Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Μόρας: "Θα συζητούσα πρόταση της Λάρισας"


Οι υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ ολοκληρώθηκαν και ο Βαγγέλης Μόρας αυτές τις μέρες περνάει τις διακοπές του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Λάρισα.
Ετσι, με την ευκαιρία αυτή, ο διεθνής αμυντικός βρέθηκε στο στούντιο της «Ραδιοφωνίας Κισσάβου» και μίλησε για την Εθνική, τον Ρεχάγκελ, τον Σάντος, αλλά και την προοπτική να παίξει στην ΑΕΛ, την επόμενη σεζόν, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με την ιταλική Μπολόνια.

Σχετικά με τo μέλλον της καριέρας του, τόνισε ότι έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την Μπολόνια, πως νιώθει υπέροχα στην ομάδα του και είναι ευτυχισμένος που παίζει στην serie A, «όπου υπάρχουν οι ιδανικές προϋποθέσεις για έναν αμυντικό να δουλέψει και να βελτιωθεί».

Παράλληλα όμως, μίλησε και για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες που υπάρχουν στη σημερινή ΑΕΛ, ενόψει και της εισόδου της στο νέο γήπεδο, λέγοντας πως δεν θα ‘χε αντίρρηση απ’ του χρόνου κιόλας – που ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τους Ιταλούς – να συζητήσει την επανένταξή του στους βυσσινί, απ’ όπου αναγκάστηκε να φύγει τα... πέτρινα χρόνια. «Όποια ομάδα κι αν με θέλει φέτος θα πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στην ομάδα μου», κατέληξε κι αποκάλυψε μάλιστα ότι το καλοκαίρι που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ είχε δεχθεί κρούση από την ΑΕΛ, αλλά τότε απόλυτη προτεραιότητά του ήταν το εξωτερικό.

Ο Βαγγέλης Μόρας μίλησε για πολλά ακόμη, μεταξύ των οποίων και για τον συμπαίκτη του στη Μπολόνια, Μαρσέλο Ζαλαγέτα, ο οποίος αποτελεί μακρινό μεν, αλλά… πόθο της ΑΕΛ, για τη θέση του φορ. «Μακάρι ο κ. Πηλαδάκης να έχει τα χρήματα και τον τρόπο να φέρει τέτοιον παίκτη στην Ελλάδα», είπε, σκιαγραφώντας το προφίλ του Ουρουγουανού επιθετικού.

Αναφερόμενος στην περιπέτεια της Εθνικής στο πρόσφατο Μουντιάλ, τόνισε τη χαρά της συμμετοχής στη διοργάνωση, την ικανοποίησή του για τις εμφανίσεις κόντρα σε Νιγηρία και Αργεντινή, αλλά και την απογοήτευση του ιδίου και των συμπαικτών του για την εμφάνιση κόντρα στη Ν. Κορέα, όπου «εν τέλει χάθηκε η πρόκριση». Επισήμανε ωστόσο ότι στο συγκεκριμένο ματς έπαιξαν ρόλο και οι αιφνιδιαστικές αλλαγές του Ρεχάγκελ σε πρόσωπα και τακτική, που «δεν βγήκαν», αλλά έσπευσε να ορίσει και το μέγεθος της ευγνωμοσύνης που οφείλει το ελληνικό ποδόσφαιρο στον Γερμανό τεχνικό, για το σύνολο της προσφοράς του.

Επίσης, διευκρίνισε ότι ο μηδενισμός και οι ακρότητες ήταν τα σημεία της κριτικής που ενόχλησαν του διεθνείς μετά την πρεμιέρα του Μουντιάλ κι ευχήθηκε να ‘ναι πάντα παρούσα η Εθνική μας στις μεγάλες διοργανώσεις. Όσο για τον Σάντος, πιθανότερο διάδοχο του Ρεχάγκελ, τον γνωρίζει από την ΑΕΚ και υπογράμμισε πως είναι κι εκείνος λάτρης της πειθαρχίας, της τακτικής και μιας αγωνιστικής φιλοσοφίας που ταιριάζει στην Εθνική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου