Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ροσάδα για Λάρισα


Ένα αξιόπιστο αμυντικό χαφ ψάχνει τις τελευταίες μέρες για τη Λάρισα ο Γιάννης Παπακώστας και ο Specialist γράφει για τον Αργεντίνο Αριέλ Χαβιέ Ροσάδα, ο οποίος αρέσει πολύ στους Θεσσαλούς.

Ο προπονητής των «βυσσινί» έχει στα χέρια του μια λίστα με ονόματα για τη θέση του ανασταλτικού μέσου και την εξετάζει λεπτομερώς προτού ανάψει για κάποιο εξ αυτών το «πράσινο φως». Στη λίστα αυτή, βρίσκεται και το όνομα του Αριέλ Χαβιέ Ροσάδα. Ο 32χρονος Αργεντινός έχει προταθεί στη Λάρισα και αρέσει πολύ στην τεχνική ηγεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να είναι αυτός τελικά ο «εκλεκτός» του Γιάννη Παπακώστα για τη μεσαία γραμμή με τις εξελίξεις να τρέχουν άμεσα.

Βιογραφικό

Ο Αριέλ Χαβιέ Ροσάδα ή «Μπομπόν» -το παρατσούκλι του- γεννήθηκε στη συνοικία Καμπάνα του Μπουένος Άιρες στις 11 Απριλίου 1978. Ξεκίνησε επαγγελματικά το ποδόσφαιρο το 1996 στην πατρίδα του με τη Μπόκα Τζούνιορς και τον Ιούνη 1998 έκανε μεταγραφή για την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα για την Ολλανδία και την Άλκμααρ. Μετά από έξι μήνες και ελάχιστες συμμετοχές στην Eredivisie επέστρεψε στο «Μπομπονέρα» και τη Μπόκα επίσης για ένα εξάμηνο και ακολούθως δόθηκε με μεταγραφή στην Τσακαρίτα Τζούνιορς το καλοκαίρι του 1999.

Εκεί βρήκε την Ιθάκη του αφού έμεινε τέσσερα χρόνια με γεμάτες σεζόν έχοντας συνολικά 110 συμμετοχές και 5 γκολ. Το 2003 τον αγόρασε η Νιούελς Ολντ Μπόις. Στους «λεπρούς» έμεινε δυο χρόνια με 60 συμμετοχές. Τα επόμενα δυόμιση χρόνια έπαιξε στο Μεξικό και την Ντεπορτίβο Τολούκα με απολογισμό 75 αγώνες και 4 γκολ. Το 2007 τον αγόρασε η Θέλτα τη φανέλα της οποίας φόρεσε για δυο σεζόν με 49 συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2009 παραχωρήθηκε δανεικός στη Μπόκα Τζούνιορς με την οποία είχε 24 αγώνες την τελευταία σεζόν. Προ ημερών αποφασίστηκε από τη διοίκηση της Μπόκα να μην ανανέωσει το δανεισμό του ούτε να προχωρήσει σε αγορά του. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του, έχει δείξει η Χιμνάσια Λα Πλάτα.

Προφίλ

Ο Αργεντινός είναι ένας κλασικός λάτιν αμυντικός χαφ. Πολλή δουλειά μπροστά από την άμυνα και πίσω από τη μεσαία γραμμή και λίγα πράγματα όσον αφορά την προώθηση του παιχνιδιού. Στην πατρίδα του τον αποκαλούν «μαχητή» λόγω της σκυλίσιας επιμονής του στο κυνήγι της μπάλας. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι τα πολλά τάκλιν που κάνει στα τετραγωνικά που του αναλογούν καθώς επίσης και το μυαλωμένο παιχνίδι του. Διαβάζει τις φάσεις και συχνά μετατρέπεται σε έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό. Με ύψος 181 εκατοστά και βάρος 72 κιλά βγάζει πολλή δύναμη στο χορτάρι και μεγάλη ενέργεια. Με λίγα λόγια είναι ο ορισμός του Αργεντινού αμυντικού χαφ. Στην πολυετή καριέρα του έχει στεφθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής. Δύο με τη Μπόκα Τζούνιορς (Απερτούρα 1999 και Κλαουζούρα 1999) και από μια με Νιούελς Ολντ Μπόις (Απερτούρα 2004) και Τολούκα (Απερτούρα 2005).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου