γκολ;

«Ήδη έχω μιλήσει γι’ αυτές τις φάσεις. Για την πρώτη λοιπόν το ξαναλέω ότι είναι απαράδεκτο να δέχεται ένας επαγγελματίας παίκτης κόκκινη κάρτα σε ένα τέτοιο κρίσιμο παιχνίδι, δεν μπορώ ωστόσο να προσωποποιήσω τη φάση του δευτέρου γκολ, αλλά πρέπει να διώχνουμε τη μπάλα. Αυτό κάνει ακόμη και η Μπαρτσελόνα. Το θέμα είναι ότι αυτή θέλει τόσες δυνάμεις για να μπορέσει να φύγει η ομάδα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

-Η χρησιμοποίηση του Ιγκλέσιας…

«Η ομάδα κατέβηκε με 4-4-2 και προτιμήθηκαν δύο παίκτες στον κεντρικό άξονα που είναι πιο πολύ «εξάρια» για να μπορέσουμε με δύο επιθετικούς να αιφνιδιάσουμε τον Άρη. Δεν καταφέραμε να μπούμε στο παιχνίδι και ήμασταν σε παθητικό ρόλο μετά την αποβολή. Εκ των υστέρων και με δέκα παίκτες ο Ιγκλέσιας ανταποκρίθηκε στον ρόλο του».

-Είστε υποχρεωμένος να δουλέψετε χωρίς πέντε παίκτες όλη την τρέχουσα εβδομάδα. Σας δυσκολεύει σε αυτό που θέλετε να παρουσιάσετε στο ματς με την ΑΕΚ;

«Είναι σαφέστατο. Έχουμε δύσκολο έργο. Έγιναν κάποιες προσπάθειες για να μην πάνε αλλά δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Ήταν αναπόφευκτο, άρα θα πρέπει να ζήσουμε και μ’ αυτό…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου