Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Με διαφορά ο καλύτερος...


Υπήρξαν ματς που όλα έμοιαζαν χαμένα, αλλά με την αγωνιστικότητα, το πάθος και την πίστη του, κατάφερε να τα γυρίσει. Αποκορύφωμα όλων το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο στάδιο Αλκαζάρ, όπου και σκόραρε δύο φορές δίνοντας έναν βαθμό που φαίνονταν χαμένος. Κύριο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του είναι ο δυναμισμός του, αλλά και η ψυχολογία του νικητή.

Γι’ αυτό το λόγο, έξι φορές μέσα στη σεζόν που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, ήταν στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής και εξ’ ου και η βράβευσή του, το βράδυ της Κυριακής, στα βραβεία Nova Super League 2010. Ο Τουμέρ Μετίν ήταν μεταξύ των 18 κορυφαίων παικτών της χρονιάς. Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του, θα παραμείνει για μια ακόμα χρονιά στην Ελλάδα.

αρακτηριστικά ήταν τα λόγια του: «Όταν αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα, η γιαγιά μου είχε αντιρρήσεις. Τώρα, πια, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μάλιστα, θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δει τη χώρα που είναι ο εγγονός της. Νομίζω ότι του χρόνου θα τα καταφέρει».

Επιπλέον, ο Μετίν ήταν μεταξύ των πέντε υποψηφίων για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν, μαζί με τους Ίβιτς (ΠΑΟΚ), Σισέ (Παναθηναϊκός), Σκόκο (ΑΕΚ) και Τοροσίδη (Ολυμπιακός). Συμμετείχε στη σχετική ψηφοφορία και πήρε το 10.2 % όσων συμμετείχαν. Νούμερο που αποδεικνύει την εξαιρετική του χρονιά, αλλά και την αναγνώρισε που έτυχε από το φίλαθλο κοινό στην Ελλάδα.

Κακά τα ψέματα, ακόμα και στα 35, ο Τουμέρ παραμένει ένας παίκτης απαραίτητος για την ΑΕΛ και της σεζόν 2010-11. Ακόμα και τώρα δεν έχει χάσει τη φρεσκάδα και τις ικανότητές του, ενώ παραμένει εξίσου εκρηκτικός, όπως ήταν δηλαδή πριν από μερικά χρόνια.

Επειδή και φέτος το καλοκαίρι όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι θα έχουμε σίριαλ αναφορικά με την παραμονή του, ο Κώστας Πηλαδάκης πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να παραμείνει ο Τούρκος στους «βυσσινί».

Όχι μοναχά γι’ αυτά που θα προσφέρει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά γιατί αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και θα πρέπει τα νέα παιδιά της ΑΕΛ να τον... εκμεταλλευτούν όσο μπορούν, αφού μπορεί να τους προσφέρει πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου