Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Παρόντας και ο ομοσπονδιακός τεχνικός

«Φορτωμένος»  έφτασε στο στάδιο Αλκαζάρ ο Δημήτρης Καλόπουλος, διαιτητής της αναμέτρησης  και οι πληροφορίες ήθελαν να τα έχει με την Σούπερ Λίγκ, η οποία  και δεν μερίμνησε για να κλείσει  ξενοδοχείο, στον ίδιο αλλά και στους  συνεργάτες του.
Αρκετή ώρα πριν από την έλευση της «βυσσινί» αποστολής έφτασε στο Αλκαζάρ ο Χουάν Βελάσκο και ξεκίνησε ειδική προθέρμανση, για να διαπιστωθεί αν μπορούσε να αγωνιστεί κόντρα στην Κέρκυρα. Δυστυχώς για τον ίδιο και την ΑΕΛ τα αποτελέσματα δεν ήταν και τα αναμενόμενα. Μετά λοιπόν και από τα συγκεκριμένα τεστ, ο Βελάσκο αποκλείστηκε της αποστολής, δημιουργώντας έναν ισχυρό «πονοκέφαλο» για τον Γιάννη Παπακώστα.
Κουράστηκε  να δίνει χειραψίες ο φροντιστής της ΑΕΛ, Χρήστος Τριανταφύλλου. Τάσος Βενέτης, Δημήτρης Κοντοδήμος και Χρήστος Καλαντζής είχαν να πουν πάρα πολλά με τον φροντιστή της πρώην ομάδας τους.
Στις 14.03 έφτασε στο Αλκαζάρ η αποστολή της  ΑΕΛ, που μάλλον άλλαξε τα …γούρια. Ο Σάντερ Πούρι ήταν αυτός που  πρώτος βγήκε από τα αποδυτήρια και  τον ακολούθησαν οι Δημήτρης Κολοβέτσιος και Νίκος Καρανίκας.
Πάντως αυτή τη φορά οι «βυσσινί» δεν είχαν  συνοδεία, όπως γινόταν στα τελευταία  εντός έδρας παιχνίδια. Ίσως το μη νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στην Καβάλα να έδωσε τέλος σε ένα καλό σερί και ορισμένοι να θεώρησαν τη συνοδεία ως μη γούρικη πλέον.
Σχεδόν είκοσι λεπτά αργότερα έφτασε στο Αλκαζάρ  η αποστολή της Κέρκυρας και το σύνολο των παικτών της νησιωτικής ομάδας βγήκε και έκανε τη βόλτα  του στον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ, που ήταν οικείος σε πολλούς.
Τη φωτογραφία με την ανατροπή του Γιαν Μπλάζεκ από τον Χοσεμί, επέλεξαν οι άνθρωποι της ΑΕΛ για την πρώτη σελίδα του χθεσινού match program και τον τίτλο «Τίποτα δεν μας σταματά…». Σαφέστατα τα μηνύματα που ήθελε να περάσει και ο τίτλος και η φωτογραφία.
Στις 14.26 έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ και οι διαιτητές  της αναμέτρησης, με τον Δημήτρη  Καλόπουλο να δείχνει σαφώς πιο  ήρεμος, γνωρίζοντας και ο ίδιος ότι έπρεπε να ξεχάσει τα πάντα και να αφοσιωθεί στην απονομή δικαιοσύνης εντός του γηπέδου.
Κρατάει χρόνια αυτή η …φιλία και ο λόγος για  τους Στάθη Ταυλαρίδη και Τάσο Βενέτη που είναι πολύ καλοί φίλοι, και λίγο έλειψε χθες να βρεθούν  έστω για 90 λεπτά αντίπαλοι, αλλά η τιμωρία του «Ταύρου» δεν το επέτρεψε.
Ο Σιμόν Αμπουχατζίρα έκλεψε την παράσταση με τα τεράστια ακουστικά που φορούσε κάνοντας βόλτα στον αγωνιστικό χώρο, ακούγοντας την αγαπημένη του μουσική, ενώ  ο Στίβεν Μακίνουα δεν αποχωρίστηκε στιγμή το κινητό του…
Όπως αναμενόταν ο Γιάννης Παακώστας έκανε  μόνο τις αλλαγές που ήταν υποχρεωμένος να κάνει στη χθεσινή αναμέτρηση, με τον Ιμπραήμ Ταλ να παίρνει  τη θέση του Χουάν Βελάσκο και  τον Δημήτρη Κολοβέτσιο να γίνεται  ο παρτενέρ του Νίκου Νταμπίζα. Οι υπόλοιποι εννέα ήταν οι αναμενόμενοι, μιας και η πρόθεση του Έλληνα τεχνικού ήταν να έχει τους καλύτερους από την αρχή της αναμέτρησης.
Εκτός του Χουάν  Βελάσκο, εκτός αποστολής έμειναν  για την ΑΕΛ οι Σάββας Σιατραβάνης  και Νίκος Καρανίκας, με τον Παπακώστα  να έχει στον πάγκο τους: Γιώργο Αμπάρη, Αλεκσάνταρ Σίμιτς, Σιμόν Αμπουχατζίρα, Σάντερ Πούρι, Ματίας Ιγκλέσιας, Παναγιώτη  Κατσιαρό και Στίβεν Μακίνουα.
Χωρίς εκπλήξεις  παρέταξε την ομάδα του και  ο Μπάμπης Τεννές που είχε στον πάγκο τους: Αποστολίδη, Ιωάννου Δ., Δεινόπαπα, Γιάντση, Χαμπλ, Μακρυδημήτρη και Ιωάννου Η, αποδεικνύοντας ότι όντως η Κέρκυρα είναι μία ομάδα με έντονο το ελληνικό στοιχείο, σε αντίθεση με την ΑΕΛ που δυστυχώς έχει χάσει το συγκεκριμένο στοιχείο το οποίο διατηρούσε για σειρά ετών.
Μία ώρα πριν από την έναρξη του παιχνιδιού έκαναν την εμφάνισή τους οι τερματοφύλακες και των δύο ομάδων για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους και στις 15.15 εμφανίστηκαν οι υπόλοιποι δέκα παίκτες της ΑΕΛ για να προετοιμαστούν κι αυτοί, την ώρα που βρισκόταν ελάχιστοι φίλαθλοι στις εξέδρες του Αλκαζάρ.
Πενήντα εισιτήρια  είχε ζητήσει η ομάδα της Κέρκυρας για τις ανάγκες μεμονωμένων  φιλάθλων τους αλλά ούτε και αυτά κατάφεραν να τα εξαντλήσουν… 22 νοματαίοι, απόλυτα μετρημένοι ήταν οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας που τελικά βρέθηκαν στο Αλκαζάρ.
Μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας, περίπου στις 15.20 έκανε την εμφάνισή του ένα ακόμη γνώριμο πρόσωπο στους Λαρισαίους φιλάθλους, ο Νίκος Λυράκης που επί σειρά ετών ήταν γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ και πέρασε απαρατήρητος στην πρώτη του αυτή παρουσία στο λαρισινό στάδιο.
Λαρισαίος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι και ο γυμναστής της ομάδας της Κέρκυρας. Πρόκειται για τον παλιό αθλητή του ύψους, Βασίλη Λιάπη, ο οποίος λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης προετοίμαζε σε εντονότατους ρυθμούς τον Χάμπλ.
Παρόντας στην αναμέτρηση και ο ομοσπονδιακός  τεχνικός κ. Φερνάντο Σάντος, που δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιον παίκτη ή ποιους παίκτες ήρθε για να παρακολουθήσει. Όταν τον εντόπισαν οι μικροί φίλαθλοι της ΑΕΛ έσπευσαν για να φωτογραφηθούν μαζί του.
Γενικά απαρατήρητος πέρασε ο Νίκος Λυράκης μιας και  κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του, ακόμη και όταν έκανε τα μέτρα από τη φυσούνα ως και τον πάγκο της ομάδας του.
Νίκος Νταμπίζας  και Ιεροκλής Στολτίδης ήταν οι αρχηγοί  των δύο χθεσινών αντιπάλων, που  έχουν ως κοινό παρανομαστή τη θητεία τους στον Ολυμπιακό.
Στον Δημήτρη Κολοβέτσιο στράφηκε δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο Τουμέρ Μετίν και προσπαθούσε να τον εμψυχώσει για να είναι έτοιμος για την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα της ΑΕΛ.
Τελικά η  ΑΕΛ συμφώνησε με τον ΟΠΑΠ, έστω και αν τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τους «βυσσινί» μιας και χθες στη φανέλα της υπήρχε διαφήμισε «Πάμε Στοίχημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου