Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Δυσκολίες λόγω… τζαμπουλάνι

Όπως αναμενόταν η απογευματινή προπόνηση είχε περισσότερη «μπάλα» παρά τρέξιμο. Λίγα πριν της επτά η αποστολή των «βυσσινί» έφτασε στο γήπεδο του Κεφαλόβρυσου αυτή τη φορά με ένα νέο πρόσωπο στην σύνθεση της τον 23χρονο Ισπανό αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό, Κρίστιαν Γκαρσία. Έτσι με τον πρώτο υπό δοκιμή παίκτη να έχει φτάσει τα βάρος έπεσε στην τακτική.

Από την πρώτη προπόνηση στο Καρπενήσι ο τεχνικός της ΑΕΛ έδειξε πως θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα στηρίζεται στην καλή κυκλοφορία της μπάλα κι εκεί έριξε και σήμερα το βάρος του. Εισάγοντας στο πρόγραμμα των ασκήσεων μια πιο εξειδικευμένη άσκηση για να κατανοήσουν και να μάθουν καλύτερα οι παίκτες του τη χρήση του «όβερλαπ» ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ διόρθωνε συνεχώς τους παίκτες του.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις κατοχής και κυκλοφορία ήρθε η σειρά του διτέρματος. Ο Γιάννης Παπακώστας αναμιγμένος με τους παίκτες του παρακολουθούσε τη κάθε φάση από κοντά, καλύτερα και από διαιτητής, και έδινε συνεχώς εντολές. Τα γκολ ήταν λίγα, αλλά δεν είναι αυτό που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην παρούσα φάση της προετοιμασίας.

Αυτό που δυσκόλεψε ιδιαιτέρως τους «βυσσινί», και φάνηκε αυτό με τις πολλές λάθος μπαλιές που κατέληγαν εκτός των τελικών γραμμών του γηπέδου, ήταν η μπάλα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να τελείωσε όμως η επίσημη μπάλα του, η τζαμπουλάνι, είναι εδώ και συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πάντες.

Μέχρι να παρουσιάσει η Σούπερλιγκ την επίσημη μπάλα του νέου πρωταθλήματος οι ομάδες χρησιμοποιούν μπάλες από τις εταιρείες που τις προμηθεύουν τον αθλητικό εξοπλισμό. Έτσι η adidas έχει προμηθεύσει την ΑΕΛ με την τζαμπουλάνι, για την οποία τόσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης που έλαβε χώρα στην Νότιο Αφρική.

Πάντως αν δεν έρθει κάποιος σε επαφή με τη συγκεκριμένη μπάλα δεν μπορεί να καταλάβει για το πόσο ελαφριά πρόκειται και για τις περίεργες τροχιές που παίρνει. Χαρακτηριστικό ήταν η δυσανασχέτηση του Παναγιώτη Κατσιαρού ο οποίος την έστειλε… στο βουνό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου